jo_jacek Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Zaczynam rozglądać się za nowym amorkiem, chciałbym wydać w okolicach 2k zł, no i nie mam ramy TAPERED. W ukradzionym rowerze miałem Rebe Dual Air i jestem zakochany w jej pracy do dziś i tak ma pracować mój nowy amorek, nie będę się bił o 200g wagi w tą czy tamtą. Będę latać z tarczą 180mm, skok 120 wchodzi w grę. Coś jest sensownego do kupienia czy muszę poczekać rok, aż producenci przypomną sobie o rozmiarze 650b? Bo przeglądając strony producentów i sklepów załamałem ręce, wszystko praktycznie w wersji TAPERED ! : ( P.s Manitou Marvel - istnieje - ale chyba nie ma Polskiego dystrybutora? bo coś średnio widzę gdzie to można kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Mało prawdopodobne, żeby zaczęli produkować amory 27,5" wyższej klasy pod "zwykłą" sterówkę, no chyba, że znajdziesz coś OEM-owego z rozbiórki roweru, ale to prawie na pewno nie będzie Reba ...np. w Giantach są Foxy ... Nikt sobie nie zawraca głowy takimi amorami, ponieważ "lepsze" rowery 27,5" mają tylko taperowane główki.PSManitou Marvel 27,5" kupisz w Velo, ale na pewno nie pod zwykłą sterówkę ... http://velo.pl/czesci/widelce?marka=15&items_per_page=50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Widzę, że dobrze że Ci ukradli, masz szansę otrząsnąć się z zaślepienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klon Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 jo_jacek, X-Fusion Velvet są u polskiego dystrybutora, wersje box pod 1 i 1/8, mam, polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 6 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Widzę, że dobrze że Ci ukradli, masz szansę otrząsnąć się z zaślepienia No nie jestem zamknięty na nowe doznania ; D A ten X-Fusion to chyba muszę poczytać, bo widzę, że mnie jakaś marka ominęła przez kilka lat nieobecności. Eh.. widziałem, że biorę ramę bez główki teprowej ale nie myślałem, że to będzie problem a tu masz, mądry polak po szkodzie. Jeszcze jes RS XC30 Gold, ale Golenie 30 mnie bolą.. : D tak to bym jakoś przeżył.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klon Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Nie no RS XC30 to nie ta klasa, o X-Fusion poczytaj, mnie opinie na mtbr przekonały i nie żałuję. Jest jeszcze RS Sektor chyba na 1 i 1/8, ale głowy za to nie dam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Tylko po zakupie mógłbyś mieć trochę inne odczucia w praktyce w porównaniu do Reby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 7 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Chyba jednak poczekam sobie do końca sezonu, z bólem w dłoniach przez ten AMORTYZER co mam, i kupie ramkę Krossa R8 tapered bo się właśnie pojawiła na stronie i wtedy amorka, geo tej ramy tak mi pasuje, że nic innego nie chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klon Napisano 7 Maja 2014 Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Jaką masz średnicę w główce ramy? Są półzintegrowane stery, dzięki którym w główce 44mm zainstalujesz amorki tapered np. FSA Orbit ITA, cane creek też ma takie cuda i można tylko dolną część zamówić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 7 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Oho! No mam półzintegrowane dokładnie takie : http://rowerowy.com/sklep/czesci/stery/1_1_8/prod/vp41 I główka ramy na dole mierzona co prawda linijką 45mm Edit: Ale grubo! Edit2: Ale Cane Creek widzę tylko w drugą stronę, że do ramy tapered można założyć aheada.. ale grunt że FSA są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klon Napisano 7 Maja 2014 Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 no to jak masz te VP, to średnica główki to 44mm, więc możesz kupić stery i montować tapera http://rowerowy.com/sklep/czesci/stery/tapered/prod/fsa_orbit_ita Tylko ciężko z dostępnościąITA, łatwiej kupić dół Cane Creek 40 EC44 bottom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 7 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Widzę, dobrze rozumiem, że to jest plug&play? Zakładam, miska co prawda wystaje z ramy w dół jak w zewnętrznych sterach i już? Edit: 150 za dolna miske ;D no ale nie jest to 1000 za rame : D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klon Napisano 7 Maja 2014 Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Tak, to jest plug&play No niestety, cane creek się ceni, widziałem kiedyś te dolne miski na allegro za ~115zł, chciałem kupić, ale zrezygnowałem z tapera FSA ITA nie widziałem nigdzie dostępnego, może jakieś inne firmy zaczęły już produkować takie stery, jak ja kupiłem ramę to były tylko te 2 opcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.