RobsonFR Napisano 5 Maja 2014 Napisano 5 Maja 2014 Mam pytanie odnośnie obręczy, a dokładniej chodzi o nyple, bo chyba tak nazywają się te drobne przykręcane elementy (?), mocujące szprychy do obręczy. W moim rowerze z obręczami alexrims zauważyłem, że nyple mają dość ostre krawędzie i na dodatek pokryte są jakąś lekko łuszczącą się metaliczną warstwą, opiłki. Wprawdzie opona chroniona jest gumową opaską ale zauważyłem, że łepki tych nypli znacznie odkształcają opaskę. Ponadto miałem też 2 sytuacje w których opona uległa drobnemu przedziurawieniu właśnie od strony obręczy. Czy w opisanej sytuacji nyple powodują dziurawienie opony? Czy spotkaliście się z taką sytuacją, że na skutek niskiej jakości nypli dziurawiły się opony? Co polecacie zrobić?
llancer Napisano 5 Maja 2014 Napisano 5 Maja 2014 Przydało by sie założyć dobrą opaskę na koło,lub wogóle ją mieć ...Ew. Taśma izolacyjna.
atizylak Napisano 5 Maja 2014 Napisano 5 Maja 2014 Może masz za długie szprychy? U mnie nyple są poniżej lini na której opaska jest założona.
RobsonFR Napisano 5 Maja 2014 Autor Napisano 5 Maja 2014 Szprychy na pewno nie wystają z nypli. Zwracałem na to uwagę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.