Skocz do zawartości

[pancerz] czym to przyciąć

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czym można przyciąć pancerz t\do linki hamulcowej?? Próbowałem nożycami i przecinał się elegancko, ale zgniatałem w ten sposób metalowy środek i nie dało się włożyć linki. Jak to zrobic??

• Mod Team
Napisano

Dobre szczypce kupisz w sklepie z narzędziami za kilkanaśbie złotych. Jedno cięcie i po sprawie, nic się nie zdusi. Ewentualnie możesz pomęczyć się brzeszczotem.

Napisano

Ostatnio do obcinania linek i pancerzy uzywalem mlotka i dluta - tnie idealnie.

Użyłem młotka i takiego przecinaka do kucia betonu. Rewelacja. Tylko Musiałem uderzyc raz a stanowczo. Dzięki za podpowiedzi. PRoblem rozwiązany :)

Napisano

Po co się męczyć.........fachowa obcinarka do pancerzy i linek kosztuje jakies 15 w rowerowym :) wg. mnie warto w nia zainwestować........bardzo ułatwia życie......

Napisano

ja przycinam pancerze i linki nozycami do blachy

w przypadku linek dziala to w 100% ale w przypadku pancerzy czasami musze szlifowac pilnikiem potem

Napisano

złota metoda : Obcęgi (takie do wyciagania zagietych gwoździ - wiecie ocb), młotek masywniejszy, kowadełko . Kłade obcegi na kowadełko, wkładam w nie pancerze, trzymam reką obcęgi i mocne uderzenie młotkiem w główke obcęg i juz. Łdnie przeciete czasem nawet lepiej niz obegami specjalistycznymi :razz:

Napisano

Metoda jak wyżej albo dobre obcążki kombinerkopodobne - ale potem koniecznie pilnik albo szlifierka do wyrównania zadziorów i cienki gwoździk do ostatecznego "udrożnienia" przewodu.

Napisano

Można też włożyć w srodek pancerza jakiś drut (jaknajlepiej dopasowany do wewnętrznej średnicy) i ciąć piłką do metalu lub obcęgami. Wykańczamy pilnikiem i gotowe. Rezultat lepszy od uzyskanego za pomocą profesjonalnych obcinaczy.

Napisano

ja zawsze tne obcęgami i wszystko jest super i tylko czasem ale bardzo rzadko się kawałek zagnie to go albo odcinam albo prostuje kombinerkami :)

Napisano

pancerze fabryczne widze ze sa zakańczane juakimis metalowymi koncowkami. Jak to sie robi domowym sposobem? Sa plastikowe? bo widze ze od przerzutek mam plastikowe a od hamulcow metalowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...