kowal119 Napisano 19 Czerwca 2006 Napisano 19 Czerwca 2006 Czym można przyciąć pancerz t\do linki hamulcowej?? Próbowałem nożycami i przecinał się elegancko, ale zgniatałem w ten sposób metalowy środek i nie dało się włożyć linki. Jak to zrobic??
Bizon Napisano 19 Czerwca 2006 Napisano 19 Czerwca 2006 Ja obcinam kleszczami ale dzieję się dokładnie to samo ,zakleszcze się otwór ,tyle że ja to potem szlifierką zjeżdzam i jest oki
Mod Team Odi Napisano 19 Czerwca 2006 Mod Team Napisano 19 Czerwca 2006 Dobre szczypce kupisz w sklepie z narzędziami za kilkanaśbie złotych. Jedno cięcie i po sprawie, nic się nie zdusi. Ewentualnie możesz pomęczyć się brzeszczotem.
MIC Napisano 19 Czerwca 2006 Napisano 19 Czerwca 2006 Ostatnio do obcinania linek i pancerzy uzywalem mlotka i dluta - tnie idealnie.
kowal119 Napisano 20 Czerwca 2006 Autor Napisano 20 Czerwca 2006 Ostatnio do obcinania linek i pancerzy uzywalem mlotka i dluta - tnie idealnie. Użyłem młotka i takiego przecinaka do kucia betonu. Rewelacja. Tylko Musiałem uderzyc raz a stanowczo. Dzięki za podpowiedzi. PRoblem rozwiązany
bikerman Napisano 20 Czerwca 2006 Napisano 20 Czerwca 2006 Po co się męczyć.........fachowa obcinarka do pancerzy i linek kosztuje jakies 15 w rowerowym wg. mnie warto w nia zainwestować........bardzo ułatwia życie......
Vader Napisano 20 Czerwca 2006 Napisano 20 Czerwca 2006 ja przycinam pancerze i linki nozycami do blachy w przypadku linek dziala to w 100% ale w przypadku pancerzy czasami musze szlifowac pilnikiem potem
jo_jacek Napisano 23 Czerwca 2006 Napisano 23 Czerwca 2006 złota metoda : Obcęgi (takie do wyciagania zagietych gwoździ - wiecie ocb), młotek masywniejszy, kowadełko . Kłade obcegi na kowadełko, wkładam w nie pancerze, trzymam reką obcęgi i mocne uderzenie młotkiem w główke obcęg i juz. Łdnie przeciete czasem nawet lepiej niz obegami specjalistycznymi :razz:
MrJ Napisano 23 Czerwca 2006 Napisano 23 Czerwca 2006 Metoda jak wyżej albo dobre obcążki kombinerkopodobne - ale potem koniecznie pilnik albo szlifierka do wyrównania zadziorów i cienki gwoździk do ostatecznego "udrożnienia" przewodu.
memek Napisano 23 Czerwca 2006 Napisano 23 Czerwca 2006 Można też włożyć w srodek pancerza jakiś drut (jaknajlepiej dopasowany do wewnętrznej średnicy) i ciąć piłką do metalu lub obcęgami. Wykańczamy pilnikiem i gotowe. Rezultat lepszy od uzyskanego za pomocą profesjonalnych obcinaczy.
Robert Napisano 25 Czerwca 2006 Napisano 25 Czerwca 2006 ja zawsze tne obcęgami i wszystko jest super i tylko czasem ale bardzo rzadko się kawałek zagnie to go albo odcinam albo prostuje kombinerkami
Sforek Napisano 25 Czerwca 2006 Napisano 25 Czerwca 2006 pancerze fabryczne widze ze sa zakańczane juakimis metalowymi koncowkami. Jak to sie robi domowym sposobem? Sa plastikowe? bo widze ze od przerzutek mam plastikowe a od hamulcow metalowe.
Robert Napisano 25 Czerwca 2006 Napisano 25 Czerwca 2006 w każdym rowerowym można je zakupić, to są poprosu końcówki, wystarczy je nałożyć
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.