Klavo123 Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Hey, przymierzam się do zakupu: http://www.unibike.pl/mission29.html właściwie od około dwóch tygodni przeglądam oferty i ewentualne alternatywy - jednak nic tak nie przypasowało jak powyższy. Obecnie jestem już trochę zmęczony tematem wiec postanowiłem napisać tutaj z prośbą o pomoc/poradę Generalnie chce kupić pierwszą 29`ke - do pracy i w weekendy (z fotelikiem dla dziecka) trasa na około 16 km w jedną stronę 90% drogi utwardzone (miasto) Wzrost 189 cm waga około 130 kg - zakładam ramę 23" W związku z moją wagą zależy mi na tym aby opony były możliwie najgrubsze Max 1700 zł Dodatkowo fajnie byłoby dostać rower na sztywnym widelcu - ale nie wydaje mi się to możliwe w sklepie. Napisałem do dystrybutorów i producenta o możliwe modyfikacje w celu obniżenia ceny (może to był głupi pomysł ale jestem nowicjuszem - wiec pomyślałem, że szkoda nie spróbować) - oczywiście zakończone fiaskiem Dodam, że nie spodziewam się cudów biorąc pod uwagę, że to co bym chciał kupić jest w okolicach 2500 zł - a mój budżet to 1400 które podniosłem dla Mission`a o dodatkowe 200 zł Dlatego pytanie czy jest sens wywalać na to kasę - zakładam, że to będzie mój rower na kolejne np 7 lat z niewielkimi/drobnymi modyfikacjami (+ jedna poważna w przyszłości czyli wymiana widelca) Prośba o pomoc - może coś przegapiłem przeglądając fora i oferty sklepów PS przeglądałem aukcje itd (chętnie kupię zadbany model "posezonowy") ale nic nie ma. Pozdrawiam życząc miłego dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mission29 Napisano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Witaj, jestem posiadaczem takiego właśnie roweru kupiłem go około 3-4 tyg temu, dość dużo przejechałem na asfalcie, w terenie troche, powiem tak rowerem jezdzi sie bardzo dobrze nie ma z niczym problemu przerzuteczki śmigają amor dobrze się zachowuje hamulce dobre jedyna wada jaką dostrzegam to siodełko, na dłuższą mete boli wiadomo co ale niebawem wymienie i bedzie rower bez wad. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavell93 Napisano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Czy ten Unibike posiada blokadę skoku w amortyzatorze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
machinehead Napisano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Unibike Mission nie posiada blokady skoku w xct. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi