Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Elo

Kupiłem na giełdzie rower szosowy marki ALFIRA.

Jest on w bardzo dobrym stanie.

Chciałbym go jednak trochę przymalować.

Na ramie znajdują się bardzo ładne naklejki.

Do malowania chciałbym je usunąć.

Niestety nie mogę znależć takich naklejek w sklepach.

Czy jest jakiś sposób aby zdjąć naklejki w całości a potem jeszcze raz je nakleić?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Może próbować zdjąć je na gorąco. Suszarką lub opalarką podgrzać na ramie. Tak są przeklejane naklejki przy wymianie szyb w autach oraz inne które teoretycznie nie da się zdjąć. Możesz na naklejki przykleić inną taśmę np dobra malarską co by ci się nic nie rozciągneło.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Cóż, strumień z karchera w Twoim przypadku niewiele pomoże skoro chcesz naklejki zachować....  Jeśli więc metoda "na gorąco" nic nie da to może jednak warto dokładniej przeszukać asortyment sklepowy (no chyba że naprawdę przekopałeś pół internetu i zwiedziłeś wszystkie okoliczne sklepy) lub po prostu znaleźć coś podobnego. Jak te naklejki wyglądają jeśli można spytać? 

Napisano

zgłoś się do agencji reklamowych. możesz zrobić sobie naklejki na zamówienie. trochę drożej wyjdzie ale masza nowe i ładne. stare możesz próbować opalarką albo suszarką potraktować. ale mogą być już tak stare że ci popękają przy odklejaniu.

pozdrawiam

Napisano

Jak nie odkleisz starych, to na allegro w niektórych aukcjach z naklejkami, masz informacje ze robia na zamowienie. Tylko nie zapomnij zrobic zdjec przed odklejeniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...