Synergy Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Tym co negują sens kupna szosy za 2000 zalecam jazdę 3 miesiące na markeciaku, a potem na MTB za nawet 1200zł. Mam tanią szosę za 1700zł i jedyne co to opony zmieniłem z automatu na bardzo lekkie. Pamiętajcie ze najważniejsza jest masa rotująca. Oczywiście fajnie jest mieć szosę na 105 czy ultegrze, ale niższe grupy bardzo dobrze też pracują, a i nie każdemu nie są potrzebne stopiątki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juzew69 Napisano 12 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 DLa zainteresowanych tematem, którzy mają podobny dylemat do mojego. Sprawiłem sobie Unibike Viper z 2007 za 900zł i różnica jest kosmiczna między nim, a dwudziestokilkuletnim rowerem. Mniej więcej 5-6km/h szybciej w przelocie a średnia na dystansie powyżej 100km skoczyła mi o około 4km/h. Wniosek: jeśłi masz stary rower, albo markeciaka i chcesz wydać chociaż 1000zł, to różnica jest poważna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.