Skocz do zawartości

[opony] Jaki komplet wybrać?

JaniXX127

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Planuję kupno opon do roweru kands energy 1300. Pisałem już podobny temat ale poczytałem trochę na temat opon i znalazłem jeszcze parę ciekawych do wyboru. Mam na oku:

- Continental Race King 2.2

- Continental Mountain King II 2.2

- Geax Saguaro 2.2

- Schwalbe Smart Sam 2.25

- Schwalbe Nobby Nic 2.25

Która z opon będzie dobra? Jeżdżę po asfalcie, lesie, polnych drogach.

Nie wiem jeszcze jaka jest realna szerokość opon Schwalbe 2.25 i nie wiem czy wejdą. Część podaje że 5,7 cm, inni że 5,4 - 5,5. Nie mierzyłem obręczy ale na internecie ktoś pisał że jest ok. 18mm.

Napisano

Odpuściłbym Nobby Nica i Mountain Kinga, bo to opony w góry lub na cięższy teren. Pozostałe będą ok, ale rozważyłbym jeszcze Geax Mezcal.

Napisano

Jeżdziłem 3,5 sezonu na smart samach i 1.5 prawie już jeżdzę obecnie na race kingu tył + xking na przodzie.

Obs xestawy dobre ale cintinentale jednak lepiej sprawdzają sie w terenie a na twardym podłozu opory powównywalne. Ogólnie polecam jako stosunkowo niedroga i trwała kombinacja. 

Napisano

Ostatecznie raczej zdecyduję się na Geax Saguaro 2.2, kolega właśnie kupił mezcala od Geax'a i jakość wykonania opony jest naprawdę dobra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...