Skocz do zawartości

[1500 - 2000] Który rower lepszy?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

chciałbym Was zapytać o opinię, który rower jest lepszy?

Unibike Crossfire GTS czy Unibike Crossfire Disc GTS?

Różnią się one tym, że ten pierwszy ma hamulce V-ki SHIMAONO ACERA M422, a ten drugi hydrauliczne SHIMAONO ACERA M395.

Miałem okazję przejachać się na jednym i drugim rowerze i różnica w hamowaniu jest wg mnie bardzo duża na korzyść hydraulicznych.

Co z awaryjnością tego hamulca hydraulicznego? Nie chciałbym mieć z nim kłopotów.

Dziękuję za odpowiedzi.

Napisano
artur87

jak juz kupisz rower to napisz jakie wrazenia z jazdy bo generalnie szukam wlasnie w przedziale ok 2tys zl ale wiadomo im taniej tym lepiej :)

pozdro

Napisano

No, na 100% hydrauliki jeśli liczysz na to, że kiedyś może będziesz chciał go trochę ulepszyć. Amortyzatorów pod V-ki już prawie nie ma. To nowy standard w MTB, no i jak sam zauważyłeś - działają lepiej. A tego, że ewentualnie trzeba będzie wydać trochę więcej na serwis nie da się wykluczyć, choć są tacy, którym hydrauliki działają idealnie nieruszane przez całe lata.

Napisano

Unibike Crossfire Disc GTS zbiera pozytywne opinie na forach,więc myślę że warto mu się przyjrzeć nieco bardziej i rzecz jasna nie zawiedziesz się. Hydrauliczne są o tyle lepsze,że potem możesz rozbudowac,zmieniać,moderniizowac rower iw niczym nie będa one przeszkadzały.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...