Mod Team bikergonia Napisano 10 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Wow. Witam nowego spec-maniaka. Czekamy na fotki i wrażenia z jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrado1989 Napisano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Niestety na razie tylko testuje jazde po miescie,na trasie praca-dom,ale jak dotychczas maszynka pracuje bez zarzutu:D Przy jakimś wolnym weekendzie planuje wyjechać gdzies poza miasto i w pełni wykorzystać możliwości speca:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Troche obrazkow 2010 przed zasnieciem, fajne co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Gdzies sie link zagubil... Zatem http://www.byrequest.nl/test/spec2010/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 24 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Wow aż miło popatrzeć na nową kolekcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Jest na co popatrzeć, mniaaaaaaaam! Czemu na tym zdjęciu kierownica jest w folii- celowy zabieg http://www.byrequest.nl/test/spec2010/1%20(80).jpg ? btw ciekawy top-cap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrado1989 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 wypasiona kolekcja muszę przyznać,ale i moje buty na niej znalazłem[bG Sport MTB],kupiłem kilka tygodni temu:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca_Sopot Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 brzydko szkoda, że spec montuje wszędzie te swoje dziwaczne dampery, a rozmiary L i XL mają przeobrzydliwe główki. patrząc na rozmiarówkę nowego enduro nie ma możliwości, żebym się na L zmieścił... jeśli kiedyś stanie się tak, że będę musiał ramę zmienić, to na pewno nie będzie to kolejny spec. a szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Piękna ramka. Planuje zakup... proszę o plusy i minusy was urzytkowinków ram Speca Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Jak to stary dobry s-works M5, bardzo sztywna konstrukcja, dluga rama nie kazdemu pasuje, szkoda ze juz nie dostepna w anodzie zawsze to ok 100g lzej Moze poczekaj na model 2010, jak dla mnie wyglada super. Profilowana gorna rura bardzo ladnie laczy sie w lini z widelkami, prawie jak carbonowy model ale prawie czasem robi roznice. Spawy wygladaja nieco inaczej? Poza tym to chyba po staremu ladnie sztywno i solidnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Jak to stary dobry s-works M5, bardzo sztywna konstrukcja, dluga rama nie kazdemu pasuje, szkoda ze juz nie dostepna w anodzie zawsze to ok 100g lzej Moze poczekaj na model 2010, jak dla mnie wyglada super. Profilowana gorna rura bardzo ladnie laczy sie w lini z widelkami, prawie jak carbonowy model ale prawie czasem robi roznice. Spawy wygladaja nieco inaczej? Poza tym to chyba po staremu ladnie sztywno i solidnie. Z 2008 roku, cena 2799 zł ponoć będzie wyższa w przyszłym roku czyli jakieś 3000 zł a nowa 2010 może kosztować 3200 zł. Spec to Spec więc nie wiem czy jest sens czekać. Lubie długą ramę, sam przedłużyłem swój rower o mostek 110 a do tego mam siodełko na maxa wysunięte do tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Rama z Twojego zdjecia to 2009 jak na moj gust ladniejsza od 2008 http://www.specialized.com/us/en/bc/SBCBkModel.jsp?spid=34223 Nic nie wiem o nowym modelu oprocz zmienionej gornej rury to chyba wszystko pozostanie bez zmian. Material, geometria. Czy wybierzesz 2008, 2009 czy 2010 to wlasciwosci jezdne beda takie same. 2010 najladnieszy i ta rura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mloody Napisano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Witaj Ja smigam na S-worksie 2008. Ramka super, sztywna - aż czuć czasami po plecach, długa i kultowa - nie tak jak starsze roczniki ale to nic Poczekaj do listopada, grudnia beda obnizki to moze uda Ci sie kupic za mniej niz 2000 zl tak jak mi Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 1 Września 2009 Udostępnij Napisano 1 Września 2009 ..a możecie powiedzieć coś na temat tej ramy ? Cena 5400 zł -> Carbon , zastanawiam się czy da rade masie 90 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 1 Września 2009 Udostępnij Napisano 1 Września 2009 2008 geometria prawie identyczna jak M5 roznice