sebab24 Napisano 8 Maja 2014 Napisano 8 Maja 2014 Witam Obecnie jeżdżę na rowerze MTB - rozmiar ramy 19,5 - jest to dla mnie rama idealna, chciałbym jednak zakupć rower crosowy do szybszej jazdy po szosach (kross evado 7.0) -dostępna jest rama tylko 19 albo 21. Sprzedawca zaproponował mi 19 ale jakoś nie jestem do końca przekonany, tym bardziej, że skok amora w moim MTB ma 100 a tam jest 60- więc rama będzie dużo niższa niż w moim obecym rowerze. Ten rower ma służyć do długich wycieczek po szosach- około 100 km, chciałbym dobrać taką ramę żeby się nie męczyć i jechać w miarę komfortowo ale jednoczesnie szybko. Dodam tylko, że dostępne w sieci wykrsy doboru ram są dla mnie słabe ponieważ według nich w MTB powinienem jeździć na 17- Gdy wsiadam na 17 swojej dziewczyny to rower wydaje mi się za mały i męczę się na nim. Mam 174 wzrostu i 78 waga. Może ktoś jest w stanie wyjaśnic też jaki ma wpływ wielkość skoku amortyzatora przy doborze ramy. Z góry dzięki za wszelkie porady.
Mod Team durnykot Napisano 8 Maja 2014 Mod Team Napisano 8 Maja 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.