Nawrotek Napisano 19 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 To jest racja - np. epic różowy był całkiem słodki Kurczę, mógłbyś dać mi linka do makaronów, bo tak się składa, że tam mam wujka zapalonego bikera który teraz buduje 9kg epica i wiesz.... Poprosiłbym go o tego speca xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Sorry Nawrotek ale z tymi wlochami to sie troche rozpedzilem, to jakies forum, dla mnie na pierwszy rzut oka wygladalo jak sklep z tym zdjeciem i rozpiska http://calangobikers.wordpress.com/2008/08...opper-pro-2009/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 19 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 No nic, będę musiał się ładnie uśmiechnąć o 1500$ Albo w sierpniu przy okazji kupię sobie jakiegoś na miejscu szpeca - kurs usd/euro wygląda całkiem nieźle tzn normalniej niż pln/usd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Nawrot, skoro chodzi Ci tylko o kolor, to zrób to samo co z amorem Pytanie tylko po co, chyba nie doceniasz jeszcze wartości pieniądza, masz zachcianki trochę jak moja dziewczyna Rower ma jeździć, wygląd to tylko zbędny dodatek. Pozdrawiam i bez obrazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Heh, ja w życiu bardziej kieruję się walorami estetycznymi niż użytkowymi - wiem, że to jest niedobre ale cóż na to poradzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mloody Napisano 23 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam Spec złożony !!! ) Kilka fotek na początek co by trochę dział rozkręcić http://images50.fotosik.pl/69/c3aa2c949da9d4af.jpg http://images35.fotosik.pl/66/15479b076a157542.jpg http://images35.fotosik.pl/66/6f1fd6b0237a5789.jpg http://images38.fotosik.pl/65/c62448eb4c159151.jpg Sorki, że Spec troszkę brudny, ale nie mogłem wytrzymać po złożeniu i się nie przejechać. Zrobiłem ok. 50 km po śniegu, błocie ale warto było. Rower mega sztywny i chodzi jak marzenie - które jak widać się spełniają Specyfikacja pojawi się za jakiś czas, póki co nie wyrabiam z pracą i szkołą :/ Jedyne zmiany jakie przewiduję to najwyżej krótszy mostek jeśli ten okażę się za długi + licznik cateye - biały of course ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 23 Lutego 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Extra sprzęcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 23 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Dokladnie bikergonia extra sprzet Zapodaj rozpiske i wage w projektach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramir Napisano 26 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Tym top-capem Kozaka to długo się nie nacieszy kolega chyba że kolega ma ultra-wrażliwe czucie podczas dokręcania imbusa No ale zacisk podsiodłowy wytrzymuje trochę dłużej. Poza tym - biełe szleństwo - mam to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mloody Napisano 28 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Specyfikacja Speca: Bar Ends: Soul-Kozak - 44g Brake (Front): (Hamulec przedni) Avid Juicy Ultimate 160mm (tuned)- 338g Brake (Rear): (Hamulec tylny) Avid Juicy Ultimate 160mm (tuned)- 367g Cables: (Pancerze + linki) XTR - 100g Cassette: (Kaseta) XT + nakrętka Soul-Kozak - 259g Chain: (Lancuch) XTR - 261g Crankset: (Korby) Truvativ Stylo 3.3 Team 08 (tuned)- 913g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) X-9 08 (tuned)- 158g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) X-0 09 (tuned) - 190g Fork: (Widelec) REBA RACE ?09 Pushlock - 1721g Frame: (Rama) Specialized S-works 08 19" - 1654g Grips: (Gripy) owijka fizik - 31g Handlebar: (Kierownica) WCS 07 - 139g Headset: (Stery) WCS 08 - 115g Pedals: (Pedaly) Time Atac XS Carbon - 322g Seat: (Siodlo) Selle Italia SLR XP - 184g Seatpost: (Sztyca) Specialized Carbon fact 400mm - 262g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Soul-Kozak - 10g Shifters: (Manetki) X-0`09 - 220g Skewers: (Zaciski kol) Soul-Kozak - 65g Spacers: (Podkładki pod mostek) Soul-Kozak 10mm 3,4g x 2 Stem: (Mostek) wcs 120mm`07- 139g Tire (Front): (Opona przednia) Schwalbe Racing Ralph 2008 - 426g Tire (Rear): (Opona tylna) Schwalbe Racing Ralph 2008 - 428g Tube(Front): (Dętka przednia) Schwalbe XX-light - 102g Tube (Rear): (Dętka tylna) Schwalbe XX-light - 101g Top Cap: (kapsel) Soul-Kozak - 4,5g Wheel Front: (Kolo przednie) - 761g - Piasta 240s - DT Comp - DT 4,2D - Nyple alu - Opaska Schwalbe Wheel Rear: (Koło tylne) - 921g - Piasta 240s - DT Comp - DT 4,2D - Nyple alu - Opaska Schwalbe Razem: 10242,3g http://portal.bikefoto.pl/rower/zdjecie/35.../niezalogowany/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit Napisano 1 Marca 2009 Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Zacny ten twój Spec mloody. To coś czerwone na sztycy to lampka? Jaka? Ja za 20min ruszam przepędzić swojego po okolicznych górkach , ale raczej asfaltem bo przez las raczej nie da się jeszcze przebić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 1 Marca 2009 Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Ale super Spece się tu pojawiły od mojej ostatniej wizyty, tylko podziwiać i cieszyc oko. Stało się, wczoraj po zimie złożyłem rower, dziś zaliczyłem pierwszą jazdę. Po wszystkim zaczołem czyszczenie. Przypomniała mi sie po targach rozmowa od Pana od Speca, który stwierdził "Dampery z tamtego roku to padaka, psuły sie notorycznie". Z ciekawości zacząłem swoim