TheGie Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 gajutrw, czy używasz mleczka RUBEN'y? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Uzywam mleczka Rubeny. Przednie kolo trzyma jak zloto, nic sie nie dzieje, a tylne puszcza. Zauwazylem iz wlanie 75ml na jedna opone, w tym wypadku RK 2.2 to malo, gdy rozbieralem opone bylo w niej praktycznie sucho. Akurat w tylnej mialem kilka wiekszych dziurek, latalo sie to, ubywalo mleka, a nie mialem nic na dolewke bo przeciez w zestawie jest tylko 150ml. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekc Napisano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Mleczko Stana + opona Smart Sam i też na słońcu nie dzieje się nic niepokojącego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 gajutrw, na początku tego tematu był poruszany kluczowy minus zestawu Rubeny (poj. 150ml), stąd zamówiłem mleczko Stana (około 500ml). Brakuje mi jedynie wentylka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 12 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Na poniższym zdjęciu zaznaczyłem kolorem czerwonym, jak planuję przyciąć taśmę naprawczą i nakleić na felgę. Czy dobrałem szerokość prawidłowo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Ja mam gdzieś tak mniej więcej jak zaznaczyłeś ... Co do wentylków ... niewykluczone że z dodatkową uszczelką jesteś w stanie wykorzystać wentyl z dętki ... Jedyny warunek do spełnienia to aby kominek był cały gwintowany tak jak np w continentalach ... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 12 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Wstępnie spróbuję dwukrotnie obkleić felgę patexem + dedykowany wentylek. Zobaczymy jak to wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Na poniższym zdjęciu zaznaczyłem kolorem czerwonym, jak planuję przyciąć taśmę naprawczą i nakleić na felgę. Czy dobrałem szerokość prawidłowo Ja mam od ścianki do ścianki, z niewielkimi naddatkami. Są też tacy którzy wyklejają naprawczą aż do rantu, po co tego nie wiem bo zdecydowanie trudniej tak zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 W sobotę wykonałem system bezdętkowy, zgodnie z wcześniej ustalonymi wytycznymi. Do wykonania posłużyły mi elementy, takie jak na poniższym zdjęciu :- Stary widelec, do montażu koła w wygodnej pozycji - szczypce, do dokręcenia kontry wentylka - szmatka, do wyczyszczenia felgi w środku -gąbka, do rozsmarowania mleczka wewnątrz opony, oraz do namydlenia opony podczas testów -nożyk do tapet, do wycięcia paska w taśmie roboczej o odpowiedniej szerokości - Taśma robocza koszt 13zł. - łyżki do opon, do ułatwienia ściągnięcia opony - strzykawka (koszt 2zł) + wężyk do kroplówki (koszt 1zł), do doprowadzenia mleczka do układu - wentylki Mariposa, w zestawie kluczyk do odkręcania zaworka oraz dodatkowa uszczelka, do montażu wentylków w felgach z otworem pod wentylek "samochodowy" Schradera - Koszt 39zł - "mleczko", płyn uszczelniający Notubes - koszt około 70zł Dodatkowo po całym procesie, po zostawieniu koła na 10 minut na "jednej i drugiej" stronie, pojawiło się mleczko w obrębie wentylka (jak na zdjęciu po niżej), czy takie zjawisko ma prawo bytu? Czy źle się ułożyła opona w obrębie wentylka. Wydaję mi się że, ciśnienie w oponie nie spada, aczkolwiek proces wykonałem w sobotę i przejechałem rowerem zaledwie 15km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekc Napisano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Postukaj kołem o ziemię, opona musi się ułożyć i uszczelnić. Moje Smart Samy kewlarowe sikały bokami i przy wentylu bo tam masz mniej miejsca do ułożenia opony. Teraz wszystko trzyma idealnie. Przygotowałeś się książkowo nie rozumiem jednego, po co gąbką chciałeś rozsmarowywać mleczko wewnątrz opony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Na forum wyczytałem, że goście od Continentala smarują mleczkiem wewnętrzną powierzchnię opony przed zalaniem. Postanowiłem zrobić pododbnie. Tutaj przykład: Odnośnie "postukać" oponę, to spuścić powietrze i na nowo uszczelniać, czy tylko przydusić przy wentylku, w takim stanie jak jest teraz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekc Napisano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Napompowaną oponą postukaj, by ranty opony weszły dobrze w obręcz. Pierwsze uszczelnienie pochłonie Ci więcej mleczka by wszystkie dziury pozalepiać, kolejne zakładanie tej samej opony będzie już łatwiejsze i szybsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Opona jest nowa i nigdzie indziej nie zauważyłem mleczka postukam dziś troszkę kołem. Ogólnie jestem dobrej myśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 18 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Tubeless'owania ciąg dalszy. Wykonałem uszczelnienie na kolejnym kole, gdzie felga, opona, wentylek, mleczko, taśma itd. jak poprzednio. Tym razem zwilżyłem ranty opony wodą z mydłem, a ciśnienie doprowadziłem przy użyciu pompki stacjonarnej z LIDLA. Efekt końcowy bardzo dobry. Opona ładnie się ułożyła na feldze, szczelnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 I nie takie trudne Witaj w gronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterYoda Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Czy naklejając taśmę uszczelniającą zdejmujecie opaskę chroniącą dętkę z obręczy, czy naklejacie taśmę na tą opaskę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Taśmę naklejasz bezpośrednio na przygotowaną papierem ściernym i odtłuszczoną obręcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterYoda Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Dzięki. W tej chwili mam zrobione koła na klasycznym ghetto, czyli dętka 20" na obręcz 26" i docięta po uszczelnieniu, jednak np. uzupełnienie mleczka i próba uszczelnienia na tej samej opasce z dętki nie udała mi się nigdy, zawsze muszę wszystko robić od nowa a jest to trochę pracochłonne. Spróbuję teraz patentu z taśmą, ale marnie to widzę przy moich obręczach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 18 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 MasterYoda, a jaką masz obręcz ? Ja swoją odtłuszczałem jedynie, nie mat owiłem papierem ściernym. gajutrw, teraz czas na dobranie odpowiedniego ciśnienia w oponach, metodą prób i błędów. Jakie preferujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterYoda Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Obręcz to Alexrims ZX 24. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 gajutrw, teraz czas na dobranie odpowiedniego ciśnienia w oponach, metodą prób i błędów. Jakie preferujesz ? Ja jezdze z cisnieniem rzedu 2.5bar. Wszystko zalezy tez gdzie jezdze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheGie Napisano 18 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Jasna sprawa. Ciśnienie w oponach to już typowo indywidualna kwestia. Na tą chwilę zostawiłem sobie 2.6 przy wadze 88kg. Ale raczej zejdę na mniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Ja 80kg waze i z tylu mam 2.5 a przodu troszke ponad 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterYoda Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 No i niestety, poległem. Zestaw: taśma Pattex, używana opona Geax Saguaro, zbiornik ciśnieniowy z plastikowej butelki 5L, wentyl i obręcz Alexrims ZX 24, nie udała mi sie nawet próba napompowania bez mleczka. Odległość między obręczą a oponą jest zbyt duża i powietrze ucieka bokami nie dając szans na uszczelnienie. Pozostaje mi rzeźbienie ghetto od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajutrw Napisano 19 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Zwijana opona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.