Skocz do zawartości

[maraton XC] XC Dorotka Będzin 2014

Rekomendowane odpowiedzi

II Otwarte Mistrzostwa Cross Country Ghostbikers o Puchar Prezydenta Miasta Będzina. 

Niedziela, 11 maja 2014. W godzinach od 10 do 17 na Górze św. Doroty (Będzin - Grodziec, ul Fryderyka Chopina).

Trasa wydaję się baaardzo ciekawa (bez ironii). Wpisowe 30zł.

Ktoś z forum się wybiera? Szukam towarzystwa z okolic Katowic.

Jestem już wpisany na listę w kategorii Elita.

Ja też już w domu.

Zjazdy bardzo przyjemne, dające dużo frajdy, podjazd męczący ;) Organizacyjnie niestety dosyć słabo - długie kolejki po numery, pomimo, że teoretycznie zawodnicy byli już wcześniej zapisani; brak informacji o której godzinie i w jakiej kolejności startują kategorie (byli tacy co przyjechali na zawody i dowiedzieli się, że ich kategoria jest właśnie na trasie) oraz zamieszanie z ilością okrążeń. Mimo wszystko pierwsze XC w tym sezonie i trening udane :)

Nie narzekaj, wygrałaś przecież :P

W sumie organizacja nie była zła, mogli tylko częściej mikrofonu używać.Zawodnicy nie pomogli specjalnie, na zapisy wszyscy przyjechali na ostatni moment.

Zjazdy spoko, oznakowanie też, chociaż podobno parę osób wyleciało z trasy.

Zawodnicy nie pomogli specjalnie, na zapisy wszyscy przyjechali na ostatni moment.
Dziwisz się? Każdy chciał jak najkrócej czekać na swój wyścig.  Organizatorzy powinni podać orientacyjne czasy startów danej kategorii. Powinna być też możliwość potwierdzenia/odbioru pakietu startowego na np. pół godziny przed swoim wyścigiem, tak jak jest to na innych imprezach.

Samo czekanie na swój wyścig jest już męczące,a o jakieś rozgrzewce to już w ogóle nie ma mowy.

Co do samego wyścigu- trasa naprawdę udana szczególnie ten pierwszy zjazd. Dobrze,że nie padało,bo by była masakra na tych polach.

podobno parę osób wyleciało z trasy.
akurat jednego widziałem co zaliczył porządne OTB- jechał przede mną,było to pierwszym okrążeniu elity na tej ostatniej hopce przed metą.

Coś ktoś wie o wynikach ?

Nie narzekaj, wygrałaś przecież :P

No dobra, następnym razem będę narzekać tylko jak będę druga lub trzecia ;)

Organizatorzy powinni podać orientacyjne czasy startów danej kategorii. Powinna być też możliwość potwierdzenia/odbioru pakietu startowego na np. pół godziny przed swoim wyścigiem, tak jak jest to na innych imprezach. Samo czekanie na swój wyścig jest już męczące,a o jakieś rozgrzewce to już w ogóle nie ma mowy. Co do samego wyścigu- trasa naprawdę udana szczególnie ten pierwszy zjazd. Dobrze,że nie padało,bo by była masakra na tych polach.

Zgadzam się w 100%.
Spodziewając się lada chwila startu zrobiłyśmy z koleżanką rozgrzewkę... jakie było nasze zdziwienie, kiedy okazało się, że rozgrzewkę zrobiłyśmy 1,5h przed startem :D

Na wyniki pewnie jeszcze chwilę poczekamy, zwłaszcza tych liczniejszych kategorii.

Aaaa Mewek to ty tak zapieprzałaś, teraz skojarzyłem z osobą. Dobra robota, oglądając z zewnątrz jechałaś jakbyś była z innego świata :)

Dzięki, miło czytać takie słowa :) Dzisiaj miałam dobry dzień, chociaż nad podjazdami muszę jeszcze popracować bo podjeżdżając po tej łące miałam wrażenie, że stoję w miejscu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...