Skocz do zawartości

[opona] jaką na przód 20 czy 23

Lucas

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BikerFG

Jesli chodzi natomiast o szose to 23 nieco szeroka wg mnie :)

23 to chyba optymalna opona w szosowkach i jest wystarczajaco waska.

..na tyle waska, ze na pomoscie nad jeziorkiem wpierniczylem sie przednim kolem w szpare miedzy deskami i zaliczylem glebe.

Jeżdżę na 23-ce – na moich „dziurawych” drogach ten rozmiar to optymalny kompromis.

Znam okolice gdzie 20-ka ze względu na piękne asfalty byłaby wskazana.

dokladnie ;) ja mam na razie 20 ale zmieniam na 23 bo różnicy nie ma prawie wogóle a szkoda koła na nasz polskie drogi, po prostu nie ma sensu katować roweru tymbardziej że różnica w jeździe jest niezauważalna :)

Gość BikerFG

Sam jeżdze na 23-ce, ale myślałem o czyms węzszym bo szykuje mi sie zmiana opon i pewnie kół, dzięki za rady :D

tak z ciekawosci jakie masz kola i jakie planujesz miec ?

;) Złapiesz się za głowę jak usłyszysz, z przodu mam rozwiązanie najbardziej archaiczne z możliwych, system pamiętający czasy Szurkowskiego, czyli szytki :D za to na obręczy Mavic'a. Tył to tania bo tania, na razie mnie nie stać na coś innego-obręcz Remerx Aero dętka Continetnal, oponka Kenda. Na przód mam zamiar sobie kupić kompletne kółko na piaście Shimano i Remerxie Aero, co sądzisz otym zestwawieniu ;) Jak dorwę jakąs robotę na wakacjach to pewnie kupie jakąś nowszą ścigałkęm, na razie jeżdze na tym co mam, ważne, że sprawia mi to radość ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...