Skocz do zawartości

[Siodło damskie] Jakie cena max do 100

Pinio46

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Doberek:D

Ja wiem że wybór siodełka to indywidualna sprawa. Ale szukam siodełka dla małżonki na nie za długie wycieczki rowerowe. Drogie Panie proszę o jakieś propozycje :D oczywiście siodełek :lol:

Dzięki Pozdrawiam :)

Wysłane Tapatalkiem

Napisano

Wygodniejsza IMHO będzie ta z pierwszego linka (z żelem). Ale i tak zweryfikuje to szanowna pupa szanownej małżonki.

Napisano

Ja wiem że wybór siodełka to indywidualna sprawa

Otoz to :yes:  znacie lub sprawdzaliscie rozstaw kosci kulszowych? Jesli z netu, to oprocz preferowanej techniki jazdy i idacego za tym profilu siodelka - pytaj zawsze o wymiary, bo nie kazdy podaje. Sam rozmiar typu S, M, L tak jak ciuchach - moze sie drastycznie roznic. No, chyba ze zakladacie zawczasu upatrzony model przymierzyc. Ja w ciemno bym nie uwierzyla, nie we wlasna wygode ;)

Napisano

Generalnie styl jazdy będzie typowo rekreacyjny. Nie pupuni małżonki jeszcze nie mierzyłem w sensie siodełka ofkoz :lol:;). Chyba trzeba będzie zrobić tak jak mówisz, zmierzyć kości i coś wybrać na oko w miarę wygodnego.

Wysłane Tapatalkiem

Napisano

Ja nie dałam rady na niczym poniżej 150 mm jeździć mimo tego, że pozycje mam i tak dość pochyloną (siodło wyżej od kiery, dość długa rama) Od jakiegoś czasu mam siodełko 160 mm szerokości z dziurą i dopiero jest ok. Sorry, taki mam rozstaw ;)

Choć akurat na tym WTB Speed siedziałam i w pampersie było względnie ok (aczkolwiek po 100 km zdjęliby mnie z niego martwą :P )

Napisano

małżonki jeszcze nie mierzyłem w sensie siodełka ofkoz :lol: ;)

siur, ofkoz :w00t:

Nie bagatelizowalabym tez jeszcze jednej kwestii, jak nie chcesz, zeby Cie polowica po jakiejs wyprawie pogonila w las :whistling:  Kwestia osobistych preferencji i upodoban co do poziomu wygody i komfortu, bo to tez czasem jest wzgledne. To tak, jak z materacem czy generalnie rodzajem poslania: jeden zasnie tylko na wodnym, inny nie inaczej, niz na desce.

I badz wtedy madry i kazdemu dogodz :rolleyes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...