Pinio46 Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 Doberek:D Ja wiem że wybór siodełka to indywidualna sprawa. Ale szukam siodełka dla małżonki na nie za długie wycieczki rowerowe. Drogie Panie proszę o jakieś propozycje oczywiście siodełek :lol: Dzięki Pozdrawiam Wysłane Tapatalkiem
ugupu Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 WTB Pure V Race? Lub WTB Leisure She? Choć do 100zł propozycja Fenthina wydaje się nie do przebicia.
Pinio46 Napisano 3 Maja 2014 Autor Napisano 3 Maja 2014 Do 100 to tak maks, im mniej tym lepiej nie ukrywam nie to żebym był sknerą czy coś Są dwie wersje taka http://allegro.pl/damskie-zelowe-wygodne-mtb-wtb-speed-she-pro-gel-i4182927291.html albo taka http://allegro.pl/damskie-wygodne-mtb-wtb-speed-she-comp-330g-i4182930764.html chyba wersja gel będzie wygodniejsza co sądzicie ??
ugupu Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 Wygodniejsza IMHO będzie ta z pierwszego linka (z żelem). Ale i tak zweryfikuje to szanowna pupa szanownej małżonki.
kalinah Napisano 7 Maja 2014 Napisano 7 Maja 2014 Ja wiem że wybór siodełka to indywidualna sprawa Otoz to znacie lub sprawdzaliscie rozstaw kosci kulszowych? Jesli z netu, to oprocz preferowanej techniki jazdy i idacego za tym profilu siodelka - pytaj zawsze o wymiary, bo nie kazdy podaje. Sam rozmiar typu S, M, L tak jak ciuchach - moze sie drastycznie roznic. No, chyba ze zakladacie zawczasu upatrzony model przymierzyc. Ja w ciemno bym nie uwierzyla, nie we wlasna wygode
Pinio46 Napisano 8 Maja 2014 Autor Napisano 8 Maja 2014 Generalnie styl jazdy będzie typowo rekreacyjny. Nie pupuni małżonki jeszcze nie mierzyłem w sensie siodełka ofkoz :lol:. Chyba trzeba będzie zrobić tak jak mówisz, zmierzyć kości i coś wybrać na oko w miarę wygodnego. Wysłane Tapatalkiem
missmisery Napisano 8 Maja 2014 Napisano 8 Maja 2014 Ja nie dałam rady na niczym poniżej 150 mm jeździć mimo tego, że pozycje mam i tak dość pochyloną (siodło wyżej od kiery, dość długa rama) Od jakiegoś czasu mam siodełko 160 mm szerokości z dziurą i dopiero jest ok. Sorry, taki mam rozstaw Choć akurat na tym WTB Speed siedziałam i w pampersie było względnie ok (aczkolwiek po 100 km zdjęliby mnie z niego martwą )
burz Napisano 8 Maja 2014 Napisano 8 Maja 2014 Kupiłem wczesną wiosną Ravx Venus Gel (294g), żona jeździ i zadowolona (siodełko można zobaczyć w Garażu)
kalinah Napisano 8 Maja 2014 Napisano 8 Maja 2014 małżonki jeszcze nie mierzyłem w sensie siodełka ofkoz :lol: siur, ofkoz Nie bagatelizowalabym tez jeszcze jednej kwestii, jak nie chcesz, zeby Cie polowica po jakiejs wyprawie pogonila w las Kwestia osobistych preferencji i upodoban co do poziomu wygody i komfortu, bo to tez czasem jest wzgledne. To tak, jak z materacem czy generalnie rodzajem poslania: jeden zasnie tylko na wodnym, inny nie inaczej, niz na desce. I badz wtedy madry i kazdemu dogodz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.