tr4cer Napisano 6 Maja 2014 Napisano 6 Maja 2014 Witam, przy ostatnim pompowaniu złamał mi się wentyl. Dodatkowo dętka była klejona po tygodniu użytkowania. Mam rower Giant Revel 2 na kołach 26". Znacie jakieś solidne dętki z wytrzymałymi wentylami presta? Śmigam głównie w mieście i lesie. Z góry dzięki za odpowiedzi.
qrczakzul Napisano 6 Maja 2014 Napisano 6 Maja 2014 Dętki mają wytrzymałe wentyle, tylko po prostu go wyłamałeś Z tym trzeba się obchodzić delikatnie. Presta to nie Schrader, należy uważać. Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka
tr4cer Napisano 6 Maja 2014 Autor Napisano 6 Maja 2014 Rozumiem, zgadzam się z Tobą nie obchodziłem się zbyt delikatnie. Złamanie wentyla jest tylko powodem wymiany dętki dlatego zależy mi na poleconej, przetestowanej, solidnej dętce pasującej do mojego sprzętu.
mklos1 Napisano 6 Maja 2014 Napisano 6 Maja 2014 De facto możesz kupić dowolną dętkę w okolicy 10 PLN i będzie dobrze. Używam różnych. Od Continentala, Kendę, po chińskie NoName. Nie widzę różnicy.
qrczakzul Napisano 6 Maja 2014 Napisano 6 Maja 2014 Ja widzę. Taniocha ma czasami od razu dziury na rantach; nie wkręcone nakrętki co skutkuje śladem w dętce. Droższe są talkowane i lepiej zwinięte. Do tego gumka receptura. Ogólnie odradzam markę Rubena Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka
tr4cer Napisano 6 Maja 2014 Autor Napisano 6 Maja 2014 To może ktoś poleci jakiś konkret, tak żebym się zmieścił w 50 zł z wysyłką.
piotrdi Napisano 8 Maja 2014 Napisano 8 Maja 2014 Ja mogę polecić te dwie firmy Schwalbe i Continental, mam w w dwóch rowerach tylko presta. Jakość wykonania, oczywiście mowa o dętkach więc nie ma tu jakiś kosmicznych technologi, dobra nigdy nie pusciło na zgrzewie, zawór i jego zgrzanie z gumą też, jest solidne i co najważniejsze bardzo długo trzyma ciśnienie Schwalbe mam akurat w rozmiarze 1-1.5 "pod slikami" i nabite 7 atm, po całej zimie gdzie rower czeka na wiosne jest ponad 5 atm. http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/opony-detki/26-cali-559-597/p,detka-standard-26-cali-schwalbe,49723.html http://www.centrumrowerowe.pl/f/continental:314,e,7/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.