Skocz do zawartości

Specialized best team

NeO

Rekomendowane odpowiedzi

Hamulec się pojawi jak pojawi się kasa ;) . Co do 66 hmmm ciężko mi go zmieniać , praca świetna , waga ujdzie . Myślałem nad kupnem znowu boxxera ale tym razem z motion controlem lub travisa . Skoku w 66 mi spokojnie wystarcza , nie udało mi się go dobić a dziobaków już wiele przeżył .

DAMIAN24 ja bym powiedział że za wysoki ;p 66 z 2005 są wyższe od Boxxera 203mm .

tylko, że mi nie chodziło o wysokość ale długość skoku :D skoro z tyłu masz 9' cali co w przybliżeniu daje 22.5cm to z przodu powinno być co najmniej 203mm :D i niby jakość skoku też się liczy >> bo zakładam, że to twoje 66 świetnie pracuje ale jednak w takim rowerze przy skoku 203mm jeździło by się dużo lepiej.

to też zależy jaki wideł wsadzisz >> BOXXERy mają prace bardzo liniową pod DH a np. 888 mają duży progres pomocny przy skokach, IMO najlepszym kompromisem jest FOX 40 rc2(no i ma najlepszą/czulszą pracę) o nowym Dorado nie wspominając bo to niestety dla wielu tylko obiekt westchnień ;)

Można? ;)

.......Patrzyłem i rama ta ma identyczną geo jak starszy brat stumpy, a stumpjumpery właśnie są sprzedawane z amorkami o skoku 140mm - stąd moje zapytanie.

Wiesz, tylko w Stumpym ta geometria jest podawana do amora 140 mm, do takiego została zaprojektowana, Stumpy ze 120 leciał by "na ryj" :rolleyes:

U ciebie przód szybciej "myszkował by" na podjazdach a tył stał by się nadaktywny (mocniej by przysiadał).

DAMIAN24 Najprawdopodobniej przyjdzie Manitou Travis Triple Ti Intrinsic 203mm jak gdzieś znajdę taki widelec , to na 99% go kupię . Jak boxxer to od teama w górę , no może 2010 race też daje radę . 888 jak już to rc2x ale raczej do 1400zł nie znajdę ich . Chcę travisa bo ma niesamowitą pracę , typowo DH , a co do dorado nowe całkiem ciekawe , jeździłem na 2003 carbonowym i mogło być ale lepiej już wypadał przy nim team boxx .

Qrcze, mój jest czarny z czerwonymi dodatkami :)

Są gusta i guściki B) Po prostu jest przesyt takich rowerów w stosunku do innych zestawień kolorystycznych. Ja bym sobie roweru w takiej kolorystyce nie poskładał, ale nie twierdzę, że rowery tak skomponowane są brzydkie...a już na pewno nie spece ;D

Wiesz, tylko w Stumpym ta geometria jest podawana do amora 140 mm, do takiego została zaprojektowana, Stumpy ze 120 leciał by "na ryj" B)

U ciebie przód szybciej "myszkował by" na podjazdach a tył stał by się nadaktywny (mocniej by przysiadał).

Tak mówisz? A sądzisz, że można wrzucić coś z regulowanym skokiem w zakresie 120-140 (bo o takim tu mowa) i na 140 rozkręcać amorka tylko na zjazdach? Czy na zjazdach większa wysokość amorka też będzie przeszkadzać?

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Witam grono Speców! :P

Posidam rower Specialized Hardrock (wiem, wiem, dość słaby model), ale mi wystarcza.

Jak przetestowałem oryginalny amorek Sunotur'a to już chciałem po kabel od żelazka iść :D

W niedalekiej przyszłości wymieniam na Bomberka :P:)

A tak na serio, rower jak marzenie, wszystko działa płynnie.

Witam - dawno mnie tu nie było - śmigałem szczęśliwy na moim s-worksiku aż do soboty 31 lipca, kiedy z przerażeniem stwierdziłem, że moja ukochana rama zaczęła pękać ;)

Tak, tak Panie i Panowie - niestety z żalem donoszę o tym, co stać się nie powinno a jednak się zdarzyło.

Na ramie z 2005 (alu rozmiar 18 ze sztycą tomsona z seatbackiem) pojawiło się symetrycznie (po obu stronach ramy) poprzeczne pęknięcie w okolicy węzła sztycy (czyli tam gdzie się schodzą rury podsiodłowa z górną oraz widełki). Pęknięcie ma postać 1-5-2 cm rysy. i biegnie w poprzek spawu oraz rury górnej :woot:

W chwili obecnej rama jest w sklepie w którym ją kupiłem i czekamy na decyzję przedstawicieli producenta czy uznać roszczenie gwarancyjne.

Rama była kupiona w Poznaniu, niby jest na nią tzw. dożywotnia gwarancja - zobaczymy jak zachowa się "producent".

Rama była użytkowana tylko w na poznańskich i podpoznańskich szlakach - jakieś 30 % szosa - reszta to leśne dukty. Nie miała nawet styczności z górami.

Co wy na to??? Ja nadal jestem i wstrząśnięty i zmieszany :icon_wink:

P.S. Żeby było weselej do depozytu zatrzymano mi cały rower - mimo, że kupiłem tam tylko samą ramę. Staram się być wyrozumiały - oględziny wymagają rozpoznania, z jakimi częściami jeździła rama, ale ... zostałem uziemiony :P:icon_wink:

• 3 tygodnie później...

Witam - reklamacja została uwzględniona :icon_lol: od kilku dni mam nową ramę s-works, szkoda tylko, że niewiele ze starego roweru da się przełożyć do nowej ramki - np. hamulce (nowa jest tylko pod tarczówki). Grunt jednak że rama została wymieniona i że dożywotnia gwarancja nie jest tylko mitem :devil:

Pozdrawiam wszystkich użytkowników speca.

• 2 tygodnie później...

Dobry, chciałem - jeżeli można - dołączyć. Składam rower na ramie FSR XC w rozmiarze L i mam przy okazji pytanie - czy ktoś się orientuje o jakiej długości mostek jest w oryginalnie w tym rowerze w rozmiarze L ? Wygląda na jakiś krótki - 7 albo 9 cm...

Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...