Faflucy Napisano 5 Maja 2014 Napisano 5 Maja 2014 Witam wszystkich, chciałbym abyście mi pomogli wybrać rower MTB do 3000zł sam upatrzyłem sobie Scott Aspect 730 model z 2014. Dodam że raczej słabo się znam na sprzęcie rowerowym i dlatego zwracam się do was z prośbą o pomoc. Chciałbym się dowiedzieć czy ten rowerek jest wart swojej ceny? a może macie jakieś inne propozycje? Dodam że mam około 170 cm wzrostu i ważę około 80kg.
Tadeus Napisano 5 Maja 2014 Napisano 5 Maja 2014 Nooo. Jak na drogą zagraniczną markę i 27,5 cali, które zawsze są droższe to nie jest aż tak źle. Ale okazja to też nie jest Z podobnych renomowanych marek masz jeszcze: http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/talon.27.5.3.czarny/17696/74818/#specifications Trochę gorszy amortyzator, ale za to nowocześniejszy napęd 3x10 i korba w najnowszym standardzie HT2. Chyba ogólnie będzie lepszy, bo jednak ten napęd w tym Scott'cie miejscami jest bardzo słaby, jak rowerach koło 1,5 tys PLN.
barbapapa11 Napisano 5 Maja 2014 Napisano 5 Maja 2014 Mam do sprzedania gianta xtc 3 w rozmiarze s. Jezeli jestes zainteresowny napisz na priv. Wysłane z mojego LG-F180L przy użyciu Tapatalka
Faflucy Napisano 6 Maja 2014 Autor Napisano 6 Maja 2014 Dzięki za propozycje ale nie jestem zainteresowany używkami. A mam jeszcze jedno pytanie czy rozmiar kuł 26 nie będzie za mały? Pytam ponieważ znalazłem jeszcze taki rowerek Trek 4700 Disc model z 2013? i drugie pytanko jakie rozmiar ramy powinienem wybrać przy 170cm wzrostu?
Tadeus Napisano 6 Maja 2014 Napisano 6 Maja 2014 A mam jeszcze jedno pytanie czy rozmiar kuł 26 nie będzie za mały? Za mały do czego? Jeszcze rok/dwa lat temu 26 cali było absolutnym standardem w MTB i to nawet dla dużo wyższych. A ty raczej rekordów wzrostu nie bijesz Obecnie wchodzi 27,5, które prawdopodobnie będzie nowym standardem, ale to nie znaczy, że jest wyzwoleniem dla wszystkich, którzy wcześniej tak bardzo cierpieli pod jarzmem 26 cali Na pewnie dobra 26tka też będzie dobra, choć pewnie mniej przyszłościowa. Co do tego Treka to jest to podobny poziom jak ten Giant. Ma gorszą korbę/suport, ale za to lepszy amortyzator. Ten sam poziom.
Faflucy Napisano 6 Maja 2014 Autor Napisano 6 Maja 2014 Dzięki za szybką odpowiedz. A powiedz mi jeszcze jak bym się zdecydował na tego treka to jaki rozmiar ramy powinienem dobrać? ja obstawiam że 17.5 lub 18.5
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.