mischa Napisano 19 Czerwca 2006 Napisano 19 Czerwca 2006 witam po sobotnim maratonie okazało się że moja korba nie jest wstanie się swobodnie..czy to tylko wina i skutek czyszczenia roweru pod ciśnieniem czy suport sie rozleciał na dobre?
krawiec91 Napisano 19 Czerwca 2006 Napisano 19 Czerwca 2006 A dużo był błota na maratonie? Bo mogło tam nalecieć i zniszczyć łożyska. Korba się w ogóle nie kręci czy po porstu z większym oporem?
mischa Napisano 19 Czerwca 2006 Autor Napisano 19 Czerwca 2006 błota było sporo..korba na początku miała opory..teraz to juz prawie wogóle sie nie chce kręcić?
Rezpekt Napisano 19 Czerwca 2006 Napisano 19 Czerwca 2006 A nóżek nie dokręcałeś przed tym jak zaczeło ciężko chodzić ?, być może za mocno dokręciłeś śruby, nóżka naciska na tuleje a ta na łozysko. Jeśli tak to trzeba wyjąć suport i poluźnić, najlepiej złapać suport za łozysko przez szmatke i puknac młotkiem, aż się poluźni Pozdrawiam.
mischa Napisano 19 Czerwca 2006 Autor Napisano 19 Czerwca 2006 no to by była radosna wiadomość, zwlaszcza ze nie usmiecha mi sie wywalac 100 zyli na nowy, tak czy inaczej jutro serwis....
Rezpekt Napisano 19 Czerwca 2006 Napisano 19 Czerwca 2006 No ja kiedyś tez tak miałem, myślałem że łozyska się zatarły i rozebrałem suport (Race Face SRX), wyjełem te jedno łożysko, lecz nie mogłem dostać takiego nigdzie, więc kupiłem drugi suport. Po dokręceniu ramion znowu korba kręciła sie z oporem i dopiero wyczaiłem że to łożysko jest ściskane , tak że rozebrałem i rozwaliłem niepotrzebnie suport za prawie 200zł , ale człowiek uczy sie na błędach . Pozdrawiam.
mischa Napisano 19 Czerwca 2006 Autor Napisano 19 Czerwca 2006 na szczescie nie mam klucza do ściagania wiec polece to zadanie fachowcom hehe ale ..to tez kosztuje...a fakt jest taki ze faktycznie dokrecalem korby wiec calkiem moliwe ze za mocno dzieki i pozdrawiam również
Rezpekt Napisano 19 Czerwca 2006 Napisano 19 Czerwca 2006 Ciesze się że pomogłem i powodzenia . Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.