spamkuba Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 Witam, w trakcie transportu byłem zmuszony odkręcić koło, po jego założeniu klocki lekko ocieraja (koło się kręci ale słychać tarcie). Przeglądam forum, czytam ale dalej nie rozumiem. W jaki sposób wyregulować hamulce?? - ściągnąć koło i docisnąć klocki tak aby był większy prześwit?? - oglądałem film na youtubie odnośnie regulacji natomiast nie były to hamulce shimano, czy sposób z poluzowaniem śrub mocujących hamulec, wciśnięcie hamulca i jednoczesne dokręcenie to tez sposób na regulację tego modelu?? ?? Cytuj
beardman Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 Tak. Dokładnie tak samo reguluje się inne hamulce. Z wyjątkiem śrub blokad. To jest "wynalazek" Hayesa w nowych hamulcach Prime. W innych się z tym nie spotkałem. Ja osobiście sobie zakładam przy regulacji gumkę recepturkę na klamkę lub przywiazuję klamkę w pozycji wciśniętej do kierownicy jakimś sznurkiem. Tak jest wg mnie łatwiej niż jedną ręką trzymać klamkę a drugą kręcić śruby imbusem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi