Dinsdale Napisano 3 Czerwca 2007 Napisano 3 Czerwca 2007 a wracając do mojego pytania, to czy amor fabrycznie nowy, nieuzywany, ale wyprodukowany w 2005 roku (konkretnie XCP LO) mógł coś utracić ze swoich właściwości przez to, że przez 2 lata leżał nieużywany? Jeśli miałbym na dzień dobry po zakupie go rozbierać i smarować to raczej skłaniam się ku nowszej wersji - XCR LO.
Xsystoff Napisano 3 Czerwca 2007 Napisano 3 Czerwca 2007 Jedynie uszczelki moga szybciej poleciec, ale to i tak rzecz eksplatacyjna. Ja kupilem Psylo, ktore lezalo w hurtowni w DE pewnie w okolicy roku i uszczelki polecialy minimalnie szybciej niz powinny. Jezeli lezal dobrze zapakowany i zabezpieczony to nie powinno byc problemu.
Dinsdale Napisano 4 Czerwca 2007 Napisano 4 Czerwca 2007 dzięki za wskazówki aczkolwiek i tak wciąż nie wiem który rocznik wybrać. pewnie do momentu zakupu i tak będę targany wątpliwosciami
wsfetrze Napisano 4 Czerwca 2007 Napisano 4 Czerwca 2007 ja zamówiłem 2006 jutro ma być. Wziąłem go bo widziałem też rowery z allegro na xcr z 2007 roku i faktycznie te golenie ze startą anodą wyglądają tragicznie. A jeśli faktycznie niczym prócz tej anody i naklejki no i dizajnowi goleni nie różnią to nie mam zamiaru przepłacać. Fakt że nowy xcr jest ładniejszy i to znacznie ale tylko do czasu. Poszukaj na allegro używanych rowerków z tym suntourem i ze zdartą anodą... blee
djtomas Napisano 5 Czerwca 2007 Napisano 5 Czerwca 2007 możecie pokazać jak wygląda ta zdarta anoda? POzdr.
bartekgib Napisano 5 Czerwca 2007 Napisano 5 Czerwca 2007 Lekko ale jest i to nierównomiernie : http://www.allegro.pl/item202145688_dartmo...street_fr_.html lub : http://www.allegro.pl/item201955297_rower_...style_dual.html " rower złożony pod koniec lutego 2007 roku, składałem go dla siebie lecz nie mam czasu nim jeździć " czyli przejechał marne kilkaset km i już zaczyna się to marszczyć i ścierać. Po prostu to jest anoda zrobiona na szybo, a uszczelki przeciwkurzowe także są słabej jakości i działają jak tarka - mocno zdrzierają i tak słabą anodę. Pozdrawiam !
marcin2508 Napisano 5 Czerwca 2007 Napisano 5 Czerwca 2007 ta anoda się sciera i to nierównomiernie.... jak się przyjrzeć zdjęciom to golenie są bardziej starte od przodu. Hehe a moj xcr ma 1000km za soba i chrom jak nowy :]
djtomas Napisano 6 Czerwca 2007 Napisano 6 Czerwca 2007 dzięki baterekqib rozumiem, że '06 nie mają problemu z tą farbą POzdr.
wsfetrze Napisano 6 Czerwca 2007 Napisano 6 Czerwca 2007 w 06 masz chromowane golenie (chrom raczej nie jest tak łatwo usuwalny) a ja ciągle czekam na swojego xcr 06 juro powinien być...
marcin2508 Napisano 6 Czerwca 2007 Napisano 6 Czerwca 2007 jak na razie praca amora jest super ale jak przytyje to bedzie zamiekki moze..... orientuje się ktoś czy jest możliwość wymiany sprężyny na twardszą?
bartekgib Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 No cóż - nowe Duro ma podobny kłopot http://www.allegro.pl/item203638559_lf_dra...al_dirt_fr.html - koleś pisze, że przejechał na nim 2 tygodnie, co wskazuje na jakośc anody w nowych SR'ach. Pozdrawiam !
Wojcimił Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 Siema. Mam pewne wątpliwości a nie chce zakładać tematu. Wczoraj kupiłem sobie XCR-LO i koles mi powiedział zebym uszczelki skrapiał olejkiem z dodatkiem teflonu. Niestety takiego aktualnie nie posiadam i czy mogę używać np Vexolu, którego używam do łańcucha? Wczoraj amor chodził ładnie, ale dzisiaj po jakiejś godzinie jazdy nie chodzil juz tak płynnie i ładnie jak na początku. To normalne w tej klasie amortyzatora? Pozdrawiam
Kaczor Dodgers Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 Ja swojego XCR-LO traktuje Brunoxem na uszczelki co jakiś czas i amorek chodzi bardzo dobrze. Mam wersje z 2007 roku przejechałem na nim około 1k km i jestem zadowolony z jego pracy. Na pewno jest dużo lepszy od poprzedniego RST, który przy tym był sztywny, a ważę w okolicach 75 kg. Co do anody to faktycznie nie ma cudów, moje golenie po tym dystansie wyglądają następująco:
Wojcimił Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 W najbliższym czasie zakupie sobie Brunox, ale chodzi mi o to czy mogę stosować jak na razie (około tygodnia) Vexol (tańszy odpowiednik CC). U Ciebie ta anoda nie wygląda jeszcze tak źle . Widywałem juz w gorszym stanie.
