fabianowski Napisano 7 Maja 2014 Napisano 7 Maja 2014 Witam, Jak wszyscy wiemy jazda w okularach jest dużo pryjemniejsza i bezpieczna. Niestety do dziś nie udało mi się znaleźć okularów które nie zmienią mi pola widzenia. Tzn we wszystkich okularach obraz mi się oddala delikatnie. Wrażenie jest że siedzi się wyżej a wszystkie dziury itd. są mniejsze. Czy to normalne doznanie czy jest możliwość doboru okularów które zniwelują ten problem? Pozdrawiam
zekker Napisano 7 Maja 2014 Napisano 7 Maja 2014 Nie da się całkiem wyeliminować problemu. Mam porównanie między Accent Sunset (o ile dobrze pamiętam) i Endura Stingray. Te drugie zdecydowanie mniej zaburzają perspektywę, na tyle, że dziwnie się czułem na początku. Tak czy inaczej po pewnym czasie człowiek się przyzwyczaja i nie widzi problemu.
iza121 Napisano 7 Maja 2014 Napisano 7 Maja 2014 ja nie odczuwam tego problemu przy okularach solano model sp111 ale one mają już kilka lat, nie wiem, jak w tych nowszych.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.