micrusek95 Napisano 2 Maja 2014 Napisano 2 Maja 2014 Witam, Szukałem troche w internetach liczników rowerowych analogowych i znalazłem takie: http://www.bicykle.com.pl/c-2_16/p-397/licznik-analogowy-28 Czy te liczniki są dokładne? czy są to raczej chińskie niedokładne badziewia? Może miał ktoś taki licznik i coś więcej może o nim powiedzieć. Mnie chodziło jednak bardziej o Licznik rowerowy analogowy , ale beż prędkościomierza . Czyli taki , który ma kilometry całkowite i dobrze by było żeby miał też dzienne. Niestety nie mogę znaleźć takiego na internecie . Może wiecie gdzie takie znaleźć będę bardzo wdzięczny za pomoc.
severian Napisano 2 Maja 2014 Napisano 2 Maja 2014 Było coś takiego za PRL'u.Pamiętam,że kolega na swoim Wigry 3 miał taki wynalazek,na przednim kole.Generalnie te wynalazki nie będą zbyt dokładne.Zastanawiam się po co te kombinacje w dobie satelitów i gps'a?
Kajus23 Napisano 5 Maja 2014 Napisano 5 Maja 2014 Co jak co ale może w dobie Sigmy, VDO itp sprzętu te analogowe jednak mają coś takiego swojskiego w sobie . Swego czasu widziałem "kapliczkę" od malucha z zegarem zainstalowaną na rowerze (na wsi oczywiście).
mklos1 Napisano 5 Maja 2014 Napisano 5 Maja 2014 @@micrusek95, Jeżeli nie celem nie jest chęć posiadania roweru w stylu vintage, to zupełnie nie ma to sensu. Liczniki takie posiadały bardzo duży błąd, bo licznik jest tylko pod jeden określony rozmiar koła (i de facto opony).
realkrzysiek Napisano 5 Maja 2014 Napisano 5 Maja 2014 Poszukaj na Allegro, widziałem kilka miesięcy temu w dziale zabytki, czy jakoś tak, takie coś przyczepiane do widelca. Szkoda, że te są kawałkiem tandetnego plastiku, bo jakby to był ładny chromowany kawałek metalu to chciałbym go mieć.
micrusek95 Napisano 6 Maja 2014 Autor Napisano 6 Maja 2014 Okej , dziękuje za odpowiedzi będę szukał . Może akurat trafi się coś ciekawego
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.