Skocz do zawartości

[pozycja] Poprawienie pozycji

Filipek50

Rekomendowane odpowiedzi

Tyłek do tyłu, klatę wypnij, łokcie na zewnątrze. Zanim zaczniesz zmieniąć sprzęt pokomibinuj ze swoją pozycją po prostu. Siodło możesz mieć też za nisko, no i zdecydowanie za bardzo jest z przodu.

Jak nic nie pomoże to jeszcze kierę szerszą możesz sobie sprawić. Mostek dłuższy też pewnie pomoże, ale to już kwestia czy taki polubisz, bo zmieni on sporo w kierowaniu rowerem.

mi się wydaje że zmiana mostka na 10mm dluższy nic nie da, 20mm moooże w połączeniu z tym , ze jak piszesz cofnąłeś siodełko , chociaż na fotce już widać druty z tyłu więc pewnie nie było to przestawienie z 'min' na 'max' ? ;)

w każdym razie 'sprzętowo' to chyba najtańsza opcja, jeśli niewiele będzie brakować to może sztyca z offsetem ?

btw - pierwsze wrażenie jak zobaczyłem fotkę to że ta rama jest za krótka , ale może tak ma być, pewnie dobrze się sprawdza w terenie?

Co dokładnie jest złego w mojej pozycji ?

W sumie to nic. Skoro jest Ci tak wygodnie i dopiero na zdjęciu zauważyłeś, że wyglądasz "lekko" dziwnie to w czym problem ? Zrób zdjęcie na wzór tego ze Specem kiedy korby są poziomo i drugie kiedy ramie korby jest przedłużeniem rury podsiodłowej i wszystko będzie wiadomo. To, że siodło jest w tej chwili źle ustawione to pewne, przez to lecisz na kierę, a ręce ustawiają się pod złym kątem i efekt jak na zdjęciu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...