Filipek50 Napisano 7 Maja 2014 Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Witam, Zmieniłem ostatnio ramę na Treka 8500 18,5". Mam 178 cm. Na zdjęciach z ostatniego crossu zauważyłem że się garbię. ZDJĘCIE Mostek mam 90. Myślicie że wymiana na 100mm coś pomoże, choć to dość długa rama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 7 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 A siodła nie masz za bardzo z przodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filipek50 Napisano 7 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Siodło już poprawiłem bo faktycznie było mocno do przodu przesunięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 7 Maja 2014 Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Tyłek do tyłu, klatę wypnij, łokcie na zewnątrze. Zanim zaczniesz zmieniąć sprzęt pokomibinuj ze swoją pozycją po prostu. Siodło możesz mieć też za nisko, no i zdecydowanie za bardzo jest z przodu. Jak nic nie pomoże to jeszcze kierę szerszą możesz sobie sprawić. Mostek dłuższy też pewnie pomoże, ale to już kwestia czy taki polubisz, bo zmieni on sporo w kierowaniu rowerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 7 Maja 2014 Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 mi się wydaje że zmiana mostka na 10mm dluższy nic nie da, 20mm moooże w połączeniu z tym , ze jak piszesz cofnąłeś siodełko , chociaż na fotce już widać druty z tyłu więc pewnie nie było to przestawienie z 'min' na 'max' ? w każdym razie 'sprzętowo' to chyba najtańsza opcja, jeśli niewiele będzie brakować to może sztyca z offsetem ? btw - pierwsze wrażenie jak zobaczyłem fotkę to że ta rama jest za krótka , ale może tak ma być, pewnie dobrze się sprawdza w terenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 pierwsze wrazenie, jakie mialem patrzac na fotke, to takie, ze sie po prostu garbisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 8 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 pierwsze wrażenie jak zobaczyłem fotkę to że ta rama jest za krótka 607mm horyzontalnie nie powinno być za mało przy wzroście 178mm więc to nie problem ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 12 Maja 2014 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 poczytaj o ustawianiu pozycji na rowerze, bo brakuje ci elementarnych podstaw - w zasadzie wszystko zle, choc najwazniejsze wyglada okej - na tej ramie powinno sie udac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filipek50 Napisano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Co dokładnie jest złego w mojej pozycji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 13 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Dałeś zdjęcie a na moim kompie nie widzę czy nie ma zdjęcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filipek50 Napisano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Zdjęcie jest. FOTKA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Już Ci napisałem powyżej. Porównaj sobie z tym zdjęciem np. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Co dokładnie jest złego w mojej pozycji ? W sumie to nic. Skoro jest Ci tak wygodnie i dopiero na zdjęciu zauważyłeś, że wyglądasz "lekko" dziwnie to w czym problem ? Zrób zdjęcie na wzór tego ze Specem kiedy korby są poziomo i drugie kiedy ramie korby jest przedłużeniem rury podsiodłowej i wszystko będzie wiadomo. To, że siodło jest w tej chwili źle ustawione to pewne, przez to lecisz na kierę, a ręce ustawiają się pod złym kątem i efekt jak na zdjęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 14 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Co dokładnie jest złego w mojej pozycji ? Siedząc przy stole jeden się garbi a drugi nie, taka przypadłość. Nad postawą trzeba pracować również na rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.