Skocz do zawartości

[Tubeless] Czy zestaw pasuje Dt Swiss x430 + Geax saguaro TNT 26x2.2

TheGie

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dzisiaj zakładałem zwykłe zwijane saguaro 29 x 2,2  na ztr arch ex i mleczku stans'a. Musiałem strzelić z kompresora samochodowego bo inaczej nie dało rady. Pochlupałem chwile odstawiłem po pół godziny na jednym i drugim boku, przejechałem 30 km w terenie i trzyma ciśnienie jak złoto  ;)

Dzisiejsza próba uszczelnienia Geax Saguaro (zwijana 2.0 /29) obręcz alex xd sport disc oraz zestaw Rubena Supra skończyła się niepowodzeniem . Na całym obwodzie koła uciekało powietrze(robiły się bąńki na mydlinach) pompowałem  kompresorkiem samochodowym ,(gdy pompowałem pompką stacjonarną z lidla to mi trzy razy rozerwało wężyk ;/)  próbowałem z opaską z zestawu oraz bez opaski  i nic z tego :whistling:  .

Możliwe ,że ten zestaw opona obręcz nie nadają się do takiej przeróbki ? czy też ja coś robię źle? :thanks:

Rower to Jamis Dragon Sport 29

Jeśli próbowałeś uszczelnić koło przy użyciu takiego kompresora samochodowego, jak na zdjęciu poniżej, to jest możliwość że daje za mało powietrza w strzale. Spróbuj pojechać na stację benzynową i użyj porządnej sprężarki. Możliwe że potrzebujesz porządny strzał powietrza aby ranty się ułożyły i uszczelniły. 

a87ed8968338575amed.jpg

jedynym skutecznym okazał się ten u mechanika samochodowego/wulkanizatora.

Czy testy jazdy już były ? 

Wczoraj ponownie uszczelniłem moją "styraną" życiem felgę pod V-brake. Wczoraj przejechane 20km, zobaczymy ile się utrzyma. 

Napompowałem do 3 barów i odrazu "pomachałem" obracając ją żeby się uszczelniła, później poleźakowała sobie na bokach po pół godziny i na sam koniec pojechałem sobie potestować oponki i trzyma ciśnienie jak złoto :)

• 3 tygodnie później...

Po wymianie kół i opon udało się uszczelnić zestaw bez opasek z dętki (ghetto).

Komplet na którym odniosłem sukces (nareszcie):

- obręcze Remerx FastDisc

- wentyle presta Stan's

- taśma Patex (czarna)

- opony Geax Saguaro 2.2 Kevlar

- mleko Stan's

Na razie, po ok. 150 km w terenie, zestaw jest szczelny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...