Hazinski Napisano 4 Maja 2014 Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Witam. Chciałbym zakupić swój pierwszy rower na dłuższe wyprawy. W trakcie poszukiwań natrafiłem na owego rometa w "promocji": http://www.arkus.sklep.pl/rower-szosowy-romet-huragan-26-czerwony-2011-promocja-p-1185.html Jak za rower szosowy to ta cena wygląda trochę śmiesznie. Dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy opłaca się wydać takie pieniądze na rower, który będzie mi służył jedynie do jazdy czysto amatorskiej/rekreacyjnej po asfalcie. Interesuje mnie również sprawa doboru ramy. Czy rama 19" będzie odpowiednia do wzrostu 171 cm i długości nogi (od wewnątrz) 77-78 cm? Mile widziane inne propozycje z kategorii rowerów szosowych w przedziale cenowym do 1100 zł. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mn87 Napisano 4 Maja 2014 Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 koło 26'', 13kg (rower caly ze stali), kiepski osprzęt - nawet za 800zł można wyrwać na allegro coś o niebo lepszego, a najlepiej dołozyc i kupic uzywaną, klasyczną szosówkę, a nie takie dziwadło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 4 Maja 2014 Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Za tą cenę nie kupisz normalnej szosówki na klamkomanetkach. W miarę opłacalne rowery (z kasetą) zaczynają się od Tribana 300 i Tribana 500 z decathlona, potem jest merida i jeszcze jakiś. Ale i tak minimum to jest 1500 zł, a optymalnie to 2000 za Tribana 500. W tej cenie lepszy będzie chociażby kands (cross) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hazinski Napisano 4 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Dzięki za pomoc. Chyba zdecyduję się na tego Tribana 300 Do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.