Skocz do zawartości

[rower] pomoc w doborze roweru

dekster

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

chcę kupić sobie rower mam 184 cm wzrostu. 

Długo zastanawiałem się na tym czy ma to być MTB czy CROSS.

Rower ma mi służyć głównie do jeżdżenia do pracy na wycieczki z rodziną, na pewno będę woził w foteliku syna (fotelik na rurce pod siodełkiem).

Nie mniej jednak lubię czasem poszaleć w terenie

Rozważam zakup takich rowerów:

górskie 
crossowe

Potrzebuję również roweru dla mojej kobietki (jej wzrost 170) :-) Tutaj wybór jest również ciężki, wstępnie spodobała się jej Romet Gazela. 

Proszę poradźcie coś :)
jeśli coś źle napisałem proszę poprawcie mnie :)

Pozdrawiam
Napisano

Ja zastanowił bym się nad kands maestro lazaro integral popatrz na forum poczytaj o nich z powodzeniem zamontujesz fotelik decyzja i tak należy do Ciebie

Napisano

dajmy na to że cross bo po dłuższym zastanowieniu na szaleństwa to czasu nie mam ;/ 

czyli cross 

trasa po mieście do pracy 

wycieczki z rodzina + fotelik

Napisano

Integral v3 albo Maestro. To rowery od tego samego producenta. Różnice między nimi są tak małe, że wybierz ten, który Ci się bardziej podoba, albo który zdołasz dorwać w sklepie stacjonarnym.

Napisano

Ja bym polecał dla ciebie Kandsa/Lazaro, a dla kobiety Gazelę 2.0 2013.

Bagażnik się przyda na wycieczki, a jednocześnie przeszkadza w montażu najpopularniejszych "resorujących" fotelików, więc dobrze by było gdyby miał go tylko jeden z waszych rowerów. Przy czym zaznaczam, że tylko ta jedna wersja Gazeli jest dobra i opłacalna - te nowsze/niższe już nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...