Paweł-Sz Napisano 16 Maja 2008 Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 mam xcr-rl od około miesiąca i jestem zadowolony. Jest dość miękki a jestem dość lekki więc mi pasuje. Blokadę doceniam na na trochę dłuższych jak dla mnie wypadach gdzie zmęczenie daje znać o sobie, po włączeniu naprawdę odczuwam różnice na asfalcie i długich podjazdach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcimił Napisano 17 Maja 2008 Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Ja już użytkuje go prawie rok. Strasnie zjechała mi się anoda, ale nie przeszkadza to w działaniu. Do płynnej pracy bardzo ważna jest czystosc uszczelek. Blokada działa dobrze. Ostatnio pozyczyłem go koledze (i to był mój błąd). Do środka dostała się woda i chodził skokowo, ale przesmarowanie załatwiło sprawe(działa prawie jak nowy). Za ta cene uważam, że jest to dobry amortyzator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaslu Napisano 17 Maja 2008 Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 dzieki za odpowiedzi, no wlasnie a dostane cos mniej wiecej w tej cenie, i tak samo dobre? w kolorze matowym? a co do jazdy, to przeważnie w mieście, czasem w jakims terenie, ogólnie zastanawiałem sie czy jeśli bedzie wiekszy skok to przez to bedzie bardziej wybierał małe nierówności? (czy akurat skok nie ma nic do tego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Maja 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Skok nie ma znaczenia w czułości amora na małe nierówności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaslu Napisano 17 Maja 2008 Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 a ma ktoś może matowy rower i do tego ten amortyzator żebym mógł zobaczyć jak to mniej wiecej bedzie wygladalo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Maja 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Ja mam matowy rower i amora połysk, więc zapraszam na moją stronkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kameleon Napisano 18 Maja 2008 Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 ja mam matowy rower i kupuje ten amorek za 260zl (MATOWY) wole dolozyc 15zl (bo na allegro 230+15wysylka) i kupic u siebie w rowerowym. kupie gdzies za 2tygodnie, wrzuce fotki ; ) ps. wstawiam do meridy kalahari 550. czytalem duzo wypowiedzi na forum i jednak sie zdecydowalem zaryzykowac ; ) mysle ze te 4cm wyżej aż tak bardzo nie zepsuje mi geo. na podjazdach i tak wjezdzam na stojaco, duzo zjezdzam, a na prostej wrzuce blokade skoku. skrecac gwaltownie nie bede, wiec wysztko powinno byc w normie ; ) pozatym ta merida jest do XC a nie 'turystyczna' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 20 Maja 2008 Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 http://www.allegro.pl/item362030047_suntou...ku_gratis_.html kto go ma ? moze cos napisac jak sie sprawuje/dziala/jak regulacja i blokada funkcjonuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kameleon Napisano 20 Maja 2008 Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 to jakis zart ?? przeciez caly temat jest o tym amorku, a ty nagle pytasz o opinie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaslu Napisano 20 Maja 2008 Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 kameleon a jaki dokładnie model widziales matowy- rocznik i którą dokładnie wersje? i w czym miałby przeszkadzać ten amortyzator w skręcaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kameleon Napisano 20 Maja 2008 Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 widzialem najnowsza wersje 2008 w kolorze czarnym - matowym. gosc mial tez blyszczacy z matnetka za 320zl chyba. na poczatku myslalem ze poprostu maja taki duży narzut w sklepie, ale potem sie przyjrzalem ze zakonczenie goleni jest inne. ten bez manetki ma taki niebieskie pokretelko ; ) i wlasnie taki jest matowy z LO na goleni (czyli takie jak na allegro za 229-239). a przeszakdzac przy skrecaniu moze, bo mam rame pod amorek 440mm, a ten ma wysokosc 480, czyli raptem 4cm, ale podniesie mi to troche rame i bedzie rower mniej podatny na skrecanie (trzeba bedzie troche mocniej niz zwykle krecic, a ze sie jest przyzwyczajonym do poprzedniej wysokosci to mozna sie poprstu wywalic jak sie za mocno skreci:D ) ale to przy malej pradkosci w terenie. na plaskim z duza predkoscia to bedzie ocieżale wchodzil w zakrety : ) ale to sa nieduze roznice, mam nadzieje ze beda jak najmniejsze, ja mam rame merida kalahari 550 (seryjnie bylo 50mm skok) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 20 Maja 2008 Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 to jakis zart ??przeciez caly temat jest o tym amorku, a ty nagle pytasz o opinie ?? temat nie jest o tym jednym , 3/4 tematu to bzdety same , wiec pytam sie o konkret kogos kto pojezdzil na tym i zrobil 1000-2000km , nadal uwazasz ze zbedne moje pytanie ?... edit , dobra nabylem co innego jednak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoda Napisano 23 Maja 2008 Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Ja powiem tak: mam ten widelec (XCR-LO 