Skocz do zawartości

Reanimacja roweru !

Sultan3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,

Otoz postanowilem podpiac sie pod temat poniewaz mam do reanimacji rower. Rower odebralem dzisiaj od kolezanki ktora nie duzo nim nie jezdila ale za to jej maly syn odpowiednio sie nim zajoł. Rower bedzie przeznaczony dla płci pieknej ktora bedzie jezdzic sporadycznie po drogach utwardzonych i lekkie trasy lesne w wekend.

Rower wyglada bardzo podobnie ----->http://www.decathlon...id_8165505.html . Tylko, ze rower posiadany przez nas jest 3 letni. To co zauwzylem z rzeczy ktore sa do wymiany:

Przezutka tylnia (shimano altus)

łancuch

manetka lewa (jest peknieta wiec nie wiem czy wymienic obydwie czy wystarczy jedna?)

klocki hamulcowe

linka do hamulca przedniego.

teraz moi koledzy potrebuje waszej pomocy czy wymieniac na te same podzespoly co byly czy zainwestowac w cos lepszego i jak sie do tego zabrac mam nadzieje ze cos poradzicie? mozna sprobowac zgromadzic czesci i samemu sie za to zabrac czy lepiej wziazc rower i pojechac do serwisu. wiadomo zechcialbym to zrobic nie duzym nakladem finansowym ale chcialbym nadac rowerowi drugie zycie. bardzo prosze o rady i serdecznie pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...