Skocz do zawartości

[widelec] jaki zamiast sr sentour

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, posiadam rower specialized hardrock 29", z racji tego że jeżdzę w wiekszości po drogach i utardzonych drogach leśnych a moje fast tracki starły się po niecałych 3k km, musiałem kupić nowe opony, mój wybór po namowie sprzedawcy padł na continental country plus 28"  i teraz moje pytanie czy dam radę wymienić w tym rowerze amor na sztywny widelec? chodzi o to bo nie znam sie na tym w ogóle; czy widelec sztywny nie będzie krótszy od amora i rower nie będzie miał cały czas " górki"?

Napisano

dzięki za szybką odpowiedź, a jakiej firmy polecacie widelce? jaki w ogóle kupować alu czy ten cały carbon

Napisano

To już zależy od kasy i paru innych spraw. Takie widły mają ograniczenia wagowe co jest zrozumiałe w przypadku carbonu. Są wersje całe z carbonu albo z koroną z alu i tylko golenie są z węgla dla cięższych osób. Czy taki patent "przeżyje" najgorszą wersję naszych dróg i leśne drogi tego nie wiem. Są tu mądrzejsi ode mnie i powinni Ci dokładnie napisać co i jak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...