viper512 Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Hej. Szukam ramy do roweru, pod amortyzator o skoku 100mm, koło 26" i hamulce v-brake, stery najlepiej 1 1/8. Rozmiar ramy najlepiej około 19" Gdyby się dało, chciałbym zmieścić się w kwocie 150zł. Jest to do zrobienia? Nie ważne jaka, byle była sprawna. Miałby ktoś coś do zaoferowania? Dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Mam 21" hexagona x3 2012 grafitowego za 100zł, ale po prawej stronie suportu gwint ma zerwanych 6-7 zwojów. Można to przegwintować lub jak ja użyć spawu na zimno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper512 Napisano 5 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Jaka średnica sztycy do niej wchodzi? Rama ma stery, czy muszę sobie dokupić? Jeśli tak - jakie stery wchodzą do tej ramy? Miałbyś jakieś zdjęcia jej stanu i jak wygląda ten suport? Jak spawu na zimno? Chodzi o takie "kleje" ? Można to później rozdzielić? Trzebaby to nałożyć na całym obwodzie? Po zastosowaniu tego nie będzie problemu z działaniem? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 27,2. Stery mam, ale jeden wianek wypadałoby kupić. Tak chodzi o kleje, użyłem go raz i 2 lata jeździło bez luzowania się (Suport XT 9k km zrobił).Daj maila jutro Ci wrzucę zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper512 Napisano 5 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Co do sterów, bardziej chodziło mi o miski i bieżnie na widelec, z wiankami myślę że nie będzie problemu. Po użyciu tego spawu na zimno nie będzie wielkiego problemu by to później odkręcić, czy raczej ciężko i łatwo coś przy tym uszkodzić? A chcąc naprawić gwint, trzeba by na jakąś inną średnicę, czy jest tam jakiś materiał, by na nim to zrobić? W serwisie rowerowym by się tego podjęli? Hak do przerzutki także jest z ramą? Mój e-mail: slawektaras@gmail.com PS. Mógłbyś zmierzyć wysokość główki?(czy rura sterowa podpasuje długością) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Stery z bieżnią mam. Byłem w serwisie gwintować, powiedział mi serwisant (tokarz), zrób klejem będzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper512 Napisano 6 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Ok, to czekam na obiecane zdjęcia, i długość główki ramy jakbyś mógł zmierzyć Hak do przerzutki także masz? Może jeszcze ktoś coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 6 Maja 2014 Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Tak jest. Zacisk sztycy też. Z rana podeslę bo dzisiaj takie nagłe zaskoczenie że muszę do pracy iśc O_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper512 Napisano 6 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Ok, to czekam na fotki. Nikt inny nie ma żadnej alu ramki pod V-b do zaoferowania w takiej kwocie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 8 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - Przedmiot/y, których dotyczył temat został/y sprzedane/kupione - Autor tematu poprosił o zamknięcie tematu Jeżeli masz jakieś wątpliwości dotyczące usunięcia tematu, skontaktuj się z moderatorem, którego nick widnieje przy tym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.