rambolbambol Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Nie boicie się, że te rowery z marketu podczas jazdy 30km/h po prostu wam się rozlecą. Rzeczy z supermarketów mają psuć się odmownie z zasady. Ich się nie naprawia. Raz byłem świadkiem jak kolesiowi siodełko sié z mostkiem spotkało, bo górna rama zespawana była lakierem. Na czymś musieli oszczędzić, na waszym zdrowiu? W podobnej cenie można kupić już znośną używkę albo nowego Kandsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeGie Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Pytanie czym ta firma - Leader - różni się od kandsa, bo fonty na ramie z tego co widziałem są identyczne Wysłane przez Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Ramą, sztywnością kół, osprzętem Alivio, wagą, gwarancją, zaufaniem i doświadczeniem, wagą, jakością złożenia ... itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 12 Maja 2014 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 I ceną - nie wiem czy tego nie można zauważyć, ale gdyby ci co kupili te rowery mieli więcej funduszy to kupiliby inny, lepszy rower. A i tak pewnie ramy tego leadera jak i kandsa i innych są klepane w tym samym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 @camil85ster zapodaj naklejki speca i mało kto zauwazy że to taniocha jest . a przybedzie +50 do lansu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camil85ster Napisano 16 Maja 2014 Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Kurcze, no niestety nie mogę podać dokładnej max prędkości jaką wyciągam na tym rowerku bo nie ma u mnie w mieście pogody. Cały czas albo wieje albo pada. Wczoraj było w miarę ładnie i wracając z pracy na prostej, drodze żadnej górce wypedałowałem 52 km ale z ogromnym trudem bo cholerny wiatr walił od przodu. Myślę że w słoneczny dzień wynik będzie o wiele lepszy. GDY: Koledze w pracy wkręciłem, że za rower dałem prawie 2500.... Uwierzył :-D. Ale później mu i tak prawdę powiedziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youcek Napisano 16 Maja 2014 Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Ile??!! 52km/h? Lece do sklepu po to cudo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garp Napisano 16 Maja 2014 Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 I to pod wiatr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 17 Maja 2014 Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Pod wiatr i na prostej to na kolarce nie wyciągniesz takiej prędkości... Jak Ty to mierzyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruff Napisano 17 Maja 2014 Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 (edytowane) też nie wierzę w taką prędkość....pod wiatr heh...chcecie z tego roweru zrobić imba szosę na las i w góry- pewnie złe dane w liczniku odnośnie średnicy koła... ...z drugiej strony tenCZERWONY kolor faktycznie może zwiększać osiągi Edytowane 17 Maja 2014 przez Gruff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camil85ster Napisano 17 Maja 2014 Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Chłopaki, wierzcie w co chcecie, nie mam powodów do ściemniania. Licznik (Sigma BC 1009) ustawiony jak należy. Dziś w terenie, na szuterku było max 47. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madhammmster Napisano 17 Maja 2014 Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Zrób filmik jak tak jedziesz, zacznij być oficjalnym dystrybutorem leadera w Polsce. Napisz do Michala Kwiatkowskiego i pokaz mu swój film a cały team Omegi Pharma, Tour de France przejedzie na leaderach :-D A ty zostaniesz milionerem. Kurka ja 54 to z gorki wyciągam przy oponkach o grubości 2.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camil85ster Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Heh...stary na pewno nie mam zamiaru udowadniać cokolwiek, komukolwiek. Myślicie że jak wy nie dajecie rady to znaczy ze ktoś inny tez nie może? Żałosna zazdrość ale to typowe dla tego kraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Oczywiście wierzymy ci w tę średnią. Ja jadąc na działkę z rowerem w bagażniku dachowym robię nawet 60-70 km/h a to przecież rower MTB, chociaż na bagażniku dachowym. Pokaż tę trasę w Endomondo, Sport Tracker czy innym i będzie sprawa jasna i klarowna. Chwilowe max 50-60km/h jest osiagalne na dobrej górce każdym rowerem. Pokaż nam trasę 20-30km ze średnią powyżej 25km/h na MTB to uznamy to za "swoisty" wyczyn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeGie Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 albo czytamy inny wątek, albo jedziecie po koledze za to że ma średnią 50+km/h podczas gdy on wyraźnie pisze o prędkości max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camil85ster Napisano 20 Maja 2014 Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 No nareszcie ktoś zrozumiał. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogi109 Napisano 20 Maja 2014 Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 5 dych na 15 kg MTB? Cóż, ja jadąc 45 km/h na prostej bezwietrznej, gdzie na luzie jade 30 km/h, miałem płuca w d****. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garp Napisano 20 Maja 2014 Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Nikt nikomu po niczym nie jedzie, czytamy też ze zrozumieniem. Jedyny post gdzie ktoś napisał że chodzi o średnią jest post nr 64, reszta odnosi się wyraźnie do podanej przez kolegę prędkości max=54. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRZECHJ Napisano 21 Maja 2014 Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Co jak co, ale chyba niezależnie, czy średnia czy chwilowa, to nawet chwilowo 54 km/h na prostej z dużym wiatrem z przodu na ciężkim MTB (a to gość pisał z tego, co śledzę temat) jest nie lada wyczynem. Myślę, że głównie w to wątpią pozostali użytkownicy (i dla mnie też wydaje się to nierealne, chociaż nie jestem jakimś profesjonalnym rowerzystą). Chyba, że to na prostej po zjeździe z górki albo na prostej za jakąś ciężarówką właśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 21 Maja 2014 Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Ale się czepiata....Jaki to problem rozbujać na chwilę duże koło do 5 dych?Żaden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRZECHJ Napisano 22 Maja 2014 Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 @ronina Wszystko ładnie pięknie, tylko ten "cholerny wiatr z przodu" wszystko zmienia. Może tylko my tutaj nie mamy tyle pary w nogach, ale w moim przypadku przy sporym wiaterku z przodu na prostej przekroczenie 30 to już wyczyn. A i z górki czasem jak zawieje, to wcale 50 nie "pęka". No i opory powietrza też robią swoje. Anyway, albo kolega camil85ster ściemnia, albo ma źle wyregulowany licznik, albo trzeba mu pogratulować kondycji :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garp Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Real Lublin: 1 szt. kolarzówki 999 zł 2 szt. 29er 799 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Napisałem chwilowo czyli w.g mnie ok.minuty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perzon Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 jak ktoś szuka to w auchan na modlińskiej w Warszawie jest lepiej wyposażony granatowy challenger za 1000 zł.Ma nico lepszą korbę, opony, tarcze i przede wszystkim blokade skoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perzon Napisano 30 Maja 2014 Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Przepraszam za post pod postem ale nie mogę edytować.Czy ktoś kto ma ten rower też zauważył lekki luz w amortyzatorze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi