katowiczanin Napisano 3 Maja 2014 Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Cześć, Właśnie próbuję reanimować moje hamulce...po wielu próbach doszedłem że winny jest tłoczek w klamce, i teraz pojawia się problem, mianowicie nie mam pojęcia jak wyjąć ten tłoczek by móc go wyczyścić, ewentualnie przygotować korpus do założenia zestawu naprawczego. Czy ma ktoś pomysł jak wyjąć tłoczek z korpusu klamki Avid x0 ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 odkręć przewód hamulcowy od klamki. Wsadź szprychę w imadło. Na szprychę "nabij" klamkę. Szczypcami do pierścieci segera ściśnij pierścień blokujący tłok. Szprychą wypchnij tłoczek. Robota średnio trudna i raczej bezcelowa - ten hamulec jest bardzo awaryjny i niewdzięczny w użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi