Dudek23 Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 Witam wszystkich, jestem kompletnym laikim i mam pytanie dotyczące amortyzatora jak w tytule skok 75 mm. Jak powinna działać ta blokada ? Wydaje mi się ze po włączeniu blokady praca amortyzatora powinna zostać zablokowana, jednak amortyzator w dalszym ciagu ugina się. Faktycznie robi się twardszy ale dalej pracuje. Pokrętło moim zdaniem działa bardzo lekko trudno wyczuć jakiś opór w trakcie zmiany on off choć jak pisałem pewna zmiana jest. Sprzedawca powiedział, ze to normalne i ze tak ma być. Czy Wszym zdaniem tak ma być? Czy moze ten amortyzator jest felerny? Rower Staiger daytona 28" Cytuj
seraph Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 Hydrauliczne blokady mają płynne przejście pomiędzy stanem maksymalnej miękkości, a zablokowania. Ja bym to raczej nazwał regulacją twardości aż do całkowitego zatrzymania. Niemniej jednak powinno być tak, że przy przekręceniu do oporu amortyzator staje sztywno i nie wstaje nawet po odciążeniu - można go nawet zablokować przy maksymalnym wciśnięciu i tak ma zostać, a wysunąć się dopiero po odblokowaniu. U mnie tak to w właśnie działa w Suntour XCR. Cytuj
Dudek23 Napisano 5 Maja 2014 Autor Napisano 5 Maja 2014 I wszystko jasne ta wajcha od blokady była zle włożona i nie blokowala mechanizmu po korekcie amortyzator reaguje poprawnie. Temat do zamknięcia . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi