Skocz do zawartości
  • 0

Rower przelajowy Warszawa

Gość Tomasz

Pytanie

Gość Tomasz
Napisano

Czesc,

W najblizszym tygodniu bede w Warszawie przez kilka dni sluzbowo i mam zamiar odwiedzic kilka (a moze kilkanascie sklepow rowerowych).

Cel wizyt w sklepach rowerowych to przymiarka do zakupu pierwszego roweru przelajowego. Temat mocno trudny do zobaczenia na zywo, bo w malych miejscowosciach sprzedawcy patrza na mnie jakbym byl z innej planety pytajac o rower przelajowy i w 99% przypakow wciskaja mi klasyczny rower trekingowy....ja im o geometrii szosowego z barankiem z wykorzystaniem w lekkim terenie - a oni swoje :)....

Na portalach aukcyjnych tez bardzo skromny wybor w tej kategorii i w dodatku nie mam na temat tego typu sprzetu super wiedzy....

Jakie sklepy polecacie do odwiedzin w celu zobaczenia przelaja i ewentualnie rozmowy ze sprzedawca, ktory zna temat? Bede z GPS :-) i w miare mobilny przez kilka godzin dziennie, wiec moga byc wszelkie dzielnicy Warszawy...

Dzieki!

Ps. Przepraszam, za brak polskich trzcionek ....

Pozdr / T

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Tomasz
Napisano

Czcionek! .... oczywiscie chcialem napisac :)

Napisano

Ja soja przelajowke skladalem przez ebaya, bo w polsce wybor jest praktycznie zerowy. Nawet w wawie rraczej nie znajdziesz niczego sensownego. Mozesz zajrzec do airbika, moze beda cos mieli.

Wysłane z mojego LG-F180L przy użyciu Tapatalka

Napisano

w sportsales może znajdziesz konę jake, ale raczej nie ma wielkiego sensu uganiać się po sklepach, żeby pooglądać przełajkę.

Jeśli chcesz kupić taki rower zacznij szukać po zagranicznych stronach, tam będzie wybór, u nas kiepsko.

Było na forum kilka tematów i sporo dobrych przykładów ciekawych rowerów przełajowych. Szukaj.

Gość Tomasz
Napisano

Czesc,

Juz jestem po odwiedzinach w stolicy. dzieki za namiary na sklepy, opisze krotko moje doswiadczenia nt. sklepow, ktore odwiedzilem. Jedna uwaga, kazdy ze sklepow bedzie opisany tylko i wylacznie pod katem rozmow i dostepnosci rowerow przelajowych. (kolejnosc sklepow, zgodna z moja kolejnoscia ich odwiedzin

1. Sklep Szurkowskiego

Jednym wyrazem masakra. wchodze do sklepu, pani pyta mnie w czym moze pomoc, odpowiadam rower przelajowy, pani...hmmmmmm......nic nie mamy, szuka jakiegos katalogu, mowi, ze jest cos chyba z gianta, ja mowie, wiem, any road - ale dla mnie odpada, bo nie ma mocowan bagaznika i blotnikow....pani no to nic innego nie mamy....w tym samym momencie wchodzi o sklepu jakis klient i pani ode mnie ochodzi i rozpoczyna pogawedke ze znajomym, a ja stoje jak ten......zero zainteresowania. bylem tam petentem, a w sklepie kilka rowerow powyzej 10k zl a moze i 15k zlotych. jak tak sie traktuje klienta wyraznie zainteresowanego zakupem - to ja dziekuje....

2. sportsales

super sklep, obluga, wiedza fachowa + podejscie do klienta. Przymiarka do calkiem fajnej Kony na Reynoldsie 520, bikefitting, sprawdzanie dostepnosci mojego rozmiaru + dostepnosci meridy cyclocorss...Spedzilem tam prawie godzine, a na koniec kierownik mnie prosi, zeby wszystko na spokojnie napisac w mailu, bo dzis maja zwariowany dzien i nie moga mi tyle czasu poswiecic ile by chcieli...extra sklep, jak rozniez interesujacy na stanie model retro przelajowej Kony: Honky Tonk

3. zupelnie przypakiem prosto ze sportsales trafilem do sklepurowerowego.pl na Gorczewskiej. No i BAJKA, obsluga full pro, rozmawiam ze sprzedawca, ktory jezdzi na 3-4 rowerach i zna doskonale moj temat zainteresowan: rowery przelajowe. Powiem szczerze, sklep rewelacja, wszystko jak powyzej + obdzwanianie innych sklepow w poszukiwaniu na stanie rowerow....

Ale tam wpadl mi w oko przede wszystkim Cannondale Caadx Disc 2014 na 105. Nie ukrywam, ze sprzet mocno wykracza, poza planowany budzet, ale jestem mocno zainteresowany :-)

BTW - co o nim myslicie?

4. Odwiedzielm jeszcze dwa sklepy Meridy i tam przede wszystkim rozmawialem nt. potencjalnego rabatu na Cyclocrossa 3 lub 4. (na Modzelewskiego i Miaczynskiej bodajze, bardzo fajna obsluga, sklepy OK)

Niestety czas nie pozwolil mi na wiecej odwiedzin, ale i tak non stop po glowie lazi mi ten Cannondale.

pozdr i doradzcie cos prosze :)

ps.

mocno poszukalem po sklepach netowych w stylu wiggle.co.uk i powiem Wam, ze oferta jaka otrzymalem na tego Cannondale w fizycznym sklepie w Wawie jest jak na razie nie do pobicia....W podobnym przedziale cenowym niczego nie znalazlem na full 105 lub nawet tiagrze...

Gość Tomasz
Napisano

15% od ceny katalogowej, co powoduje, ze to najtansza cena na ten sprzet jaka znalazlem z dostawa do PL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...