Nawrotek Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 No u mnie anoda już po 2 tygodniach starła się fakt to chyba najgorsza rzecz w tym amorku, ale ogólnie on jest super. Miałem przed nim spinnera i teraz na XCR jazda to przyjemność Mam wersję RL z blokadą na kierce i blokada nie zacina się ani nic. Jednym słowem super
Wojcimił Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 Ja się przesiadłem z RST GILA T6. Gila była fajna ale z XCR nie ma porównania. Szczególnie podoba mi sie blokada skoku . Denerwuje mnie tylko strzelanie tłumika podczas podnoszenia koła i stuki sprężyny i gdy jest lekko zabrudzony chodzi ciężej nieco. :glare: Po wymianie mój rowerek zrzucił na wadze ok. 1 kg :surprised: (gila była zalana olejem). P.S. Niestety nadal nikt mi nie odpowiedział czy moge tymczasowo smarować uszczelki olejem Vexol
Kaczor Dodgers Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 Ja bym sobie dał spokój z tym Vexolem. Sam go używam jako alternatywa smaru do łańcucha. To olej do pił łańcuchowych więc odpuścił bym sobie ze smarowaniem nim uszczelek amora. Brunox wnika do środka i tworzy małą powłokę na powierzchni goleni, więc w niego bym zainwestował. Vexol na goleniach połapał by wiele syfu i anody byś się pozbył jeszcze szybciej. Pozdro.
Wojcimił Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 Tzn nie mam zamiaru smarowac tym na dłuższą metę. Sprzedawca prosił abym codziennie polał ok 2-3 kropelki, pouginał i wytarł. Noszę się z kupnem brunoxa, ale na razie nie mam pieniędzy. Dopiero bedzie mnie na niego stać po długim weekendzie. I czy przez te 4-5 dni moge tak kropelkować tym Vexolem. Potem kupie brunox i vexol odstawie ale tymczasowo moze być?
wsfetrze Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 a ja dziś postawiłem rower na xcr lo z 2006 roku i powiem że moje obawy co do szpetności tego rocznika były bezpodstawne. Amor wygląda znacznie lepiej niż na zdjęciach. Co do pracy amora to jest (w porównaniu z rst cappa) cudeńko. Fakt że jest trochę za miękki jak na moje 90 kg ale daje rade. Myślę że za tę cenę jest to naprawdę rozsądny wybór
Kaczor Dodgers Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 Jak przez kilka dni nie posmarujesz amora smarem to nic się nie stanie, a nie wiadomo jak zareaguje na Vexol'a. Poczekaj i kup Brunoxa. Ja swojego XCR'a smaruje raz na tydzień i jest wszystko OK. Wsfetrze jak możesz to wrzuć fotki całego roweru na XCR'rze z 2006 roku. Jestem ciekaw jak to wygląda. Pozdro.
wsfetrze Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 baterie podładuje do aparatu to wieczorem wrzucę coś :]
Wojcimił Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 Polałem dzisiaj na próbę po 2 kroplach, pouginałem i jest troszke lepiej. Z własnego doświadczenia wiem ze nie trzeba smarować co jazde lagów, ale skoro sprzedawca prosil. W moim rst to lagi wycierałem raz na tydzień może i nie było różnicy w pracy(cały czas tak samo beznadziejna ). W tym będę tylko wycierał lagi po każdej jeździe i sie zobaczy czy będzie spadek jakości pracy. Swoją drogą ja też zastanawiałem sie nad XCR z roku 2006, gdyż był tańszy, ale w końcu wybrałem model z 2007 ze względu na wygląd.
Xsystoff Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 Po wymianie mój rowerek zrzucił na wadze ok. 1 kg Gila T6 to 2400 z hakiem + olej to niech bedzie nawet te 2600. XCR 1600g ? Bez jaj :wink:
thomash Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 Takie pytanie z ciekawości (nie czytałem dokładnie całego tematu) - ile te wasze cudne, wszystko mające a na dodatek tanie XCR'y ważą ? Bo domyślam się że poniżej 2kg na pewno nie, a może sporo ponad 2kg ?
marcin_ostrów Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 thomas , trafiłeś prawie idealnie : XCR LO 06 ma koło 2,1 kg M
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.