krism4a1 Napisano 7 Maja 2014 Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Jak rany... nie wiem już jak się z tego wyplątać? Przecież nigdzie nie pisałem, że czegoś wymagam od tego roweru. Twierdzę tylko, a może aż, że nie zawsze to co najtańsze jest wogóle godne polecenia. Może lepiej wpierniczać kiełbasę z grila raz na miesiąc ale za 40 zł niż co tydzień za 10zł? Może lepiej odłożyć 1300zł na przyszły rok i dodać drugie tyle i za rok kupić coś za 2600? Chyba nie powiecie, że będzie taki sam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 7 Maja 2014 Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Jasne. Ale cały czas mi chodzi o to, że rower ma bardzo dobry stosunek ceny względem tego co oferuje i szukanie dziury w całym na siłę jest bez sensu. Potencjalny klient, do którego kierowany jest ten produkt, będzie szczęśliwy przede wszystkim z ceny tego roweru i nie będzie przeżywał traumy z powodu tego, że ma korbę trójkę czy 500g więcej. Czy ludzie jeżdżący na makrokeszach mają takie problemy? Cena jest podstawowym i praktycznie jedynym wyznacznikiem jakości tej grupy produktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 7 Maja 2014 Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Jak rany... nie wiem już jak się z tego wyplątać? Przecież nigdzie nie pisałem, że czegoś wymagam od tego roweru. Twierdzę tylko, a może aż, że nie zawsze to co najtańsze jest wogóle godne polecenia. Może lepiej wpierniczać kiełbasę z grila raz na miesiąc ale za 40 zł niż co tydzień za 10zł? Może lepiej odłożyć 1300zł na przyszły rok i dodać drugie tyle i za rok kupić coś za 2600? Chyba nie powiecie, że będzie taki sam? Można. Tylko czekanie kolejny rok oznaczać może że ktoś nie będzie rok jeździł rowerem. Jak ma inny to może poczekać, jak nie ma to oczywiste jest że woli mieć taki niż żaden. Mam 1300, to poczekam rok i będę miał 2600. Można poczekać i kolejny rok i mieć prawie 4 tysiące na zakup. Równocześnie chodzić na wycieczki piesze a do pracy jeździć autobusem. Też tak można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garp Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Nie piszcie że za 1300 zł nie wyjdzie nic więcej niż używka na Sorze, bo ja za 1000 zł kupiłem pięcioletniego Kross Venom Atrox z karbonowym widelcem (oryginalnie był stalowy), z SPD, klamki i przerzutka tył 105, przód Tiagra, obręcze Mavic, korba Truvativ. Tylko trzeba wyjść poza mmyślenie typu Kross jest ble,no i przydaje się trochę cierpliwości w w szukaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 kupiłem pięcioletniego To dla jednych bez znaczenia dla innych jest ono w tym przypadku duże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garp Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Założę się że mój Kross przeżyje tego Leadera o 10 lat ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 A dokładnie który kawałek Krossa przeżyje który kawałek Leadera? Przednie koło? Sidełko? A może kierownica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Patrząc na gazetkę reala z tymi dwoma 29" znalazłem firmę: Sprick. Na 99% dotyczy też tej szosówki. Co ciekawe, jest to polska firma (ze świebodzina). Ze złych stron to z tego co czytałem ta firma robi tylko makrokesze, ale te opinie były z 2011 dotyczyły modeli za 500 zł.@editCo do kupna używki trzeba się też liczyć z bliską (w większości przypadków) wymianą napędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Nie piszcie że za 1300 zł nie wyjdzie nic więcej niż używka na Sorze, Bo nie wyjdzie. Patrz na temat statystycznie, a nie z pozycji trafienia "białego kruka", który się zdarza raz na rok. Mój siostrzeniec swego czasu nabył za 800 PLN Gazelę na stalowej ramie, na osprzęcie full 105 (model 550x) i kołach Mavic z płaskimi szprychami. Napęd w stanie praktycznie igła, jedyne co, to obręcze są trochę przytarte... Normalnie taki rower w takim stanie jest nie do kupienia za tą cenę. Jakby się uprzeć, to poniżej 2000 PLN można kupić rower na osprzęcie Ultegra, tylko że zwykle jest to trup na granicy generalnego remontu lub na leciwym osprzęcie bez przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Porównując sprzęt na claris/sora co jest tutaj oferowany za 1300, a szosie z decathlonu na osprzęcie firmy krzak microshift. Wolę Leadera. Kupowałem szosę i miałem 1 kryterium: - jak najtaniej - jak najsensowniej leader daje obie rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymc Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Byłem dziś w Auchanie w Katowicach i znalazłem ten rower. Cena 1099 ze względu na jakąś urodzinową promocję. Szczerze mówiąc wygląda nieźle jak za te pieniądze. Nie można go równać z tribanem 300 bo wg mnie jest lżjeszy (oba dźwigałem), osprzęt ma lepszy i cene korzystniejszą. Najgorzej oceniłbym korbe w tym rowerze, wygląda delikatnie mówiąc słabo. Mimo wszystko jeżeli ktoś ma tysiać złotych i chce zacząć przygode z szosą to będzie chyba lepszy wybór niż 5 czy więcej letnie używyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamar59 Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Trzeba było fote zrobić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Byłem dziś w Auchanie w Katowicach i znalazłem ten rower. Cena 1099 ze względu na jakąś urodzinową promocję. Szczerze mówiąc wygląda nieźle jak za te pieniądze. Nie można go równać z tribanem 300 bo wg mnie jest lżjeszy (oba dźwigałem), osprzęt ma lepszy i cene korzystniejszą. Najgorzej oceniłbym korbe w tym rowerze, wygląda delikatnie mówiąc słabo. Mimo wszystko jeżeli ktoś ma tysiać złotych i chce zacząć przygode z szosą to będzie chyba lepszy wybór niż 5 czy więcej letnie używyki. jak w Krakowie znajde w tej samej cenie to mnie namówiłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAMAEL66 Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 dziś widziałem tą kolarkę w Auchanie w Bielsku-Białej za 1299 zł. Z jednej strony szału nie ma kiedy porówna się ją z meridą 880 czy Vento 1.0. Ale biorąc pod uwagę cenę to już ciekawa propozycja. Jest dość ciężkawa, choć w porównaniu z moim mistralem to chyba połowa wagi Jeśli ktoś widział kolarki w tym sklepie dostępne jeszcze 2 lata temu (longway) to ta biję poprzedniczkę na głowę! Przyznam że miałbym dylemat czy wydać 1300zł na nią czy dołożyć 700/800 zł i kupić np. Meridę lub Krossa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garp Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Real Lublin: 1 szt. kolarzówki 999 zł 2 szt. 29er 799 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 W sobotę osobiście położyłem dłonie na tym rowerze (Auchan, Wola Park Warszawa, stały chyba 3 sztuki). Naprawdę godny pojazd jak na tą cenę. Może owijka nie jest najwyższej jakości, ale wszystko spełnia podstawową funkcję do której ten rower jest przeznaczony. Lepszego nie da się kupić. Choć od Clarisa wieje niskiej jakości plastikiem i precyzją wykonania, to odnoszę wrażenie, że ten sam Claris zawieszony na logu Merida czy Trek nabiera magicznych właściwości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Witam Znalazłem dzisiaj tą kolarkę (tak jest napisane na karteczce z ceną ) za 799.Warto wydac te pieniądze czy lepiej kupić jakąś używkę? Trochę boję się kupować rower w markecie... Dodam, że chcę kupić szosówkę, żeby robić formę do triathlonu ale mam mocno ograniczony budżet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 28 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 799 ?????????/ daj namiary w jakim markecie jest za taką cenę a jutro go nabywam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Hmm. Chyba skoczę jutro przed pracą i jeszcze raz dokładnie obejrze ten rower... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chochol Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Stoi u mnie taki Leader, kierownica stalowa, kola waża 4kg (sprawdzalem 2 razy). Jak ktos kupi lepsze kola, kierownice i mostek, mysle ze na poczatek bedzie zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAMAEL66 Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 a za 799 to można do tych kół, mostka i kiery dołożyć koła oryginalne koła może i ja bym odkupił za małą kasę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.