Skocz do zawartości
  • 0

Początek przygody rowerowej, jak się przygotować?

Gość Henio

Pytanie

Gość Henio
Napisano

Witam wszystkich,

Jestem bardzo początkującym, na rowerze nie jeździłem od czasów szkoły. Czyli jakieś 10 lat. Teraz ze względów "zdrowotnych" siadam ponownie na 2 kółka.

Moja okolica to asfalt i twarde drogi, teren raczej płaski, niewielkie wzniesienienia.

Rower stary Scott 15kg oponki 26x1,75 na początek do złapania kondycji, średnio dziennie mogę przejechać max 20km

Proszę o rady doświadczonych forumowiczów, jak się zarazić rowerem a nie zrobić sobie krzywdy. Jak walczyć z tą częścią cała która pierwsza nie może (siedzenie) itp.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś spotkał się z odzieżą ROUGH RADICAL? Jakieś opinie

Napisano

Proszę o rady doświadczonych forumowiczów, jak się zarazić rowerem a nie zrobić sobie krzywdy.

Mnie osobiście zawsze nakęcały filmy rowerowe :D Jak oglądałem to już pod koniec nie mogłem spokojnie wysiedzieć tylko chciałem jak najszybciej wsiąść na rower i jeździć. Spróbuj ;)

Napisano

jak się zarazić rowerem

Po pierwsze CEL. Jeśli go nie masz, to jeżdżenie jest po pewnym czasie zrobi się bezsensowne.  

Jak walczyć z tą częścią cała

Hir ju ar.

Tyle ode mnie na tę chwilę. ;) 
Napisano

Wez mape i sprawdz co jest w Twoim zasiegu. Wycieczki rowerowe to fajna sprawa. No i poznajesz wlasna okolice z zupelnie innej perspektywy.

Co do siedzenia to pomysl o spodenkach z pampersem. Nie stanowia panaceum, ale troche pomagaja.

Powodzenia.

Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...