Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dzisiaj szwędając sie po markecie wyczaiłem,że 29er'y zawitały również do hiper/super marketów. 

nazwa produktu : leader 29

cena : niecałe 1100 zł 

może warto kupic dla samej ramy ? co sądzicie ?

ps

stopka w komplecie więc łatwiej bedzie sweet focie strzelac w plenerze ;)

foty  http://tomecki.bikestats.pl/1136114,miasto.html

minus : masa 19,5 kg :)

Napisano

Tez bylem ostatnio w auchan. I powiem wam, ze poziom rowerow sie podniosl. Nawet w miare niektore wygladaja i pewnie pare kkm by zzrobily.

Wysłane z mojego LG-F180L przy użyciu Tapatalka

Napisano

Widziałem w Realu jakiegoś 29' za nieco ponad 1000zł. Wyglądał nawet nieźle, jakbym spotkał na ulicy, to pewnie nie uznałbym go za makrokesza. Trzeba będzie przyjrzeć się dokładniej przy najbliższych zakupach.

Napisano
  W dniu 3.05.2014 o 09:26, adamos napisał:

19,5 kg? Nooo, to jest prawdziwy Leader w kategori wagowej. :D Z ołowiu ta rama?

W ogóle napisem na kartce bym sie nie sugerował, bo to nie ze specyfikacji, a nie wiadomo skąd.

Na początku kwietnia oglądałem szosówkę Leadera, która stała obok crossa z tarczówkami.

Na szosówce była waga 16 kg na crossie 15 :)

Realnie szosa po zważeniu na moja prośbę ważyła 11,5 kg , na pytanie skąd więc wagaqna kartoniku przypiętym do roweru - odpowiedzią było wzruszenie ramion :)

• Mod Team
Napisano

W dniu 3.05.2014 o 16:05, BikoBiko napisał:
W ogóle napisem na kartce bym sie nie sugerował, bo to nie ze specyfikacji, a nie wiadomo skąd.

A złapałeś moją ironię z "ołowianą ramą"? :)
Napisano

jutro jak znajde chwileto mogę sie kopsnąć i cyknąc fotke. szkoda, że nie mam aktualnie wagi wędkarskiej w domu bo bym je od razu poważył . no chyba, że na sklepie gdzieś dorwe to zrobie pomiary 

W dniu 3.05.2014 o 17:55, BikoBiko napisał:

@Piter233 W Auchanie nie było zbyt wiele info, udało mi się jedynie wyciągnąć, ze robią te wszystkie rowerki dla Auchana Bułgarzy, więc przypuszczam, że to jest ten: http://www.leader96.com/index.php/en/catalogue?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=210&category_id=18

ehhh , gdyby jeszcze przełajówki mieli w ofercie to na zimówke nawet bym sie nie zastanawiał 

Napisano
  W dniu 3.05.2014 o 18:16, adamos napisał:

A złapałeś moją ironię z "ołowianą ramą"? :)

Baa.

Tylko ta ironia może miec 2 ostrza: 1. Że nie może tyle wazyć bo by musiał miec chyba ramę z ołowiu, 2. Że taki ciężki - 19,5 kg dlatego, ze ma chyba ramę z ołowiu bo to normalna waga nie jest.

Tak czy inaczej trzeba się starać by rower ważył 19,5 kg za wyjątkiem rowerów miejskich powiedzmy.

• Mod Team
Napisano

W dniu 3.05.2014 o 20:18, BikoBiko napisał:
Tak czy inaczej trzeba się starać by rower ważył 19,5 kg za wyjątkiem rowerów miejskich powiedzmy.

Tak, rowery miejskie - do 19,5 kg, a wszystkie inne, zwłaszcza te dla ścigantów - od 20kg w górę. :002:
Napisano

Veni, vidi i powiem szczerze, jak na market, zaskakująco ciekawy rowerek. Do 19kg daleeeeeko. A obok stał jeszcze lepiej wyposażony model. Jeszcze się okaże, że sami będziemy do marketów ganiać po rowery :P

Napisano

Cóż, marketowcami chyba ich nazwać tak wprost nie można - to jest normalna marka, chyba bułgarska, porównując do naszych to jakby romet tak ok. rok temu (albo kands). Na ich stronie są też zdjęcia z jakichś imprez które sponsorowali (i chyba ich teamu). Niestety nie mają dealerów w polsce, a i w bułgarii z tym jest ciężko (są 3 sklepy bodajże współpracujące z nimi). Ale cenowo to prezentują się świetnie (zwłaszcza ta szosówka, ostrzę sobie na nią zęby :D)

Napisano (edytowane)

Kolega szuka roweru i myslal o Crossie, ale ten 29er to fajna alternatywa dla roweru pokroju Lazaro V2 (kolega ma 190cm wzrostu).

Rower jest rowniez w Realu i do tego w jeszcze lepszej cenie. Wyrwalem go z widelek i zrobilem pare kolek po markecie :D Skonczylo sie na tym, ze zarezerwowalem go dla kolegi do jutra i byc moze bedzie to udany zakup. Rower od tego ze strony LEadera rozni sie tym, ze ma gorsza przerzutke tylna (Acera zamiast Altus) i amortyzator (XCM zamiast XCR). Dzieki aluminiowej ramie jest natomiast calkiem lekki (jak na markeciaki) i wizualnie prezentuje sie naprawde super. Tarczowki jak tarczowki - w tym budzecie bardzo fajny rowerek dla wysokiego, ktory niekoniecznie bedzie poruszal sie tylko po asfalcie.

Obok stal praktycznie identyczny model z rama w innym kolorze i o innej nazwie, ale juz za ok. 1100. Mial za to zalozone opony Continental Mountain King 2.2 bodajze ( w tanszym, czerwonym byly wezsze Kendy). 

Zdjecia z placu boju:

20140505-190314.jpg

20140505-190334.jpg

20140505-190323.jpg

20140505-191412.jpg

Edytowane przez zibra
Napisano

Nie sądziłem że coś takiego kiedykolwiek zobaczę, niecały tysiąc za rower na w miarę przyzwoitym osprzęcie (jak za tą cenę) i jeszcze z mocowaniem pod tarcze. Cóż, trzeba znaleźć fundusze.

Napisano

Z tego co widzę ze zdjęcia, to ten challenge ma siodełko selle royal mach, są takie też w jakimś unibike. Jak je zobaczę na żywo (albo nawet kupię) podzielę się informacjami.

Napisano

W dniu 5.05.2014 o 19:07, zibra napisał:
Rower od tego ze strony LEadera rozni sie tym, ze ma gorsza przerzutke tylna (Acera zamiast Altus)
hmmmm  :wacko:  :wacko:  a ja zawsze myślałem że Acera jest wyżej od Altusa  :blink:  :blink:
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.