Aziraal Napisano 5 Maja 2014 Napisano 5 Maja 2014 Mam problem z "samoczynnym nakładaniem się łańcucha na zębatkę podczas kręcenia korbą do tyłu".Pewnie każdy z was ma rower z przerzutkami z tyłu to wytłumacze na takim przykładzie, kręcimy sobie korbką do tyłu i łańcuch wpada obok w szczeline obok zębatki (chodzi o zębatke nad tą na samym dole w tylniej przerzutce).Co może być przyczyną ?
zadra1965 Napisano 5 Maja 2014 Napisano 5 Maja 2014 Twój opis tego przypadku jest zadziwiajacy , ale prawdopodobnie masz niewyregulowaną tylną przerzutkę.
Aziraal Napisano 5 Maja 2014 Autor Napisano 5 Maja 2014 Poprostu łańcuch nachodzi obok zębatki a nie na nią.Tymi śrubkami mam ją wyregulować (H/L)?
Jaca911 Napisano 5 Maja 2014 Napisano 5 Maja 2014 Z tego co wiem to rower nie ma wstecznego biegu dlatego wszelkie anomalia przy kreceniu do tyłu, a w szczególności na skrajnych zebatkach nie powinny zaprzątać nam głowy...
Aziraal Napisano 8 Maja 2014 Autor Napisano 8 Maja 2014 Wkręć H Pomogło i to dużo . dzięki do zamknięcia.Wreszcie działa ;o.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.