Skocz do zawartości

[rower] Merida Crossway 40-D 2014 limit wagowy

mikel10k

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie :) Przymierzam się do kupienia rowerku z opisu no ale moją wątpliwość budzi to żeby się czasem nie połamał. Ważę na ten moment 117 kilo i ten rowerek ma mi posłużyć do długich wojaży żeby zrzucić paręnaście kilo, no i pytanko, czy wytrzyma? Czy lepiej coś innego? W temacie rowerów jestem zielony :) Biorę na raty a kosztuje on jakieś 2400zł

Napisano

Jest złożony na standardowych, przyzwoitych częściach nie ma więc powodu, dla którego miałby nie wytrzymać dłużej, niż inne rowery w tej cenie :)

Problem może być tylko z DMC w gwarancji (ty+rower+bagaż) najczęściej jest to 120kg. Ale nie wiem ile konkretnie u Meridy.

Max daje chyba u nas Unibike - 140kg, tylko tam w tej cenie dostałbyś tylko rower na V-brake, co znowu niekoniecznie byłoby optymalne do wyhamowania większej wagi. Nie jest łatwo :)

Napisano

Dodam, że będę jeździł ostrożnie tylko asfalt ewentualnie jakaś polna równa droga. Waga z czasem będzie coraz niższa. Bagaż żaden ewentualnie plecak ze 3, 4 kilo ale to rzadko. Za tyle kasy to będę dbał jak o skarb :)

Edit: A jakie są różnice między modelem z zeszłego roku a tym aktualnym? Warto dopłacać? 

Napisano

Ej ja tych rowerów nie ogarniam. Jest Merida Crossway 40-D, Merida Crossway 700c 40-D i Merida Crossway Cross 700c 40-D. Cholera. Kto to u tych Tajwańców nazywa :D

To jest jak rozumiem Cross 700c?

http://www.rowerymerida.pl/produkt815/crossway-40-d-rower-merida.html

Nie widzę takiego odpowiednika w 2013. Jak daje 2013r to wyrzuca mi te inne odmiany, które są dużo gorsze. Co za bałagan. Ceneo w ogóle tych różnic nie wyszukuje :D

Masz gdzieś linka do wersji z 2013, o która chodzi? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...