Boski86 Napisano 3 Maja 2014 Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Zaczne od tego że jestem raczej początkującym rowerzystą. W tym sezonie zrobiłem ok 800 km. Mieszkam w Jaworznie i planuje wyskoczyć z kumplem na jeden dzień gdzieś w lekki teren górzysty. Rowerki do bagażnika, rano wyjechać max 100 km, pojeździć i popołódniu wracać. Możecie doradzić rejon lub konkretne szlaki które znacie i polecacie? Chcemy pojeździć po jakiś pagórkach, Rowery i umiejętnosci mamy raczej z niższej półki, dlatego od czegoś lekkiego i przyjemnego trzeba zacząć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobik314 Napisano 4 Maja 2014 Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Odpowiem trochę nie w temacie. Osobiście poleciłbym tereny na południe od Wrocławia, na północy wioski i stopniowo na południe coraz większe górki, łatwy dojazd pociągiem do Wrocławia. W temacie bardziej http://mapa.ump.waw.pl/ump-www/ wyszukaj swoją miejscowość i zobacz ile masz szlaków. Pojedź na południe. 100km w dół to masz już Beskid Mały. Nie musisz wcale jechać samochodem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 5 Maja 2014 Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 @, zamiast w góry jedź na jure Zróbcie kółko w Ojcowskim parku narodowym zahaczając zamek w Pieskowej Skale, zamek w Ojcowie, Dolinę Zachwytu ... Jak są doliny to wiadomo są też pagórki ... a widoki też niczego sobie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paula22 Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Właśnie wróciłyśmy z małej wyprawę za Kraków. Zainspirował na artykuł http://www.biznesnafali.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=13593:hotel-przyjazny-rowerzystom-odsona-pierwsza&catid=1:polecamy Pomyślałyśmy, żeby wyskoczyć na weekend za miasto i udało się. Super trasa aczkolwiek momentami wymagająca (kilka podjazdów), ale widok z wierzy widokowej na wysokości ponad 300 m npm zrekompensował nasz trud. Mało tego, w Racławicach znajduje się Hotel Dosłońce, gdzie skorzystałyśmy z masaży relaksujących. Polecam, przyjemna trasa z pięknymi widokami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agatinha Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Oj tak, tak... Widok na panoramę Racławic przepiękny. Też tam byłam jakiś czas temu wraz z rodzinką. Zrobiliśmy bardzo przyjemną trasę ok. 13 km, a później skorzystaliśmy z hotelowego SPA. W Mercure mają 11 gabinetów SPA - można bardzo miło sie zrelaksować po wysiłku. No i obowiązkowo zjeść kolację grillową . Był to nasz pierwszy pobyt w Dosłońcu i wiem, że nie ostatni! Jeszcze trochę tras rowerowych do pokonania nam zostało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roberttt Napisano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Ja jeździłem w okolicach Zelkowa, fajne tereny, ale pewnie 100 km tam nie wyciągnie się po wioskach ------------------------------------------ polecam sprzątanie warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.