Skocz do zawartości

[suport] jak zlikwidowac luz w suporcie starego typu?

Krezystof

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Niestety nie znalazlem odpowiedzi przeszukujac ta wielka ilosc teamtu wiec zadaje pytanie: jak moge zlikwidowac luz w suporcie (suport starego tylu w wpustakim na piescieniu (dokladmi) taki jak w rowerach komunijnych typu super jaguar:P). luz wyglada w ten sposob, ze jak ruszam roba to lata po drugiej stronie tez, sroubami korbe i ramie dokrecialem ale nie wiem co zrobic z tym suportem bo luz nadal tam wystepuje mimo dokrecania pierscienia (mlotek + plaski srubokret)

a zeby odkrecic musze sciagnac ramie i korbe? to nie chce wyjsc w ogole! jedyne co to moge probowac odkrecic ten pierscien z wpustkami, ta droga czy inna sie kierowac?

Tez mialem takie cos w starym rowerku to jak byly luzy to wymienilem kulki, bieznie, skreciclem, ale i tak nic nie było z teog, bo zostały wżery na ośce, a rower nie był już pierwszej młodości i nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedniej długości ośki, więc zainswestowałem w pakiet suportu.. i się opłaciło

I wymiana to najlepsze wyjście - ja mam na koncie tyle rozkręceń/skręceń/regulacji/wymiankulek i koronek/ i wszelkich innych dupereli w suporcie starego typu, że teraz jak tylko mogę, to wymieniam od razu! Inwestujesz 20-30 zeta w kartridż i masz z głowy, aż się nie zestarzejesz :030: (ja na takim za 35 zeta robię już 4ty tysiąc i nic się znim nie dzieje ;) )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...