siwy84 Napisano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Artur planujesz coś na tym widelcu powiesić? W sensie hamulca? Bo teraz wygląda GOŁO i tak jak Damian powiedział - widelec jest za krótki, co z tego, że jest wysoki. Zupełnie nie pasuje do tego roweru jedna półka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Hamulec się pojawi jak pojawi się kasa . Co do 66 hmmm ciężko mi go zmieniać , praca świetna , waga ujdzie . Myślałem nad kupnem znowu boxxera ale tym razem z motion controlem lub travisa . Skoku w 66 mi spokojnie wystarcza , nie udało mi się go dobić a dziobaków już wiele przeżył . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaweksie Napisano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Z tym moze byc maly problem, ale moze kiedys Twoj tez fajny, taki "cygański" z tym złotem Fajniejsze to niż kolejny czarny rower z czerwonymi dodatkami...bleh! Qrcze, mój jest czarny z czerwonymi dodatkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 DAMIAN24 ja bym powiedział że za wysoki ;p 66 z 2005 są wyższe od Boxxera 203mm . tylko, że mi nie chodziło o wysokość ale długość skoku skoro z tyłu masz 9' cali co w przybliżeniu daje 22.5cm to z przodu powinno być co najmniej 203mm i niby jakość skoku też się liczy >> bo zakładam, że to twoje 66 świetnie pracuje ale jednak w takim rowerze przy skoku 203mm jeździło by się dużo lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Z większym skokiem z przodu było by bardziej na DH , taki typowy przecinak ;D . na razie jest w wersji FR . Ale po sezonie zawita nowy wideł , zapewne 203mm skoku typowo DH . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 to też zależy jaki wideł wsadzisz >> BOXXERy mają prace bardzo liniową pod DH a np. 888 mają duży progres pomocny przy skokach, IMO najlepszym kompromisem jest FOX 40 rc2(no i ma najlepszą/czulszą pracę) o nowym Dorado nie wspominając bo to niestety dla wielu tylko obiekt westchnień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Można? .......Patrzyłem i rama ta ma identyczną geo jak starszy brat stumpy, a stumpjumpery właśnie są sprzedawane z amorkami o skoku 140mm - stąd moje zapytanie. Wiesz, tylko w Stumpym ta geometria jest podawana do amora 140 mm, do takiego została zaprojektowana, Stumpy ze 120 leciał by "na ryj" U ciebie przód szybciej "myszkował by" na podjazdach a tył stał by się nadaktywny (mocniej by przysiadał). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 DAMIAN24 Najprawdopodobniej przyjdzie Manitou Travis Triple Ti Intrinsic 203mm jak gdzieś znajdę taki widelec , to na 99% go kupię . Jak boxxer to od teama w górę , no może 2010 race też daje radę . 888 jak już to rc2x ale raczej do 1400zł nie znajdę ich . Chcę travisa bo ma niesamowitą pracę , typowo DH , a co do dorado nowe całkiem ciekawe , jeździłem na 2003 carbonowym i mogło być ale lepiej już wypadał przy nim team boxx . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 możliwe >> na Travisie nie miałem przyjemności jeździć ale co ci mogę napisać >> praca Boxxera Race 2010 jest kiepska, od Teama w górę można śmigać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Qrcze, mój jest czarny z czerwonymi dodatkami Są gusta i guściki Po prostu jest przesyt takich rowerów w stosunku do innych zestawień kolorystycznych. Ja bym sobie roweru w takiej kolorystyce nie poskładał, ale nie twierdzę, że rowery tak skomponowane są brzydkie...a już na pewno nie spece ;D Wiesz, tylko w Stumpym ta geometria jest podawana do amora 140 mm, do takiego została zaprojektowana, Stumpy ze 120 leciał by "na ryj" U ciebie przód szybciej "myszkował by" na podjazdach a tył stał by się nadaktywny (mocniej by przysiadał). Tak mówisz? A sądzisz, że można wrzucić coś z regulowanym skokiem w zakresie 120-140 (bo o takim tu mowa) i na 140 rozkręcać amorka tylko na zjazdach? Czy na zjazdach większa wysokość amorka też będzie przeszkadzać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Można, sam mam amor ze skokiem 90-140 mm, (tyle , że regulacja z manetki, normalnie 140 mm, a na stromych podjazdach skracam) zarypista sprawa Na zjazdach trochę wyższy amor poprawia prowadzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 No wiem, widziałem Twój rower. Ta minuta jest z IT? Chodzi mi o to czy to ciągle nazwywa się IT? Ulepszyli coś w stosunku do tego co kiedyś robili i co się psuło na potęgę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 na potęgę sypały się uczczelki (prawdopodobnie partacki montaż), po wymianie było OK. System dalej nazywa się IT, nie mam z nim problemu w Minute (w Blacku był problem, po wymianie chodziło OK.