Skocz do zawartości

[Korba] Miranda?

Tadeus

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka,

Tak z ciekawości oglądam sobie nowiutkiego następcę popularnego RR 5.3 i widzę:

http://www.decathlon.pl/rower-gorski-rockrider-520-id_8293188.html#anchor_ComponentProductFeatures

- XCR jest

- Napęd 3x9 jest

- Obiecywane w nowej wersji hydrauliki są

- Markowe koła z oczkowanymi obręczami  są

- Jak zwykle tourney z przodu - jest

- Dochodzę do korby i widzę MIRANDA BETA BLACK - WTF? :D

Na początku myślałem, że skoro Decathlon nie ma oporu przed wsadzeniem z przodu Tourneya, to teraz walnął jakiegoś chińskiego no-name'a jako korbę. Ale wychodzi na to, że to jakaś europejska marka, do tego korba wygląda na rozkręcaną i chodzi w necie po 40 EUR, czyli cenowy odpowiednik Acera/Alivio.

Ktoś kojarzy markę? Dobre to?

Co prawda nie o korbie, ale ogólnie o tym rowerze: lepsze malowanie, lepsze hamulce, gorsze są przerzutki i manetki (sram x5). Cena skoczyła o 200 zł. Ciężko powiedzieć czy zmiany są na plus czy na minus, ale raczej delikatnie na plus.

• Mod Team

Dochodzę do korby i widzę MIRANDA BETA BLACK - WTF?

O ile moze okazać sie to debiutem roku, o tyle stopniowanie co 10 sprawi problemy z wymianą przerzutki, bo każda lepsza od alivio począwszy jest na zestaw o poj. 22t, czyli 44/32/22 i problemy z wyregulowaniem mogą być :P

Według mnie nie będzie problemu. Moja przerzutka Alivio przystosowana do 28-38-48 radziła sobie z 22-32-38, a obecnie 22-36.

Dwa zęby różnicy to nie przepaść. Poza tym myślisz, że bawiliby się w robienie różnych przerzutek dla korb:

-20-30-40

-24-32-42

-22-32-44

-24-32-44

-22-36

-24-38

-26-38

Głównie grupa Deore, ale także SLX i XT.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...