2007) od jakiegoś roku, ma przejechane jakieś 7 tys. km. w różnym terenie. Ogólnie xc i asfalt. Zdarzało mi się na nim skoczyć, ale nic strasznego - ot, schodki jakieś. Po 5 tys zrobiłem mu serwis. W zasadzie cały czas chodzi jak nowy. A chodzi moim zdaniem całkiem nieźle jak na swoją cenę. Myślę, że jak ktoś chce nowy amorek za circa 250 zł, to lepszego nie znajdzie. Ważę dość sporo, bo 90 kg i widelec nie jest ani zbyt twardy, ani zbyt miękki. W każdym razie nigdy go nie dobiłem. Blokada działa bardzo dobrze i korzystam z niej dość często - głównie na asfaltowych podjazdach na stojąco. Czarny lakier pokrywający górne golenie (bo anoda to raczej nie jest) starty, ale w niczym mi to nie przeszkadza. Ogólnie jestem zadowolony, choć zbieram już fundusze na coś lepszego (Reba?). Co do wcześniejszych kłótni. Panowie - niech każdy jeździ na tym, czym chce, jak chce i gdzie chce. Ta rowerowa pasja ma nas łączyć, a nie dzielić. I nie widzę sensu w przekrzykiwaniu się o to kto ile km robi w tygodniu i jakim rowerem jeździ. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 23 Maja 2008 Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Ja mojemu dzisiaj serwis zrobiłem. Łącznie ma przejechane 3k km z czego 1000 km na tarczach, i powiem że myślałem, że po 100km dostanie luzów, a ten luz co miał od nowości (mikro wyczuwalny) wcale się nie powiększa. Może dlatego że ważę 58 kg Jedyny wielki minus to to że jak popada deszcz, i pośmiga się w błocie to amor staje się sztywny. Uszelki to kompletne dno. Po wakacjach i tak go zmienię i będzie to chyba reba WC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 23 Maja 2008 Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Mojemu XCR LO 2007 100 mm stuknęło właśnie 3000 km i jak na razie jestem bardzo zadowolony z zakupu. Pracuje to całkiem fajnie przy mojej wadze 65 kg. Blokada działa bezproblemowo ale jej nie używam. Czarny lakier na goleniach jeszcze mi się nie powycierał gdyż używam osłon gumowych na goleniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoda Napisano 23 Maja 2008 Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Czarny lakier na goleniach jeszcze mi się nie powycierał gdyż używam osłon gumowych na goleniach. A zajrzyj no pod te osłony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaslu Napisano 24 Maja 2008 Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 a ja mam do was jeszcze pare pytań czy warto dołożyć 60zł do wersji z blokadą skoku na kierownicy czy raczej nie za bardzo? jak to jest z blokadą skoku, można zablokować go podczas jazdy czy raczej nie za bardzo? z góry dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 24 Maja 2008 Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Tak manetka, to świetna sprawa. Możesz też zablokować amora przy pełnym ugięciu przez co przód wędruje niżej i łatwiej się podjeżdża Jak masz kase to bierz wersję RL Czyli z manetką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kameleon Napisano 24 Maja 2008 Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 wersja z manetka moze i fajna, ale gorzej wyglada ; ) wole bez manetki. do tego wymienie sobie manetki od przerzutek na deore i bedzie jeszcze lepiej wygladala kierownica ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaslu Napisano 27 Maja 2008 Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 zdecydowalem sie na xcr rl i dzisiaj wzielem sie za montaz:) i mam pytanie czy u was pasowaly uszczelka która zakrywała dolne łożysko sterów, i to łożysko na niej leżało?? u mnie nie pasuje ona i zastanawiam sie czy teraz musze kupic jakies nowe ster czy tą uszczelke czy wogole jej tam nie powinno byc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 27 Maja 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 O jakiej uszczelce mówisz? Może to bieżnia, którą trzeba trochę młotkiem gumowym potraktować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaslu Napisano 29 Maja 2008 Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 juz sobie poradzilem to była własnie bierznia:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kameleon Napisano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 slaslu wrzuc jakies fotki ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 takie pytanko odnosnie XCR LO - jak macie ustawione pokretlo od regulacji wstepnej i przy jakiej wadze ? ja przy wadze 79kg ustawilem prawie całkiem na minus (2 obrotow brakuje) i mam wrazenie ze troche za mocno sie ugina jak siadam, za to jak ustawie na plus to ugina sie mnie ale jest wyraznie twardszy. sam nie wiem jak powinno byc - ciezko mi to wyczuc poki co... takze moze dacie jakies wskazowki druga sprawa, ile skoku wam wykorzystuje ? (mowa o wersji 100mm). u mnie ugina sie niewiele ponad połowe długosci goleni i to bardzo rzadko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Ja to pokrętło przypadkiem wyrwałem Jak wykręcałem ten plastikowy korek. Ale zawsze miałem maxmalnie na -. Mi od pierwszego dnia chodził na pełnym skoku.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.