Skocz do zawartości

[komplet] Letni secik dla amatora

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym was prosić o pomoc w wyborze kompletu na typowo letnią pogodę czyli koszulki z krótkim rękawkiem oraz spodenek.

Do tej pory jeździłem w zwykłych ciuchach (tshirt bawełniany) i najzwyklejsze spodenki.

Chciałbym przeznaczyć na obie rzeczy max 200zl. Jest jedno ale... chciałbym aby krótkie spodenki nie były obcisłe ponieważ najzwyczajniej źle w nich wyglądam, ewentualnie mogę założyć obcisłe z pampersem, a na to coś luznego. Co możecie polecić mi w tym przedziale cenowym? Z góry dziękuję za pomoc.

Tylko czy jest sens kupować koszulkę rowerową np. za 100zł z firmy 4f czy lepiej kupić zwykłą termoaktywna np. z berensa za połowę tej ceny ? Czy rzeczywiście zawsze z ceną idzie jakość ? Pytam nie dlatego, że szkoda mi wydać kasy tylko dlatego, że skoro nie ma różnicy to po co przepłacać :) a chciałbym kupić coś dobrej jakości.

Mi pasują koszulki z "gumkami" na rękawach np rogelli bo nie lubię jak mi coś furczy na wietrze, myślę że bardziej krój i fason w Twoim wypadku niż marka. Ale tu myślę nie ma reguły. Można wydać kasę tylko czy to ma sens

Tylko czy jest sens kupować koszulkę rowerową np. za 100zł z firmy 4f czy lepiej kupić zwykłą termoaktywna np. z berensa za połowę tej ceny ? Czy rzeczywiście zawsze z ceną idzie jakość ?

Jeśli nie zamierzasz korzystać z kieszonek w koszulce to lepiej opłaca się kupić zwykłą termoaktywną ale kieszonki w koszulkach są zdecydowanie przydatne

Co do patentu obcisłe z wkładką + luźne to 4 litery będą miały latem niezłą saunę.

Osobiście bardzo nie lubię na co dzień obcisłych ciuchów i w tak owych nie chodzę, ale odkąd zamieniłem zwykłe luźne spodenki na spodenki z wkładką to już nigdy nie założę na rower innych.

Jeśli zamierzasz kupić jakąkolwiek odzież przylegającą do ciała to warto zwrócić uwagę na szwy. Najlepiej aby były płaskie i stosunkowo miękkie, żeby nie podrażniały skóry.        

Bardzo dziękuję wam za pomoc.

Kieczonki w koszulce są mi zbędne.

Z tymi spodenkami mam teraz dylemat bo nie chcę obcisłych ze względu na to iż, źle w nich wyglądam ale z drugiej strony może być tak jak pisze kolega inTro84 i obawiam się, że mogą się jajka ugotować :/

Co radzicie koledzy i koleżanki ?

Ps. sory za być może głupie pytanie ale krótkie obcisłe spodenki np. coś takiego http://allegro.pl/rough-radical-spodenki-rowerowe-wkladka-tu-l-i4161659443.html zakłada się bezpośrednio na ciało tak ?

Co do spodenek to poszukaj sobie luźnych spodek, które mają dopinaną taką jakby bielizne z wkładką np.:

http://4fsklep.pl/t4l14-rsm202_spodenki_rowerowe_meskie_rsm202_-_czarny,24,58252.html

Co do koszulki to jak dla mnie chodzenie w samej bieliźnie termoaktywnej to wiocha :P Kup sobie normalną koszulke rowerową z kieszonkami :)

@@stawek, Jeżeli rozglądasz się za ubraniem obcisłym to polecam zestaw tego typu: http://vika-sport.pl/kategoria/35-komplety Marka praktycznie nie ma znaczenia. Spodnie koniecznie na szelkach. Trenowałem spodenki klasyczne ze ściągaczem - są znacznie mniej wygodne. Jeżeli chcesz podejść ekonomicznie, to jest polska firma, która produkuje całkiem niezłą odzież: http://allegro.pl/rowery-i-akcesoria-odziez-110165?order=pd&string=stanteks

Z tymi spodenkami mam teraz dylemat bo nie chcę obcisłych ze względu na to iż, źle w nich wyglądam

Ja też źle wyglądam, ale mam to gdzieś...

Ok niech wam będzie ... kupię obcisłe gatki z koszulką rowerową.

Tylko teraz pozostała kwestia zakupu. Brać gotowy komplet czy górę i dół kupić osobno ?

Tak jak wspomniałem wcześniej do przeznaczenia mam 200zł za całość.

Obcisłe, bo warto mieć styl ;)

Na początku też nie za bardzo mi się to podobało, teraz nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej. Po prostu wygoda.

