bartekgib Napisano 27 Maja 2007 Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Zależy ile masz już przebiegu przejechane. Radziłbym rozebranie, przeczyszczenie, przesmarowanie, skręcenie na nowo i cieszenie się bdb pracą. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinio Napisano 27 Maja 2007 Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 No troche już przejechałem od ubiegłego roku. W ten weekend zrobiłem jakieś 150km. Jest na forum jakaś instrukcja konserwacji amorków? Szukałem, ale nic nie znalazłem Czym się smaruje golenie i jak często? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikołaj Napisano 28 Maja 2007 Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Moj XCR LO ma przebieg 2800 km. Ugina się jak nowy, żadnych luzów. Ważę 65 kg. Nic nie robię poza czyszczeniem z zewnątrz. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin2508 Napisano 28 Maja 2007 Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 na stornie suntoura jest plik pdf apropo xcr'a.... i tam pisze ze co każda grubszą jazde wystarczy przeczyscic i przetrzec uszczelki i golenie ślizgowe ja to robie tak ze pryskam płynem do mycia szyb na golenie, ugniatam pare razy amor i wycieram do sucha. Pożniej jakis smar czy cóś do amorków i przetrzec lekko golenie, badz i nawet mozna tego nie robic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wsfetrze Napisano 28 Maja 2007 Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Warto dopłacić 30 zł i kupić rocznik 2007 (moim zdaniem znacznie ładniejszy) ale z czarną, ponoć nietrwałą anodą na goleniach, czy lepiej kupić tańszy model 2006? a może prócz wyglądem czymś jeszce się różnią (w sumie nic nie znalazłem w opisach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canar Napisano 28 Maja 2007 Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 roznice sa tylko w kolorach(czarny-2007) i w tlumieniu - olejowy kartridż w tych drozszych (cos kolo 219 zl chodza na allegro teraz). IMO nie warto brac xcra bez kartridża olejowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 28 Maja 2007 Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 No troche już przejechałem od ubiegłego roku. W ten weekend zrobiłem jakieś 150km. Jest na forum jakaś instrukcja konserwacji amorków? Szukałem, ale nic nie znalazłem Czym się smaruje golenie i jak często? No to najlepiej po prostu go rozbierz i zrób jak napisałem : rozebranie, przeczyszczenie, przesmarowanie, skręcenie na nowo i cieszenie się bdb pracą. Najlepiej kupić Brunox'a - bardzo polecany. Po jeżdzie spryskaj golenie nim, zaczekaj 30-40 sek. ugnij go kilka razy i wytrzyj dokładnie do sucha. Czasem warto po wytarciu spryskać jeszcze golenie lekko i zostawić tak. Co do anody - w XCR'ach jest ona podobno bardzo słaba. Widziałem ostatnio w servisie XCR'a po ok. 400 km i muszę powiedzieć, że już golenie były zauważalnie wytarte. Ale zawsze można kupić pastę polerską, jakąś mocniejszą szmatkę i mocno trzeć, i wyjdą takie "ciemno brązowe" - ładny efekt, bo kumpel ma taki na Durcoku. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 28 Maja 2007 Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Brunox to się nadaje ale do regularnego czyszczenia -konserwacji(np podczas mycia roweru) niestety co jakiś czas należało by zrobić mały przegląd amorka... proponuję poczytać: http://www.rower.host.sk/?d=2&id=27 http://www.rower.host.sk/?d=2 http://mtbikes.info/readarticle.php?article_id=65 mam nadzieję że trochę pomogłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 28 Maja 2007 Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Jak cos jest nie tak z amorem to zawsze mozna go rozebrac, zlozyc, nalac kujawskiego, spolerowac golenie i bedzie jak nowka. Nawet xcr za 100zl bedzie pracowal super. Polecam! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Ale czy oby na pewno będzie pracował dobrze ? Po prostu po zmianie ramy na nową mam zamiar kupić zwykłego XCM'a ( z LO lub bez ) i go troszkę ztuningować, aby działał w sposób płynny. Po prostu ja lubię miękkie amorki, ale nie chcę wydawać więcej niż 200 zł. Przeczytałem dzisiaj to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wsfetrze Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 I rocznik 2006 i 2007 mają kartridż olejowy więc nie tu tkwi różnica? chyba faktycznie chodzi tylko o kolor? Czy warto dopłacić te 30 zł i kupić coś co się (teraz) bardziej podoba, ale może się zetrzeć i wyglądać byle jak, czy lepiej kupić brzydszego (moim zdaniem) i tańszego xcr 2006 z chromowanymi goleniami? A może ktoś jednak zna jakąś istotną różnicę między tymi modelami która przechyliła by szalę zwycięstawa na stronę któregoś z nich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin2508 Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 ja mam xcr'a lo 06' a kumpel wersje 07' roznic brak poza malowaniem mi osobiscie podobaja sie chromowane golenie w kazdych amorach niz czarne ale to kwestja gustu. Chrom nie bedzie sie chamsko ścierał jak anoda ( xcr kumpla juz ma objawy "złuszczania" anody z goleni a ma go z miesiac dopiero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avat Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Nie możliwie że łapiecie luzy i łamiecie te XCR'y Ja mam Mozo Groove Q (prawie najtańszy amor na rynku), skacze z niego hopy na ogół po 3m i się trzyma, żadnych luzów ani nic, tylko że chodzi skokowo bo brudny i smaru dużo wypluł bo uszczelki kiczowe ale jestem zadowolony Dobiłem go dopiero na czterometrowej hopce kiedy zabrakło mi pół metra do lądowiska i wylądowałem pod górkę - ale z taką siłą, że sporo energii przeszło mi na ręcę i aż mi dłonie się zgięły od uderzenia Potem do końca dnia mnie trochę bolały Ja katuje tańszy amor w Dircie i Freeridzie i się trzyma, a wy rozwalacie droższe w XC Ciekawe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatMax Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Skacze na nim (gł w mieście) od około roku...no i teraz to już mocno zakatowany (ważę ok 67) - luzy,stukanie itd. Wczesniej jak zaczął walić przy podnoszeniu koła/lądowaniu, pomogło włożenie zwykłych uszczelek pod sprezynki - mam nadzieje ze i teraz pomoże. Mam XCR 120 (2004-2005-2006 - nie pamietam dokladnie jaki to rocznik, ale nie ten najnowszy i bez locka). Ogolnie go polecam - nie powinien sprawiać kłopotów przy jeździe w XC, skok faktyczny tej wersji 120 to ok 85 (czy coś koło tego... 120 na pewno nie ma;) ), po lekkiej zabawie w wyjmowanie plastikowych podkładek itd można go zrobić nawet do ok 130mm. Do skakania na początek lepiej sobie Duro zafundować - dłużej pochodzi, ale jak się nie ma kasy to xcr na początek wystarczy... i korkami mi jeszcze w oczy nie strzelił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Po prostu po zmianie ramy na nową mam zamiar kupić zwykłego XCM'a ( z LO lub bez ) i go troszkę ztuningować, aby działał w sposób płynny. Po prostu ja lubię miękkie amorki, ale nie chcę wydawać więcej niż 200 zł. I myślisz że "tuning" amortyzatora za 200zł cokolwiek zmieni ? Szczególnie jeżeli ma to polegać na spolerowaniu goleni i zalaniu kujawskim.... Dalej to będzie zwykły "uginacz", który nie wie co to jest tłumienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Mysle, ze zmieni bardzo duzo. Moze to byc fajny i miekki amor. Warto zrobic tuning i cieszyc sie fajna praca nie wydajac niepotrzebnie pieniedzy na duzo drozsze amory. Sam kupiles axona i teraz zazdroscisz, ze ktos jest madrzejszy i moze miec lepsza amortyzacje za 1/3 ceny! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 30 Maja 2007 Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 A może ktoś jednak zna jakąś istotną różnicę między tymi modelami która przechyliła by szalę zwycięstawa na stronę któregoś z nich? różnica polega jedynie na tym że w XCR – L.O. model 2007 zmieniono desing goleni dolnych, korony widelca a także dźwigni blokady skoku, czytamy opis towaru w ofercie ze zrozumieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wsfetrze Napisano 30 Maja 2007 Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 no to ja wiem ale myślałem że coś jeszcze się zmieniło np w sposobie zwijania sprężyny (to taki głupi przykład) o którym sprzedający mógł nie napisać. No ale chyba wezmę 2006 (chociaż 2007 szalenie bardziej mi się podoba) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djtomas Napisano 30 Maja 2007 Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 byłem dzisiaj w decathlonie, na dwóch roweruch był XCR LO podobno 2007 i tak sobie trochę pomacałem i pojeździłem... wydawały mi się strasznie miękkie O.o nawet jak regulację na najtwardszy ustawiłem, a zaznaczam że ważę 63kg! dziwna sprawa :| no i trochę "niepłynnie" chodził, ale sprzedawca mówił że jak się pojeździ to się dotrze i rozrusza... nie wiem co o tym amorze myślęć, dość napaliłem się na niego :/ może oni jakieś gorsze sztuki wkładają w tym decathlonie O.o muszę znaleźć jeszcze jakiś rowerek z tym amorkiem żeby sobie pomacać POzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 30 Maja 2007 Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Oglądam ostatnio rowery na Allegro z XCR'ami i muszę powiedzieć, że ta starta anoda wygląda ..... biednie :-( Oszpeca amorek. Ja najlepiej bym to spolerował na samym początku. Ale i tak najbardziej podobają mi kolor goleni w RST'kach : w Omedze TNL i Gili SL :-) Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dinsdale Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 No właśnie, nabieram wątpliwości co do sensu zakupu amora z czarnymi goleniami, która to barwa zacznie się szybko złuszczać Zwłaszcza iż na allegro wciąż są modele 2006 i to w niższej cenie. Poszukałem nawet głębiej, i odkopałem XCP-LO z 2005 roku w cenie równej XCR-LO 2006 (209pln). XCP-LO jest w wersji o 80mm skoku i nie wiem czy do mojej ramy (Wheeler PR600 z 2004 roku z fabrycznie montowaną Capą) nie byłby taki skok amora bardziej odpowiedni. W tegorocznej serii XCR LO nie ma 80mm, ale skoro jest wybór w starszej wersji? Ponadto XCP-LO swego czasu miało dość dobre opinie na forum. Pojawia się tylko pytanie, jest to amor fabrycznie nowy, ale przeleżał gdzieś nieużywany w magazynach 2 lata albo trochę więcej. Czy może mieć to jakiś negatywny wpływ na jego trwałość/pracę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Na początku rozbierz, przesmaruj, skręć na nowo i będziesz zadowolony. XCP LO naprawdę zbierał dobre opinie. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 tak czytam i czytam te opinie jaki to ten xcr super nie jest i mam na niego ochotę ; p mam na razie judy j2 co prawda i wykorzystuję 6 z 8 cm skoku.. hmm moze w przyszłym roku zmienie? zobaczymy... jeździł ktoś na j2 i xcr? jeśli tak to jak byście porownali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Zapewne jeden sh*t. Dozbieraj do czegos porzadnego, co pozyje dluzej niz dwa sezony (albo jeden intensywny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejek Napisano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Ani XCR ani J2 nie pracuje, ale chociaż wiadomo że w J2 golenie nie rozjadą sie na boki, nie złamią, korona nie pęknie, mocowanie tarczy nie oderwie się od reszty a korki nie wystrzelą w oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.