gajutrw Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Wieczorem robilem akurat, wiec mialem noca jezdzic? Przejechalem szybka 5km i rower poszedl w odstawke. Codziennie jezdze wiec nie widze problemu czy pojezdzilem zaraz po czy nastepnego dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 15 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Biorąc pod uwagę, że w razie kolizji mleczko ma za zadanie uszczelnić niepożądane uszkodzenie, jaki jest objaw, świadczący o tym, że w kole kończy się mleczko ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 U mnie jak wszystko całkowice zaschło to opona powoli traciła ciśnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Biorąc pod uwagę, że w razie kolizji mleczko ma za zadanie uszczelnić niepożądane uszkodzenie, jaki jest objaw, świadczący o tym, że w kole kończy się mleczko ? Nie chlupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Dokladnie, zaczyna dosc szybko gubic cisnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 15 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Średnio jak Wam wypada serwis koła ? W jednostce czasu - dni/miesiące lub przebieg w km . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Ja na 50ml mleka Geaxa w kołach zrobiłem z 600km w ciągu trochę ponad miesiąca. 1 maraton, 2-3 wypady w góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Ja dzisiaj zakładałem zwykłe zwijane saguaro 29 x 2,2 na ztr arch ex i mleczku stans'a. Musiałem strzelić z kompresora samochodowego bo inaczej nie dało rady. Pochlupałem chwile odstawiłem po pół godziny na jednym i drugim boku, przejechałem 30 km w terenie i trzyma ciśnienie jak złoto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 16 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 A u mnie dziś niespodzianka na kole pod V-brake. Wstaję rano zabieram się za pakowanie do pracy a tu papeć....dziś podejmę próby naprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustavomota Napisano 16 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Dzisiejsza próba uszczelnienia Geax Saguaro (zwijana 2.0 /29) obręcz alex xd sport disc oraz zestaw Rubena Supra skończyła się niepowodzeniem . Na całym obwodzie koła uciekało powietrze(robiły się bąńki na mydlinach) pompowałem kompresorkiem samochodowym ,(gdy pompowałem pompką stacjonarną z lidla to mi trzy razy rozerwało wężyk ;/) próbowałem z opaską z zestawu oraz bez opaski i nic z tego . Możliwe ,że ten zestaw opona obręcz nie nadają się do takiej przeróbki ? czy też ja coś robię źle? Rower to Jamis Dragon Sport 29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 16 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Jeśli próbowałeś uszczelnić koło przy użyciu takiego kompresora samochodowego, jak na zdjęciu poniżej, to jest możliwość że daje za mało powietrza w strzale. Spróbuj pojechać na stację benzynową i użyj porządnej sprężarki. Możliwe że potrzebujesz porządny strzał powietrza aby ranty się ułożyły i uszczelniły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Kompresor kompresorowi nie równy. Probowałem kilka, łacznie z takim ze stacji i koniec końców jedynym skutecznym okazał się ten u mechanika samochodowego/wulkanizatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 jedynym skutecznym okazał się ten u mechanika samochodowego/wulkanizatora. Czy testy jazdy już były ? Wczoraj ponownie uszczelniłem moją "styraną" życiem felgę pod V-brake. Wczoraj przejechane 20km, zobaczymy ile się utrzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Napompowałem do 3 barów i odrazu "pomachałem" obracając ją żeby się uszczelniła, później poleźakowała sobie na bokach po pół godziny i na sam koniec pojechałem sobie potestować oponki i trzyma ciśnienie jak złoto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Po osadzeniu opony na rantach i rozprowadzeniu uszczelniacza, zostawiam na każdej stronie po 8-10min max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Niestety mój tylny Saguaro nie daje się uszczelnić. Wczoraj bawiłem się z nim ponad godzinę i nic. Na koniec włożyłem dętkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 17 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Niestety mój tylny Saguaro Zwijany czy TNT? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Zwiajny 2.0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterYoda Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Po wymianie kół i opon udało się uszczelnić zestaw bez opasek z dętki (ghetto). Komplet na którym odniosłem sukces (nareszcie): - obręcze Remerx FastDisc - wentyle presta Stan's - taśma Patex (czarna) - opony Geax Saguaro 2.2 Kevlar - mleko Stan's Na razie, po ok. 150 km w terenie, zestaw jest szczelny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.