Skocz do zawartości

[przyczepka] czy Croozer dla niemowlaka?

Luk44

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam; mam pytanie głównie do użytkowników (a właściwie ich rodziców) przyczepek Croozer, w wieku 0-1.

Spodziewamy się dziecka i rozglądamy się za przyczepką do roweru. Na razie wszystko wskazuje na Croozera, z tym że chcielibyśmy używać przyczepki jako wózka ogólnego przeznaczenia już od samego początku. Croozer oferuje specjalny hamak mocowany do ramy; producent twierdzi, że można w tym wozić dziecko już pierwszego miesiąca.

I tu właśnie pytanie do rodziców - jak to się sprawdza w praktyce? Czy hamak jest na tyle wygodny, że tak małe dziecko będzie w nim spało bez problemu? Przez pierwszych kilka miesięcy nie będziemy raczej jeździć z wózkiem przypiętym do roweru (dziecko urodzi się zimą), przyczepki będziemy początkowo używali tylko do spacerów, więc nie obawiamy się, że za bardzo wytrzepiemy malucha. Ale tu od razu drugie pytanie - od jakiego wieku jeździliście z dzieciakami w przyczepkach przypiętymi do roweru? W tym roku Croozer wprowadza do wózków amortyzację, więc powinno to znacznie podwyższyć komfort maluszka, ale i tak mam obawy jak 5-6 miesięczny dzieciaczek zareaguje na wibracje. 

Pzdr. 

Napisano

Mam croozera, z tym, że moje bambino jeździ w nim od 8 miesiąca, ale za to już na siedząco. Też miałem obawy co do telepania, ale jak jeżdżę po leśnych drogach, to mała potrafi w tym spać więc spokojnie. Hamak miałem kupić, ale w końcu przetrzymałem i odpuściłem, natomiast kilka razy spotykałem się z ludźmi, którzy w tym hamaku wozili dzieci i za każdym razem maluch spał a oni byli zadowoleni z zakupu. Pozycja w hamaku jest taka, jak w nosidle samochodowym więc dzieciakowi będzie wygodnie. No i on jest przecież rozwieszony w powietrzu, więc znowuż tak tych nierówności nie czuć. W samochodzie też trzepie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...