vaderus Napisano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Odkręcenie nakrętek pozwoli ci wyjąc górne golenie z dolnych. Jedynie przy skręcaniu mogą się później szpilki kręcić razem z nakrętka i to może być problem ale to mało prawdopodobne. Do nasmarowania spokojnie wystarczy wazelina techniczna lub ŁT43 czyli towot/tawot. Możesz mieć delikatne problemy z wyjęciem tulei ślizgowych (miałem problem w xcr)Jeśli przy wkładaniu goleni górnych w dolne będziesz miał problemy to znaczy, że tuleje są źle założone, trzeba nimi pokręcić aż górne wejdą, w pewnych położeniach się blokuje po prostu (w xcr). Posmaruj smarem wszystkie elementy które trą o siebie, wszystkie podkładki gumowe i plastiki które są wewnątrz. W uszczelce wewnętrznej powinien być rowek w środku, nałóż tam też trochę smaru. Na stronie SUNTOURa znajdziesz dokładny schemat amorka jaki masz, tylko nie wiem czy rok będzie ale one wewnętrznie się nie różnią raczej. Powodzenia, robota nie jest trudna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogers Napisano 6 Września 2008 Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Witam Mam ten amorek (xcr-lo 100mm) od nowości w levelu a2. To mój pierwszy amor z trochę wyższej półki ( ) i zastanawia mnie jedno: Jak zablokuję widelec i trafię na jakiś wybój (powiedzmy, niewysoki krawężnik) to słychać takie metaliczne stuknięcie. Martwi mnie to trochę, nie chcę w ten sposób załatwić amora czy blokady w nim. Nie znam się specjalnie na tym sprzęcie, moze po prostu histeryzuję Jakby mógł ktoś rozwiać moje wątpliwości, to byłbym rad Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 7 Września 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Jeśli będziesz wjeżdżał zablokowanym amorem na krawężnik to po jakimś czasie się coś zepsuje w nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogers Napisano 7 Września 2008 Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Nie zamierzam katować amora na lockoucie, chodzi np. o zwykłe wyboje na prostej drodze (czasem nie da się ich ominąć) - wiadomo, że trochę podskocz przednie koło, no i słychać ten metaliczny dźwięk, ponawiam swoje pytanie - czy to normalne i nie muszę się tym stresować? Prosiłbym o wypowiedź jakiegoś posiadacz wersji z lockoutem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg_PL Napisano 7 Września 2008 Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Tak to strasznie szybkie odbicie i to stuknięcie (dość głośne) to normalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 7 Września 2008 Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Tez sie na poczatku "obawialem" stukotu, pozniej przywyklem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogers Napisano 9 Września 2008 Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Ok, dzięki za uspokojenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmsz Napisano 17 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Ja mam XCR-a DA i jak za taką cene to nic lepszego nie będzie.Jeżeli planuje ktos pare razy na nim skakać to nie radze bo ten amor jest do delkiatnego XC.Ale tak to ogÓlnie polecam.Przejachałem na nim ponad 700 kilosów i dalej na nim jeżdze.Tyle,ze golenie górna się troszke na dole ścierają ale to taki szczegół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 18 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Rozumiem, że masz czarne lagi, bo srebrna powłoka jest całkiem trwała No to zetrą się mocniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juzwa Napisano 15 Marca 2009 Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Waham się i może mnie przechylicie na którąś stronę... Mam aktualnie sztywny widelec w spadku po poprzednim rowerze. Średnio on do obecnej ramy pasuje. Czytam o tym XCR różne rzeczy, ale pewno wiele zależy od spojrzenia. Jeśli jestem nub, zawsze na sztywniaku jeździłem, czy warto bym takiego XCRa kupował, poczuję różnicę? Ile km trzeba, by ten amor zajechać? Czy to się opłaci? Może te 200zł da się lepiej spożytkować, albo gromadzić fundusze na coś konkretnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endriu1987 Napisano 16 Marca 2009 Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 mam takie pytanie co do XCR co sądzicie o tym, gdyż mam go zamiar kupić być może z levelem a2 z 2009r ??? SR Suntour SF7-XCR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 16 Marca 2009 Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Jeśli jestem nub, zawsze na sztywniaku jeździłem, czy warto bym takiego XCRa kupował, poczuję różnicę? Różnicę poczujesz