bardzo znikome, rozstaw kol 5mm, wysokosc gornej rury 4mm dla 19'' Ladna rama ale nie tak ladna jak 2009/2010 (identyczne konstrukcje) Da rade bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramir Napisano 6 Września 2009 Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Kolego mloody - gdzie udało ci się wyhaczyć s-worksa nówkę za 2000,- ??? z paierami ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 6 Września 2009 Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Osobiście nie widziłem taniej niż za 2 479 zł i może min po dogadaniu się ze sprzedawcą 2 300 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramir Napisano 7 Września 2009 Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Dokładnie - za tyle chyba Ski-team sprzedawał i Twomark przez allegro. To było jednak w starych - dobrych - przed"kryzysowych" czasach, kiedy XTR-y zaczęły zaglądać pod strzechy Teraz - wszystko poszło w górę - nie sądzę, żeby sprzedawcy tak łatwo opuszczali 300,- 400,- zyla. Żyję jednak nadzieją, że kolega zdradzi nam swoje źródło i wszyscy może "hurtowo" zmienimy nasze "wysłużone" s-worksy na nówki sztuki nieśmiganki - czego wszystkim kolegom specjalistom życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 7 Września 2009 Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Jakby co to dorzucam sie do zamowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramir Napisano 7 Września 2009 Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Niestety - jest tylko jedna http://www.allegro.pl/item732439251_nowa_rama_specialized_s_works_sztyca_okazja.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 7 Września 2009 Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Szkoda, że nie 17 W sklepie zaprzyjaźnionym mają ramę 18" zastanawiam się czy nie bedzie za długa na 174 cm. Wymiar Top Tube Lenght Horyzontalnie to 600mm. Lubię długie ramy, salamandra w sumie jest krótka, ale mam mostek 110 i siodełko maxymalnie do tyłu. ...kojarzysz ramir kto handluje Specem w poznaniu prócz ryby i colexu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramir Napisano 8 Września 2009 Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Tocas - ja jeżdzę na 18 a mam tyle wzrostu co ty. Kumpel - też w naszym rozmiarze jeździ na 17. Zależy do czego ma być rama - jak na kręte trasy - pewnei lepsza 17 a jak na dłuższe maratony pewnie 18-ką dasz radę. Ja mam do tego mostek 100 i sztyce z seatbackiem. A teraz odp. na Twoje pytanie - w Poznaniu chyba tlko oni. Ja kupiłem jeszcze w Ski-Teamie. Osobiście kupowałbym u Ryby - z tym, że przez sentymenty trudno mi się z nimi handlować. Jakbym miał negocjować ceny - waliłbym do Coolexu - z nimi bez skrupułów Nie wiem jak cenowo - pewnie tyle samo??? Na stronie podają, że w Poznaniu nadal Ski-Tea, jest dealerem Speca?!? http://www.specialized.com/pl/pl/bc/SBCDealerLoc.jsp U nich dostałem tę ramę z małą obniżką - ale i tak w porówaniu z obecną ceną było tylko 150 zyla niżej Z tym, że mój rocznik jest lżejszy od nastęnych Pozdrawiam - jakby co - w tym tygodniu rowerki do obejrzenia na trasie rusałka-strzeszynek. W godzianch południwych uamwiamy się przy "beach-barach" (z wyjątkiem środy - kiedy umoówliśmy się wstępnie na 17-tą). Tu bez łachy poniżej 2500,- http://www.twomark.pl/sklep.php?s=produkty&id_kat=0&strona=9 Do tego rozmiar 17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 8 Września 2009 Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Przeznaczenie ramy to teren i szosa (trasy 50-200 kmów. Jakieś ostre XC może też się znajdzie ale to pojedyńcze krótkie wypady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramir Napisano 9 Września 2009 Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Czyli tak jak my hehehe... oprócz tego "50-200 km" . Nie lepiej się za fullem obejrzeć na takie epickie wyprawy ?!? Najlepiej z blokowaną amortyzacją O Dżises - jaki oni mają burdel na stronie. Twomark miało wlepić stronkę z ramkami speca a wyszło coś ogólnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 9 Września 2009 Udostępnij Napisano 9 Września 2009 No jak wypadnie mi 200 km szosą to chyba full odpada. Chodzi o smą ramę 18 czy 17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.