Co do zakupu to nie ma znaczenia czy razem czy osobno, ale na początek zacząłbym od sklepu i przymiarek, w sieci warto kupować wtedy kiedy już wie się czego chce, ew. kupuje się sprawdzone modele.

Z tą wcześniejszą przymiarką jest właśnie problem bo u mnie nawet nie ma sklepu rowerowego z prawdziwego zdarzenia :/

Koledzy, a czy takie kompleciki "no name" http://allegro.pl/stroj-kolarski-extra-wybor-modeli-i-rozmiarow-i4173530241.html są coś warte ? Tzn. czy jakościowo jest to dobry produkt czy nie jest wart takich pieniędzy ?

Wcale nie musisz odwiedzać typowego sklepu rowerowego. Odzież rowerową dostaniesz teraz w większości sklepów sportowych.

Lepiej iść i obejrzeć najpierw coś w realu niż kupować od razu na allegro. Chociaż po to aby mieć rozeznanie w rozmiarówce i rodzajach ciuchów.

Kiedy przymierzysz będziesz wiedział czy np. lepiej czujesz się w koszulce rozpinanej po całej długości czy też bez zamka.  

To jest oryginał Crafta :

http://allegro.pl/craft-radioshack-trek-koszulka-rowerowa-meska-xxl-i4154740357.html

to jest podróbka,tak samo jak linkowany post wyżej komplet :

http://allegro.pl/radioshack-koszulka-kolarska-nowosc-xl-i4211980512.html

Jest duża różnica w jakości działania szczególnie w upale,w przypadku wkładki w spodenkach - ogromna.

Takie rzeczy kupuje się listopad/luty w zagranicznych sklepach wysyłkowych,za połowę a czasem i mniej ceny z katalogu.

No właśnie, wg mnie nie warto kupować podróbek - lepiej wziąć coś tańszej firmy, ale takiej która się do tego przykłada, a nie imitację tej gorszej. Spodenki obcisłe to już dla mnie podstawa, choć kiedyś też nie byłem zwolennikiem, ale jest to znaczna wygoda. Na górę nakładam zależnie od tego gdzie jadę - na szosę bardziej obcisłe, a w teren to różnie, jak mi wygodnie - czasami takie luźniejsze endury (ale tego niezbyt opłaca się teraz kupować, bo zwykłe ceny są wysokie, lepiej czyhać na promocje).

Ostatnio kupiłem zestaw Questa - koszulka + spodenki i jakość powala! Oni robia stroje teamowe i naprawdę, wkładka jest świetna, lepsza od Shimano czy Endury, materiał zestawu też świetny, inny od moich pozostałych ciuchów. 

Z tańszych to może coś z Rogelli, robię całkiem niezłe stroje, kiedyś ich używalem

Gość krzysiekx84
Z tańszych to może coś z Rogelli, robię całkiem niezłe stroje, kiedyś ich ożywałem

Niedawno właśnie kupiłem spodnie długie lekko ocieplane i bluzę, jakość dla mnie wzorowa nic się nie pruje, nie uwiera, Nie kupiłem od razu stroju za 300zł dobrej firmy bo chciałem sprawdzić jak się będę w tym czuł. A obcisłe spodenki?? Dla mnie bajka, nie zwracam uwagi na komentarze typu padałek bo i z takimi się można spotkać. Wygoda i komfort przy wysiłku rowerowym to podstawa. Przynajmniej ja tak uważam. http://www.rogelli.pl/odziez-rowerowa/

Koledzy mam jeszcze jedno pytanie. Gdybym kupował sobie taki komplecik koszulka z krótkim + krótkie spodenki na szelkach w okresie zimowym, kiedy to ceny takich ciuchów są podobno najniższe to gdzie najlepiej szukać takich okazji ? Teraz kupię najprawdopodobniej coś z firmy rogelli ale na przyszły sezon mógłbym zainwestowac w coś lepszego skoro towar jest przeceniony nawet o 50%, tylko gdzie szukać pewnego towaru ?

Kiedyś też tam kupowałem. Co do tego to gdzie, to nie ma jednego przepisu - trzeba na bieżąco śledzić sklepy internetowe albo po prostu może kiedyś uda nam się trafić przypadkiem na jakąś ofertę. Pod koniec roku naprawdę jest dużo fajnych promocji, sam w zeszłym roku kupiłem kurtkę i bluzę od Endury po cenie niższej niemal o połowę, a jakość jest świetna - wyprzedawali starsze roczniki. 

Może poprzeglądaj sklepy rowerowe w necie i pododawaj swój adres e-mail do ich newletterów, jak będą robić jakiś promocje to często wysyłają maile. Jak nie chcesz żeby Ci spamowali skrzynkę, to może załóż nowy adres ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...