ogromną. Jazda na sztywniaku to jest katorga. Ile km trzeba, by ten amor zajechać? Jak będziesz o niego dbał i zastosujesz gumki osłaniające na golenie to zapewne będziesz potrzebował kilkudziesięciu tysięcy kilometrów żeby ten amor zajechać. U mnie obecnie ma ok. 10000 km przebiegu i jeszcze bardzo długie życie przed nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juzwa Napisano 16 Marca 2009 Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Na ten moment czuję się przekonany Teraz tylko pytanie, gdzie wyczaić model 2009... czy to jest ów na pewno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 16 Marca 2009 Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 juzwa to jest na 100% model na 2009 rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juzwa Napisano 16 Marca 2009 Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Dziękówa. Teraz tylko się zdecyduję: czarny czy biały... ale to już najmniejszy problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onio Napisano 16 Marca 2009 Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Mam pytanie: Bo widze na allegro za 169 zł XCR`a z 2007. A nowy z 2009 ok 60 zł wiecej. Czym one się róznią, czy warto dopłącac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juzwa Napisano 16 Marca 2009 Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Ten za 169zł to bodajże ma przyciętą na 18cm rurę sterową. A z tego, co gdzieś tu wyfiltrowałem w temacie specjalnie temu zjawisku poświęconym, konkluzja była taka, że im nowszy, tym lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onio Napisano 16 Marca 2009 Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 To wiem, jednak powinno mi sie dac wszystko upchac pomimo krótkiej rury. Ze nowy= lepszy to ogólnik, wole jakiś konkret:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juzwa Napisano 16 Marca 2009 Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Temat wisi tu po sąsiedzku. Ja się właśnie zdecydowałem na tegoroczny egzemplarz, czas pokaże, czy słusznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juzwa Napisano 23 Marca 2009 Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Znowu ja. Zakupiwszy XCR LO 2009, właśnie dotarł i się błyszczy w kącie. Pytanie mam teraz zasadnicze, gdzie jakoweś osłony na te jego golenie można zdobyć, bo niezbyt to widuję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 23 Marca 2009 Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 A po co osłony? To nie jest dobry pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juzwa Napisano 23 Marca 2009 Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Heh, no to się zdecydujcie. Nie wiem po co, ale parę postów wcześniej czytam i wywnioskowałem, że warto. A nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 23 Marca 2009 Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Wystarczy dbac (wycierac, smarowac) o golenie i bedzie ok. Anoda w XCRach i tak sie wyciera. A te osłony powodują ze pod nimi gromadzi sie piach (nawet bardzo małe drobinki) i jeszcze bardziej sie rysuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 23 Marca 2009 Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 madek nie do końca tak jest. Osłony gumowe bardzo dużo dają (w przeciwieństwie do neoprenowych) - chronią przed wodą i brudem. Ja przy XCRze stosuję osłony gumowe i mimo sporego przebiegu golenie mam w naprawdę w dobrym stanie. Kupić osłony jest raczej ciężko - ja zastosowałem osłony które miałem w Bomberze, ale znakomite osłony idzie zrobić z dętki tylko trzeba wymyśleć jakiś dobry sposób ich zamocowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixpt Napisano 31 Marca 2009 Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Czym sie tak naprawde różnią te amorki oprocz nazwy, wagi, ceny i tego że 1 nie ma blokady skoku i inne lagi ? Są jakieś różnice w dzialaniu tego sprzetu ? Wszytkie maja kardridż olejowy i sprężyny... Szukam czegos bardzo czulego do delikatnego xc, a ze moja waga nie przekracza 60kg wiec chcialbym zeby amorek wybieral jak najlepiej. Ktory bedzie najlepszym rozwiazaniem? Moze jakies inne propozycje? XCR 100mm evo2 z blokadą XCR LO 100mm z blokadą XCM DA 100mm MODEL 2007 bez blokady XCM HL-O 100mm z blokadą hydrauliczną http://www.allegro.pl/item596194086_suntou...tis_siodlo.html http://www.allegro.pl/item594561041_sr_sun...new_desing.html http://www.allegro.pl/item575900562_sr_sun..._tlumienia.html http://www.allegro.pl/item575900650_sr_sun...ntain_2006.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.