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 22 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 No wiem, wiem. Fajna ta minutka ogólnie Moze jakis stołeczny zlot speców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gofe111 Napisano 31 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Witam grono Speców! Posidam rower Specialized Hardrock (wiem, wiem, dość słaby model), ale mi wystarcza. Jak przetestowałem oryginalny amorek Sunotur'a to już chciałem po kabel od żelazka iść W niedalekiej przyszłości wymieniam na Bomberka A tak na serio, rower jak marzenie, wszystko działa płynnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramir Napisano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Witam - dawno mnie tu nie było - śmigałem szczęśliwy na moim s-worksiku aż do soboty 31 lipca, kiedy z przerażeniem stwierdziłem, że moja ukochana rama zaczęła pękać Tak, tak Panie i Panowie - niestety z żalem donoszę o tym, co stać się nie powinno a jednak się zdarzyło. Na ramie z 2005 (alu rozmiar 18 ze sztycą tomsona z seatbackiem) pojawiło się symetrycznie (po obu stronach ramy) poprzeczne pęknięcie w okolicy węzła sztycy (czyli tam gdzie się schodzą rury podsiodłowa z górną oraz widełki). Pęknięcie ma postać 1-5-2 cm rysy. i biegnie w poprzek spawu oraz rury górnej W chwili obecnej rama jest w sklepie w którym ją kupiłem i czekamy na decyzję przedstawicieli producenta czy uznać roszczenie gwarancyjne. Rama była kupiona w Poznaniu, niby jest na nią tzw. dożywotnia gwarancja - zobaczymy jak zachowa się "producent". Rama była użytkowana tylko w na poznańskich i podpoznańskich szlakach - jakieś 30 % szosa - reszta to leśne dukty. Nie miała nawet styczności z górami. Co wy na to??? Ja nadal jestem i wstrząśnięty i zmieszany P.S. Żeby było weselej do depozytu zatrzymano mi cały rower - mimo, że kupiłem tam tylko samą ramę. Staram się być wyrozumiały - oględziny wymagają rozpoznania, z jakimi częściami jeździła rama, ale ... zostałem uziemiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramir Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam - reklamacja została uwzględniona od kilku dni mam nową ramę s-works, szkoda tylko, że niewiele ze starego roweru da się przełożyć do nowej ramki - np. hamulce (nowa jest tylko pod tarczówki). Grunt jednak że rama została wymieniona i że dożywotnia gwarancja nie jest tylko mitem Pozdrawiam wszystkich użytkowników speca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 No to pięknie. Dobrze wiedzieć, że tak załatwiają sprawy. Pozdrawiam i życzę wielu km na nowej ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomirot Napisano 10 Września 2010 Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Podpinam się do klubu ze swoim S-Worksem: http://www.forumrowerowe.org/index.php?app=garage&do=view&tab=custom&id=545&tab_id=1 http://www.forumrowerowe.org/index.php?app=garage&do=view_image&id=1730 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 14 Września 2010 Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Dobry, chciałem - jeżeli można - dołączyć. Składam rower na ramie FSR XC w rozmiarze L i mam przy okazji pytanie - czy ktoś się orientuje o jakiej długości mostek jest w oryginalnie w tym rowerze w rozmiarze L ? Wygląda na jakiś krótki - 7 albo 9 cm... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipps Napisano 15 Września 2010 Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Gdzie znaleźliście przyzwoitą cenę serwisu Braina Fox'a? Macie też jakieś info o rodzaju łożysk zastosowanych w Epicu modele 2007-2008, gdzie można kupić zestaw do całego tylnego zawieszenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomirot Napisano 15 Września 2010 Udostępnij Napisano 15 Września 2010 W Airbike mają dobre ceny i spory asortyment: http://www.airbike.pl/1/8/Kontakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendoza Napisano 18 Września 2010 Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Airbike weźmie 400-500 PLN za serwis i to na gwarancji. To nie jest okazja:( Proponuje Vario bike, przynajmniej przez pół, tylko nie autoryzowany i kolesie są z Krk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 23 Października 2010 Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Wbijam w towarzystwo ze swoim specem Konfig lekko sie zmieni(przerzutka przednia, stery i siodelko) Zostalo do zrobienia jeszcze pare detali jak przyciecie sterowki, tylnego pancerza itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seth_Io Napisano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Mój brain jest w tej chwili w verio w serwisie ale odbieram go dopiero po nowym roku. Jakie macie opinie o tym serwisie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.