kręcić. Był ustawiony od firm dwa obroty w stronę soft, próbuje przekręcić dalej nie mogę. W stronę firm idzie, ale dwa obroty i koniec, wydawało mi się że ta regulacja była większa. Uparcie z tym walczyłem, aż w końcu udało się przekręcić dalej, co wymagało nie lada siły, teraz w tym miejscu czuje lekkie przycięcie, zwłaszcza jak wracam w stronę soft po uprzednim przyblokowaniu dampera. Moje pytanie, ile jest obrotów w damperze (Brain) z roku 2008 Epic Marathon, Gonia masz takiego samego, można to jakoś policzyć, miałaś problemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 1 Marca 2009 Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Czy spece tak zdrożały ??? http://www.specialized.com/bc/SBCBkModel.j...Epic&eid=99 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 2 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Wiesz przez ten tzw. kryzys z końca zeszłego roku to niestety wszystkie (prawie) rowery podrożały ok.20-30% aczkolwiek porównam dokładniej w domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 2 Marca 2009 Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 No tak ale 177990 zł za rower ... to wzrost o 1000% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 2 Marca 2009 Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 No tak ale 177990 zł za rower ... to wzrost o 1000% skad te kwoty i ten wzrost %-owy? np epic s-works 2008 byl ok £4k teraz £3k, 2009 £4400 to tylko ok 24000zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 3 Marca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 pewnie komuś wskoczyła jedna 7 za dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramir Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Może to jakiś "czeski błąd" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamut Napisano 18 Marca 2009 Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Dzien Dobry. Niniejszym chcialbym sie zapisac do klubu z najlepszymi maszynami.Stalem sie przeszczesliwym posiadaczem maszyny Specialized Hardrock Sport Disc,w oblednym kolorze czerwonym.Zaraz po najblizszym weekendzie wrzuce fotki.W sobote maszyna przejdzie chrzest bojowy na OnSight Adventure Race w Obornikach Wlkp,wiec skrobne tez cos na ksztalt recenzji.Na razie zrobilem na nim z 40 km i jedzie sie za######iscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramir Napisano 20 Marca 2009 Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Wczoraj widziałem s-worksy HT alu - obecny model 09. Malowanie - kwestia gustu - mnie kolory "teraz polska" wystarczały w zupełności, żeby oko nacieszyć. Dodanie w pewnych miejscach koloru srebrnego - uhm, a teraz - to co było srebrne jest czarne - komu to przeszkadzało? Dowiedziałem się podndto, że ramy dla speca są robione przez Meridę - pewnie to dla Was żaden news, też o tym słyszałem, ale myślałem, że chodzi o "meridowe malowanie" W zasadzie nie mam nic przeciwko meridzie, tylko że jak coś ma być spec (do tego s-works) to chciałbym, żeby to było s-works a nie merida - nawet w czasach globalizacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 20 Marca 2009 Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 no są stukane w tej samej fabryce.... szkoda gadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramir Napisano 20 Marca 2009 Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 No - do fabryki meridy nie da się raczej dorobić żadnej legendarnej bajeczki o tworzeniu ram s-works jak pierścieni w Mordorze (czy gdzie to tam było) a tak lubiłem sobie ruszyć wyobraźnią jak to nasze ramki w piekelnych warunkach nabierają tych niebywałych cech za które je tak cenimy ... i komu to k... przeszkadzało i całą kultowość o kant kuli rozbić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 20 Marca 2009 Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 hehe dokładnie masz rację, myślę tak samo! to już nie te lata... niestety. S-works stał się typową masówką. To już nie ten kult... co nie zmienia faktu że jeździ mi się bajecznie na specu. Tylko za co te pieniądze....???? za co !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 20 Marca 2009 Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Ja juz zamowilem naklejki meridy ...chociaz musze sprawdzic czy aby napewnom, moze jeszcze pare lat temu to byly te 'kultowe ramy' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramir Napisano 21 Marca 2009 Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Już nie masz co zamawiać - mówisz spec - myślisz merida ... co jak powiedział kol. Lukashs, nie zmienia faktu, że jeździ mi się bajecznie. Szkoda, że wraz ze spadkiem kultowości, ceny pozostały niewzruszone. No cóż - wychodzi na to, że jednak dzisiejsi kupujący płacą za wypracowną przez nasz legendarność - co za ironia losu Mnie szkoda w sumie 2 rzeczy; 1) malowania, 2) nie wiem z czego oni te ramy robią, że im takie masy wychodzą? Zawsze s-works był synonimem relatywnie lekkiej ale sztywnej (tam gdzie trzeba) ramy. Chyba na ligh-bike widziałem 15,5 calowego s-worksa w wadze prawie 1600 (sote!). I tak dobrze, że jeszcze Chińczycy nie wprowadzili na nasz rynek jakiegoś S-WRAKSA albo innego SPEC-WORKSA. Merida jest ok - tylko nie wiem, czy w tej sytuacji nie powinniśmy zaporsić do naszego szacownego grona braci mniejszych z meridami Pozdrówko specjalistyczne (żeby tak nawiązać do Eci). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.