TumekPL Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Witam serdecznie, Jest to mój pierwszy post zatem krótko się przedstawię. Nazywam się Tomasz Furca, mam 24 lata, interesuje się IT, w wolnych chwilach trenuję do pierwszego startu w triatlonie. Wybieram się do Kołobrzegu rowerkiem szosowym, jest to mój pierwszy wyjazd nad morze, ustaliłem sobie następującą trasę: Poznań, Szmotuły, Wronki, Wieleń, Człopa, Mirosławiec, Czaplinek, Połczyn-Zdrój, Białogard, Kołobrzeg. Mapka: http://pl.tinypic.com/view.php?pic=mrpyxw&s=8#.U2ODjPl_ttg Wyznaczyłem sobie trasę taką by omijać główne drogi, wzorowałem się na google maps, dróg nie znam, zatem czy może ktoś powiedzieć coś na temat wyznaczonej przeze mnie trasy, bądź zaproponować ciekawszą i bezpieczniejszą . Startuję w około godziny 5. Warunki pogodowe nie są złe, wg. icm wiatr z północnego wschodu ~4 m/s w porywach do 8 m/s. Temperatura na start 5C na koniec dnia do 10C. Średniego tempa nie szacuje - jakie wyjdzie takie będzie . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbas187 Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Witaj, kiedy dokładnie się wybierasz,bo nie widzę? I szukasz ekipy?Traska spoko,jechałem nią ze znajomymi,polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BialogardIOkolice Napisano 4 Maja 2014 Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Trochę słaba ta mapka, nie wiem czy jedziesz z Karlina ścieżką rowerową przez Gościno czy też główną drogą łączącą te miejscowości. Ja byłem w Kołobrzegu rok temu a jechałem ścieżką rowerową (od razu mówię, że jest to dłuższa trasa, ale mniej górek). Wracałem natomiast drogą główną bo tam praktycznie cały czas z górki. Jeżeli trenujesz, to pewnie wolisz pod górkę. Warunki drogowe moim zdaniem są przyzwoite, ruch o tej poże roku nie powinien być zbyt wielki. Jeżeli chcesz więcej informacji o odcinkach Białogard-Kołobrzeg i Białogard-Połczyn Zdrój to możesz zajrzeć na moją stronę tutaj i tutaj Moją trasę (trochę pokręconą) przejazdu z Białogardu do Kołobrzegu możesz na mapach google zobaczyć tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TumekPL Napisano 5 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Był to mój pierwszy tak długi wypad. Wyjechałem o po 6, a dojechałem o 22 na miejscę. Udało mi się nagrać trasę na GPS -> http://www.endomondo.com/workouts/333371222/13614648 Wyjazd samemu w taką podróż to nie była najlepsza decyzja, ale uparłem się i pomimo ciężkich stanów udało się dojechać. Raczej trzymałem się drogi, ścieżkami rowerowymi nie jechałem. Trasa aż do czaplinka bardzo spokojna, za czaplinkiem większy ruch na drogach, ale za to piękne krajobrazy, jak dla mnie najlepsza część wyprawy, piękne jeziora, drzewa oraz krajobrazy. Końcówka dowaliła zjazdami i podjazdami . Na kolejny raz raczej dołączę się do jakiejś grupy, w grupie jednak zawsze raźniej. Pokonaną trasę mogę uznać za bardzo dobry trening na zawody. Podekscytowany całośćia wypadu, zapisałem się na zawody w Poznaniu na 100 km przez okolice poznania, ktore odbędą się we wrześniu, chętnych również zapraszam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.