cynamon Napisano 6 Maja 2014 Napisano 6 Maja 2014 Nazwa: Radon Slide Carbon 650B 160 8.0 (2014) Data dodania: 06 maj 2014 - 18:43 Pomyślałem, że w końcu zaktualizuję garaż, bo jest mocno nieaktualny. Rower ma kilka zmian w stosunku do wersji seryjnej. Wymieniłem: Hamulce i tarcze z Elixirów Trail na XTR Trail Przerzutkę X.9 T2 na XT+ Manetki z X.9 na XT Łańcuch PC-1071 na XT Siodełko na Fizik Gobi Zobacz rower
Mod Team durnykot Napisano 6 Maja 2014 Mod Team Napisano 6 Maja 2014 Jak Pajk pracuje? Napisałbyś cośkolwiek bądź. Rower ohydny... No dobra- bardzo fajna maszyna.. zazdraszczam.
cynamon Napisano 6 Maja 2014 Autor Napisano 6 Maja 2014 Nie szukałem pięknego roweru. Pike - rewelacja, tylko szkoda że już mu lagi porysowałem w Bielsku na Enduro Trails
Mod Team adamos Napisano 6 Maja 2014 Mod Team Napisano 6 Maja 2014 Nie szukałem pięknego roweru. Kot jest cfany i małym druczkiem pisze. Trza dokładnie czytać...Rower fajny, jak dobrze pamiętam z działu 650b, to chyba trochę za nim "chodziłeś"?
cynamon Napisano 6 Maja 2014 Autor Napisano 6 Maja 2014 Dość szybko się na niego zdecydowałem i wcale nie z powodu większego koła. Miałem wcześniej Radona Slide AM 140 i bardzo odpowiadała mi geometria. Ten jest bardziej endurowaty, ale wcale nie gorzej podjeżdża. Zjazdy to prawie jak maszynka DH. Ścianki skalno-korzenne i AGD, które wcześniej robiłem ze strachem w oczach, teraz nie stanowią wyzwania. Zakręty jedzie jak po szynach (suport 333 mm). Pike daje niesamowitą kontrolę, a na podjazdy można go obniżyć. Tylne zawieszenie jest trochę tępe i na pewno to wina dampera, bo bez niego pracuje bez oporów. Muszę go rozebrać i przesmarować, jak nie pomoże to wymiana. Wcześniej miałem krótko Gianta Reign 2 2013, zastanawiałem się nad wymianą m.in. amora na Pike, ale sprzedałem go na części i kupiłem gotowego Radona z najważniejszym szpejem dokładnie takim jak chciałem. Rama karbonowa i większe koła, to tak przy okazji Koci dopisek przeczytałem po fakcie
Pytanie
cynamon
Nazwa: Radon Slide Carbon 650B 160 8.0 (2014)
Data dodania: 06 maj 2014 - 18:43
Pomyślałem, że w końcu zaktualizuję garaż, bo jest mocno nieaktualny.
Rower ma kilka zmian w stosunku do wersji seryjnej.
Wymieniłem:
Hamulce i tarcze z Elixirów Trail na XTR Trail
Przerzutkę X.9 T2 na XT+
Manetki z X.9 na XT
Łańcuch PC-1071 na XT
Siodełko na Fizik Gobi
Zobacz rower
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.