Skocz do zawartości

[U-LOCK] Jaki wybrać?

calmate

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, potrzebuje porady w wyborze zabezpieczenia do roweru. 

Czytałem inne tematy ale tam polecane zabezpieczenia przekraczają mój limit budżetowy. Chciałbym wydać maksymalnie ~70/80zł, ponieważ jeszcze chciałbym zakupić linkę.

Co sądzicie o tym połączeniu?

http://allegro.pl/zamek-u-lock-kellys-alert-plus-z-uchwytem-wys-0-zl-i4172951227.html

http://allegro.pl/zapiecie-rowerowe-linka-kellys-recoil-120cm-dioda-i4178770070.html

Czy lepiej zaopatrzyć się w polecane "Kryptonite KEEPER 12 LS"

Dziękuję.

Napisano

Chciałbym wydać maksymalnie ~70/80zł, ponieważ jeszcze chciałbym zakupić linkę.

Nie kupuj żadnej beznadziejnej linki, tylko od razu u-locka OnGuard Pitbull i finito - jedno dobre zabezpieczenie, a nie dwa nic nie warte... 

Napisano

@PjeseczeQ 

Gdyby budżet pozwoliłby mi na to, z chęcią bym go zakupił, ale niestety nie mam tyle kasy. Z drugiej strony raczej roweru nigdzie na dłużej niż 1h nie będę zostawiał. Rower zostawiałbym pod Centrum Handlowym żeby wskoczyć do jednego sklepu czy na jakiegoś fast-food'a. 

Zdecyduje się pewnie na tego Kryptonite KEEPER 12 tylko nie wiem jeszcze LS czy STD.

Napisano

@MK33

wiem, że jest temat, lecz jak napisałem wyżej każdy polecał droższe zabezpieczenia.

Chciałem dowiedzieć się od kogoś kto używa tego Kellys ew. kryptonite keeper czegoś więcej czy się sprawdza na mieście itp...

Napisano

Przy lince zwróć uwagę że producenci podają wymiar zewnętrzny linki (izolacji) a wewnątrz cienka  linka, cóż z tego że podana przez Ciebie linka ma 12mm jak wymiar zamej linki stalowej to tylko 5,6mm

szukaj linki o średnicy splotu min 10mm hartowanej

Napisano

Wszystko zależy od tego ile autor PLN ma zamiar przypinać pod tym centrum?

Generalnie rzecz biorąc linki są g.... warte. Jak już coś kupować to albo u-lock albo szekla.

Napisano

@calmate

Utwardzanie = hartowanie.

@inTro84

U-Lock = kłódka szeklowa.

Majówka tak odmóżdża ? :P

Na temat : nadal nie rozumiem po co komu g#wniana linka (tym bardziej do u-locka LS, wtf ?!) jak zamiast sh*t-linki i bardzo miernego u-locka można kupić przyzwoitego OnGuard'a Pitbull...

Napisano

@@rowerzysta01,miałem ostatnio w rękach zapięcie składane trelocka i moim skromnym zdaniem sam Pudzianowski by go w rękach nie połamał.

Przeciąć można każde dostępne na rynku zabezpieczenie. Pozostaje tylko kwestia czasu jaki jest na to potrzebny potencjalnemu amatorowi naszego roweru.   

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...